SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím.
Vedel by mi niekto povedať , z akej zliatiny je vyrobený blok motora v jawa pionier?
Hrozne to peni už len pri natavený materiálu.
Výsledok je ako špongia.
Samozrejme som to dobre očistil a aj odmastil ...
Dá sa to vôbec zvariť?
Zkus se podívat na tuto stránku odstavec 3.1 kde je zmínka o nejčastěji používaném materiálu pro odlitky různých motorů. Pokud je tvůj odlitek ze stejného materiálu tak je svařování docela obtížné.
http://old.fst.zcu.cz/_files_web_FST/_S … rvir_Z.pdf
Pokud je v tom zinek,zkusil bych to AlSi5.
Par Jawa blokov som mal tu cest vyvarat. Odlomene casti alebo predreta stena od retaze atd...
Najvacsi nepriatel je x rokov nasiaknuty material olejom.
Umyt nestaci.
Umyt , nahriat , zvarat a aj tak bude penit. To poriesis len trpezlivost a zabrusit do cista a znova az to bude na pohlad OK .
Já jsem to pochopil, že mají v úmyslu hlavu vyrobit obráběním, proto zvolili ten 7075. Odlité hlavy budou AlSi slitiny.
Pochopene spravne.
Ale o trochu nizsie je strasne zo siroka napisane sposobom jedna babka povedala aj nieco o liati....
Asi to bude samotným materiálom , príp. nasiaknutím oleja do pórov materiálu.
Celé som to poriadne vydrhol , odmastil a keď už nepomáhalo tak aj obrúsil .
Prítomnosť mastnoty na povrchu vylúčená a aj napriek tomu to pení .
Kašlem na to , nemám problém zohnať druhý diel .
Len som to chcel najprv skúsiť zavariť ...
Vďaka za rady .
Svařit se to dá,ale je to promaštěné skrz naskrz,musí se navařit,opilovat,zase trochu navařit,zase opilovat a pak teprv navařit větší masu,jinak bloky na pincka jsou svrtávané v páru,takže dva jiné bloky k sobě není dobré dávat,zespod bývají oražené stejnou značkou,číslem,písmenem...
Docela by mě zajímalo, jak ta oprava před dvěma roky nakonec dopadla.
No, tak tohle opravujem běžně, praskliny kolem našlapovací páky, vylomený úchyt motoru a vylomená přepážka u zapalování od řetězu.Pokud se to vezme trochu frézičkou tak to jde, chce to trochu ohřát aby vylezl ten nasáklý olej, je zajímavý že je to kus od kusu jiný.Těmhle mladým veteránistům fandíme, moc jich není a nejsou smažky, nemaj na to čas....hodně nám to nosej i důchodci, asi si s tím přivydělávaj i když Pincek byl běžnej....zdravím
¨Jakým přídavným materiálem to vaříte ?
Já neznámé odlitky vařím AlSi5, jak tu bylo mnohokrát řečeno.