SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Už som založil to vlákno , jeho názov je : Vynálezy vedy a techniky ( návrhy , náčrty ... )
Radim napsal(a):
pavol.sk napsal(a):
kukam ako puk na tu modru skrinku...nadhera !!!
Dneska už je nejspíš pozdě, ale před takovými 10 - 15 lety se takové skříňky daly sehnat v podstatě zadarmo při rušení všelijakých archívů a konstrukcí. Je to totiž standartní archívní skříňka používaná snad už 100 let na uchovávání rozměrnějších výkresů a dalších rozměrnějších archiválií. Akorát že za naší doby bývaly obvykle v šedé barvě nebo v šedém kladívkovém emailu.
přesně jak píše kolega Radim, před pár dny jsem likvidoval zařízení v jedné firmě která žije ze státního rozpočtu a takových pokladů tam byly tuny. Musím před započetím prací vždy vypnout řemeslnické myšlení a zapnout bourací.
I tuto skříňku jsem chtěl původně vyhodit, ale inspirován fotkami kolegy DwPetra jsem ji odvez domů k renovaci
Editoval bourač (17-02-2011 20:54:23)
Sakra Bourač jak to tady všude možně čtu, Ty se máš jako prase v žitě co se týče nálezů
njn, stodola plná, zahrada plná, dvůr plný... když už není kudy chodit - jede to do hutí a začíná se na novo. Většinou to moc dlouho netrvá...
bourač napsal(a):
njn, stodola plná, zahrada plná, dvůr plný... když už není kudy chodit - jede to do hutí a začíná se na novo. Většinou to moc dlouho netrvá...
Nejde jenom o skíňky , ale celkově o výrobky. Jde o to proč to všichni děláme, proč nejdeme do bau. Děláme vlastní výrobky a jejich prezentací bysme mohli inspirovat a nebo být inspirováni. Já například o víkendu začnu tvořit sušičku elektrod ve stylu té co tu již byla zmíněna ( z trubky a horkovzdušné pistole). Hezkej jednoduchej nápad, ale přiznám se že nevím jestli by mě to jen tak napadlo, kdybych ji tu neviděl.
Robíme to preto , lebo z toho čo si sám vyrobíš maš väčšiu radosť ako z toho čo si kúpiš .
Celkom zaujímavý stôl na zváranie http://www.toddfun.com/2010/07/20/multi … ding-cart/
Dobrý deň,
chcel by som využiť toto vlákno a spýtať sa na zváračský stôl. Chcel by som si vyrobiť niečo takéto, ako je v odkaze https://www.google.com/search?q=zv%C3%A … 8197394229
A tu by som potreboval poradiť, aký je vhodný materiál na vrch toho stola. Ja by som chcel použiť joklovinu 100x40x4mm, alebo 60x60x4mm (skôr tú prvú), len sa bojím, či sa mi to pri zváraní časom nebude krútiť, alebo keď tam budem používať zverky, či to s tým nepokrútim. Rozmer stolu plánujem 1x1,2m a medzery medzi joklovinami 5 cm.
Vopred ďakujem za vaše odpovede.
raději si něco málo přidej a dej si tam H traverzy já mám šestnácky a bohatě mi to stačí.Poměrně velká stabilní a rovná plocha. Zatím mám tři a jak bude třeba , přikoupím . jsou volně položené a jednou až mě to nebude bavit tak je prodám .
Dobrý deň,
chcel by so obnoviť tému zváracieho stola. Mám možnosť získať joklovinu 100x50x5mm, ktorú by som chcel použiť na vrch toto zváracieho stola s cca 5cm medzerami, chcem sa spýtať, či máte skúsenosti s takýmto povrchom stola. Nastanú tam po dlhšom zváraní nejaké deformácie? RAdšej použiť niečo iné na povrch stola? Rozmer 1x1,5m.
Měl jsem podobnej stůl. Jekly myslím 80x40x4. Ten rozměr co píšeš je podle mně úplně ok. To bys na to musel dát něco brutálně těžkýho, abys to deformoval.
Tenhle způsob stolu je podle mně v poměru cena /výkon dobrej.
Jen nepočítej, že dostaneš absolutní rovinu jako na jednolité desce.
Ty jekly obvykle nejsou přesný.
Měl jsem k tomu i dtd desku, ta měla vespod přidělaný hranolky, který zapadly do těch mezer mezi jekly, tak jsem z toho lehce mohl udělat neďeravej ponk.
