SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
zdravím, neválí se doma někomu tento usměrňovač, nebo alespoň díly? Odešel mi tyristor a nějaké diody, servisák mi sdělil, že jen samotný nový tyristor bude dražší než celé zařízení. Tak kdyby někdo o něčem věděl, budu rád za info. Děkuji
Ofoť sem značení těch součástek . Někdo může mít k nepotřebě doma .
tak podle návodu se jedná o položku č.2 na straně 15 - Tyristorový modul invertoru a údajně by se měla vyměnit součástka co je za tím tyristorem (nevím jaká, ale má se to měnit současně) + dioda z druhé strany.
Tak jsem to dnes trochu rozkuchal a mělo by se jednat o tyto díly:
MT1 – modul MT 433R-63-12-NRG (NBG)
MD1 – modul MD 431R-63-14
VD1, VD3, VD5 - Diody D 811-25-12
VD2, VD4, VD6 - Diody D 811-25x-12
C1 - Kondenzátor C210 47N/K 1600V
RN1 – Varistor SV 1200/10-9
Fotky jsou dělané nekvalitním mobilem a u toho Varistoru MT1 nejde přečíst nápisy a na rozpisce v pdf to je taky docela nečitelné. Tak kdyby někdo něco měl, budu vděčný.
S tebou je legrace , kdyby jsi sem dal ten návod , tak bychom si to přečetli všichni . Blíží se letní burza v Holicích , tam bych vyzkoušel . Zkus sem šupnout ten návod , pomůžeš dalším ....
Zkuste se spojit s panem Štěpánkem. On se takovými starými svářečkami zabývá.
Editoval varok (24-04-2015 10:51:26)
Jenomže zboží pana Štěpánka mívá v běžné cenovce o nulu více .
bobobo napsal(a):
S tebou je legrace , kdyby jsi sem dal ten návod , tak bychom si to přečetli všichni . Blíží se letní burza v Holicích , tam bych vyzkoušel . Zkus sem šupnout ten návod , pomůžeš dalším ....
Panu Štepankovi jsem psal před časem, ještě než jsem to dával do servisu, nepřišla žádná odpověď. Pred casem mi s toto masinou hodně pomohl, ale já se mu odvdecil pouhým díky. Do Brna to ale vézt se mi nechce. Zkusím mu ještě zavolat.
Ten návod jsem tu nedával, jelikož jej mám stažený ze zdejšího fóra.
Hledám ovládací panel pro svařovací zařízení SMA 250-1. moje e-mailová adresa virag.zoltan @ bacsviz.hu Omlouvám se, když píšu špatné místo, ale nejsem vždy přesný s překladatelem Google.