SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Kdo to vyráběl, nevím - vidím ji prvně v životě, ale je fakt hustá. Ještě tam chybí ten tendr s uhlím a komín :-)
No fakt zvára dobre.Regulátor prúdu je mechanický -pohybom uhlíkov okolo rotora dynama.Budenie je cez selén.Motor má asi tak 10kW.Zvuk pri nábehu ako štart stíhačky.Al einak zvárať a páliť môžete aj celý deň a kolajnice.Káble pri pálení sa zohrejú ako čert. nebo vytvoří
Práve v tom je problém ,že tam nie je žiadny štítok.Túto mašinku dotiahol môj nebohý otec z vrakoviska,bol vadný motor opravil ho a odvtedy to maká tak 45 rokov.Bohužial otec mi zomrel,ale ani on prasne nevedel čo je zač.
Tak po dlhom čase sa zase ozývam.Vidím,že nikto sa s tou mojou OPACHOU nestretol.Tak asi si to nezistím no nič zváram na nejakom neznámom stroji.
Dobrý den
Náhodně jsem narazil na tuto rubriku s fotkou rotační svářečky ,která mi byla hned povědomá ,tedy přesně řečeno její kola, která používala na svých velmi známých rotačních svářečkách typu " Kopol" německá továrna Messer z Frankfurtu nad mohanem. Zalistoval jsem literaturou a našel prospekt na " Kopol 250" . Alespoń kola se mi zdají identická. S pozdravem Štěpán.
Tak priatelia.Asi po roku a pol sme ju zase raz zapli lebo sme zvarali zemnu sachtu z plechu 4 mm asi 1 x 1,5 x 1 m a tak sme potrebovali poriadne vstko poavarit.A masina po zapnuti isla ako hodinka nabehla ako MIG29 a zvarali sme v hohodicke komplet vsetky strany.No problemo elektrody E121 3,15 parada.To sa zvara.Kable horuce no triodynka v pohode.