Deformácie som myslel od vneseného tepla zo zvárania, nie z váhovej záťaže.Viem,že joklovina nebýva úplne rovná, ale pri sile steny 5 mm a dĺžke 1 meter už by som čakal celkom slušnú rovinu, ale to je asi skôr môj sen, nie skutočnosť. A keď som rozmýšľal nad oceľovou platňou, tak tie tiež nebývajú úplne rovné...
Ta rovina je slušná ne dokonalá.
Např. pokud si na tom upneš rám z jeklu (dejme tomu branka) a zrovna ti to vyjde, že styk těch dvou jeklů (těch 45°) je v mezeře toho stolu, tak ty jekly můžou být vůči sobě odskočený např. 1mm nebo spíše asi míň.
Pokud chceš takovej svár vybrousit dokonale (aby po laku nešlo poznat, že tam je svár) je to víc práce, poněvadž je potřeba ty plochy srovnat.
Deformace teplem od svařence sem nezaznamenal, ani bych se jich neobával.
ja mam stol 3x1,5m presne z tychto jaklov (100x50x5) - ale inu konstrukciu > na vrchu mam prisrobovane 16mm hrube ocelove platne
foto z vyroby v tomto prispevku http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic … 75#p129575
skoro hotovy stol vyzera takto - neviem, co by som musel nan polozit, aby som ho zlozil
deformacie po zvarani urcite budu - zalezi, na konstrukcii, velkosti a pocte zvarov, atd.
robil som, co som mohol, robil som to dost "pedantne", zvaral rozne "na preskacku", chladil, atd. - ale aj tak som musel nieco rovnat plamenom
ale podarilo sa > s 3m latou polozenou akokolvek na stole som urcite do 1mm (skor do 0,5mm)
velmi dobry pomocnik nie len na zvaranie, ked je clovek v dnesnych casoch odsudeny na "home office"
ak este nemas kupeny material, tak toto je tiez pekna konstrukcia - deformacie su hodne minimalizovane, kedze vrchne HEA/HEB profily su srobovane
https://stroje.bazos.cz/inzerat/1170513 … -stylu.php
Editoval rcp (16-04-2020 01:22:21)
Ahoj rcp, ten stôl vyzerá naozaj perfektne, materiál nemám ešte kúpený, ale ako si sám napísal, keď je človek momentálne na home office, tak by som to rád aj využil. Ešte si to musím premyslieť. Vďaka za odpovede...
Z mojich skúseností stačia medzery medzi jaklami na vrchu 20-22mm aby tam prešla svorka.
rcp...ten stol mas asi stale vonku ? nehnije to ? alebo to niecim prekryvas ?
ten stol z odkazu je paradny tie polgulate hlavicky su super ako nity na starych mostoch
moj stol je vonku - nafarbeny farbou - hoooodne farby - cez zimu na to hodim celtu
ten stol z bazosa som tu daval uz davno - min. rok naspat - bud im ho nechce nikto kupit, alebo toho robia viac
tak mne by ho bolo luto...aspon daku striesku ked uz neni zo stran chraneny pred pocasim,ten z bazosa som uz videl...urcite to maju ako yvrobu takze produkuju stale
RCP.....Stůl jako stůl ale já jen koukám, kolik toho produkuješ v tak bojových podmínkách. Kura Ty mít nějakou halu tak dokážeš zázraky. Opravdu super,co jsi to dělal s těch nerez jeklu
vsak som pisal "home office" - nemozeme vycestovat, resp. sa to momentalne este nevyplati, tak si nechavam matros posielat domov a robime u mna, ako pises, v bojovych podmienkach
halu zatial neriesim > dufam, ze sa situacia vrati co najrychlejsie do normalu - aj ked garaz by som za vacsiu vymenil hned
inak, su to nejake pod-umyvadlove konstrukcie pre siet prazskych hotelov.....
ale ziskal som dve pozitivne skusenosti:
1. bol som donuteny brusit a lestit nerez - doteraz som sa tomu viac-menej uspesne vyhybal - takze premiera
2. potvrdilo sa, ze je naozaj dobre mat dve sady naradia vratane zvaracky - inak by som si momentalne asi akurat sparal v nose .....
Editoval rcp (16-04-2020 20:43:34)
Tak svářečku si můžeš vzít domu na to dvě snad nepotřebuješ.