SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím,
mám tu na servise plazmu Cemont PXK 4.0 s tým, že prerušuje a vypíše chybu, je potrebné plazmu vypnúť sieťovým vypínačom a opätovne zapnúť. Zákazník nevedel povedať znenie tej chyby a mne ju ešte ani raz nevypísalo, ale že občas preruší, to som spozoroval. Nevšimol som si, či to bolo tým, že som oddialil hubicu od plechu, alebo je niekde chyba v káblovačke príp. v horáku, ale ešte stále to testujem.
Vie mi niekto povedať, čím môže byť táto chyba spôsobená?
Keď sa dostanem do štádia, že mi vyhodí poruchu, tak sem hodím aj hlásenie a popis.
No, šéfovi to vypínal přicpanej přívod vzduchu, k tlak.spínači, bylo to nepravidelný a taky to hledal napřed v elektrice....no nelogická porucha
Toto mám odskúšané, snímač je OK a prívod k nemu pripchatý nie je. Meral som ho asi 4 minúty vkuse a hodnota sa nemenila. Je tam diferenciálny snímač tlaku.
Ešte by som doplnil, že to robí po zápale, teda keď sa uzatvára obvod cez klieštiny a horák. Buď bude hubica mať zlý kontakt s plechom, alebo bude káblovačka v horáku niekde ulomená, alebo klieštinový vodič.
Každopádne, ten dôvod, pre ktorý to je v servise, sa mi nepodarilo iniciovať. Poruchu stále nevypísalo.
Podobná závada mě vznikala, když byl vlhký vzduch. Většinou pomohlo odpojit hadici, vyfoukat do sucha a odkalit lapač vody.
Nebo se takto podobně chová, když je nedostatečný kontakt na hubici. (Ty dva bezpečnostní kontaktíky) Potom většinou stačilo hubici povolit a znovu utáhnout. Tak zase nějakou dobu běžela bez problémů.
Ale toto se dělo na pazmě Lorch. Jole.
Ďakujem za rady. Servis som ukončil, nenašiel som nič, čo by prekážalo, porucha sa u mňa neprejavila, po elektrickej stránke je zváračka bezchybná. Po mechanickej stránke je načase vymeniť horák, ale ešte sa s ním robiť dá. Je po vyčistení, menšej údržbe, rozrezal som skúšobný plech na slíže a problém sa neprejavil.