SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Mám samostmievačku speedglas ( číslo neviem ) mám ju asi 6 rokov, ale je určená hlavne pre TIG. Kúpil som ju a používal hlavne pre MMA a v pohode.
Posledné 2 roky som začal s zvárať aj MIG - MAG, dokonca som si kupil aj mašinu na doma.
A s tuto metódou sa začal aj môj problém. Veľmi zle cez ňu vidím. Jedná sa o zvarovací proces. Niekedy mám vobec problé. Dodržať rovný smer. Vidím len priamy zvar a velmi velmi slabo pred neho. Už sa mi pár krát stalo, že som odbočil mysliac si, že zváram priamo. Je to len nastavením, alebo sa takáto kukla nehodí pre MIG. Nastavovanie som skúšal a nepomohlo. Vymeniť ochranné sklo pomôže, ale nič moc.
Keď si dám klasickú kuklu bez stmievania, to je niečo úplne iné. Krásna, žltá farba všetko vysvietené a dobrý prehľad.
Čo s tým páni ?
Opravujem: nie speedglas, ale servoglas a pozrel som si číslo 4000F .
Podle intenzity svařování nastav sílu zatmavení od 10 nahoru. Pokud budeš dělat menší sváry stačí 10, pokud větší tak třeba i ta 13... Osobně vařím v rozmezí 10-12. U té 12 už toho moc vidět není. Je dobré si budoucí svár naznačit nějakým světlým popisovačem, pokud jde o tupý svár...
Mám tiež Servoglas 4000x a používa sa mi velmi dobre.Zváram väčšinou na 11. stupni a pekne je vidno.Mám aj P600 ,ale to je oproti nej úplná slepota.Ak by si mal cestu do Kýru môžeme porovnať.