SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdar, mám dotaz. Občas se mi samostmívací kukla ESAB chová tak, že při svařování pod argonem "bliká". Mění intenzitu zatmění. Téměř od nulové hodnoty do nastavené, třeba 10. U svařování MMA jsem si toho nevšimnul, ale nevylučuju to. Dával jsem si pozor, jestli si třeba nezakrývám rukou čidlo, ale nepřipadá mi to. Dělá třeba to, že ve stejných světelných podmínkách, když vařím koutový svar uvnitř úhelníku, tak bliká. A když ten úhelník otočím a vařím "na hřbetě", tak je to OK. Čím to může být?
Budto nastavená nízká cilivost nebo slabé baterky nebo příliž znečičtěné ochranné sklo(ale to by už skoro nebylo vubec nic vidět).
nebolo by zle napisat aka je to presne kukla a na kolko A sa zvara
Zvýšit citlivost a prodloužit dobu roztmívání. Pak to bude OK... Tento jev se děje zejména při TIG svařování a to i na kuklách za více než 10k.-kč
Ano včera se mi u SG 9100X stalo to samé ,ale jak píše rellik stačilo zvýšit citlivost a bylo po problému.
Mě se to stalo také včera s KOWAX 820, řešení to samé. Měl jsem nastavenou malou citlivost kvůli lampě. Měl jsem nastaveno 40A ale svářel jsem na dost nepřístupném místě, díval jsem se nato dost z dálky a mohlo dojít i k zakrývání senzoru.
Problikavani kukly se často stává při svařování v těžko přístupných místech kdy snadno nějaká překážka zastíní čidla na kukle.
Tak jsem trochu bádal, blbmnul jsem venku hodinu s roxorem, 100A, ani jednou se to nestalo. Prostě při MMA se to neděje. Zkusím změnit nastavení podle doporučení Rellika. Zasviněný sklo samozřejmě nemám, na to si dávám pozor. Díky za tip, snad to bude OK.
Tak odzkoušeno, nastavení citlivosti je to ono. Díky za pomoc chlapi.