SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování

Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !

Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování

#1 10-04-2015 23:16:49

RV
Člen

Kemppi Minarcmig, Migatronic Rally 161 nebo Jasic ??

Ahoj !
Před par lety jsem vybíral Co-cko a vybral dle rad na fóru Iskravar 170L. Slouží spolehlive. Chci se ale posunout do vyššího levelu. Dělám auta, veterány a chtěl bych něco co umí mig pájení na úrovni. Občas vařím i hlinikovy profily. Takže zdroj by mel byt na 220V.  Rad bych aby šli regulova Volty, Ampery,drát,tlumivka,výlet. Ideálně asi Ewm picomig, ale 45 je moc. Asi největší dojem na me udělalo Kemppi. Ma takovej krásnej zvuk pri svareni, precizní podávání drátu a neprská. Nic jinyho proste neslo nastavit tak aby to bylo alespoň podobný. I jejich 3 fázový zdroje se chovají podobně. Nevim v čem je tajemství. Ale stojí 35.. To je asi strop. Pak asi ten Igatronic kde se mi libi regulace proudu na horaku což se hodí kdyz je člověk vlezlej pod autem.. Pak nevim jak Esab Caddy. Teď tady všichni chválí Jasic.. Je opravdu tak skvelej ? Ty novější modely vypadají jako kopie Kemppi. Ale stojí skoro 20 a za 22 uz je ten Migatronic a v ten mam větši důvěru. Trebicsky zázraky nechci.. Po zkušenosti s Gamou 1550... Na 30 metrech kabelu to proste neslo.. Půjčil jsem z práce Kemppi Minarc a bez problému.. Na veletrhu jsem navíc zkoušel Alfu Pegase syn nebo co to bylo a bylo to horší nez snad můj Iskravar.  Budu rad za postřehy a hlavně prakticky zkušenosti. Prioritou je stabilita oblouku, precizní podávání drátu a možnost Mig pájení. Kdyz s tím půjde hliník budu rad. Cena do 35 s DPH. Díky moc za postřehy a názory.

#2 10-04-2015 23:27:44

RV
Člen

Re: Kemppi Minarcmig, Migatronic Rally 161 nebo Jasic ??

Jeste doplním. Spousta lidi řekne, ze to není ve svarecce, ale svarecem. Ale ja i lakuju. Koupil jsem pistoli Est asi za 3000. A začal jsem lakovat. Prvních par blatniku strašný. První auta taky. Postupem času to bylo velice slušný, ale byl rozdíl jestli byla nádobka plna barvy nebo prázdna. A musel se dávat pozor jak to strika a furt do dostelovavat.. Chtěl jsem se posunout a koupil profi pistoli Sata za 10 litru. A najednou byly výsledky dokonalý.. A nic nemusim stelovat.. S Iskravarem jsem si odbyl začátky a teď bych se chtěl posunout dal.. Jen pro vysvětlení.

#3 12-04-2015 11:14:11

TaggerxXx
Člen

Ahoj
ked kupis hoc co s hore uvedenych znaciek NIC s tim nepokazis a je to najlepsi level na doma ( potom su uz fakt len zvaracky ako EWM alebo profi triedy inych znaciek ktore su na doma uz prakticky predimenzovne )
Mig pajanie s tim ti neporadim lebo som to nestudoval
Ale vlastnim jassic 160 II seriu
su uz III skoda ze ta tretia vysla cca pol rok po kupe mojej druhej nie ze by som bol nespokojny ale III je o chlp lepsia
I seria je analog
II seria je digital + spoon gun
III seria je pre mna velka neznama pretoze som ho nevidel nikde na predaj akurat len na stranke Jasic tech
http://www.jasictech.com/detail.aspx?cid=140414007
ma ale o daco viac knoflikov mozno ze je to nastavenie predfuku dofuku 2t/4t nuz kto vie mozno sa niekto k tomu vyjadri
Zvaram zatial 0.6 dratom tak isto is renovujem sice nie veterana ale starsie auto a stazovat sa veru nemozem zvaranie hlinika dokaze bez problemov ( ale to musia vsetky hore uvedene sak za ten peniaz .... )
Volt - amper - drat sa da velmi citlivo regulovat, predlzovacka a dlhsie zvary tiez niesu problem,
Ja som spokojny na tolko ze toto leto si kupim dalsi jasic nejaku malu elektrodu co dam do igelitky a idem fusovat big_smile
Jedinu nevyhodu ja vidim vo vahe 18KG ale to asi myslia bez cievky auto mam dalej od dielne takze vzdy musim vsetko nosit k autu u nas v dedine je vsetko bud hore kopcom alebo dolu kopcom big_smile
( Posli mi prosim do mailu nejake fotky toho co renovujes celkom ma to zaujma tiez mam rad stare auta )

#4 12-04-2015 13:36:21

ihlan
Člen
Místo: Obec Ihĺany
Web

Ja mam presne opacny problem mam malu elektrodu MMA/TIG masinku uvital by som AC/CO
a tiez vsetko 100-200m do kopca v rukach aj 5-6kilo s kuklou kablami a Ar flaskou idem na 2-3x :-D
to len aby si si nemyslel ze je to vyhra kupit oranzovu kabelku :-D radsej si sprav skladaci vozik na velkych pneu kolesach smile

Link : Stavba kompresora www.bit.ly/2fywe1u  Lacne hobby CO2 zvaracky www.bit.ly/2EO3SQk Kukly www.bit.ly/2eSAlrB
Hladam zvaracku do XXX http://bit.ly/2wDObaP Pasove Pily www.bit.ly/2iOcpXj TIG www.bit.ly/2KdU02O
som pichlavy od narodenia a co je horsie picham z kazdej strany rovnako wink

#5 12-04-2015 16:51:30

TaggerxXx
Člen

vozik mam vecsie pneu by  problem neboli ale nechcem ju chudiatko vlacit na povale alebo kamaratom po dvoroch sak to poznas
ukaaaaz toto je naco ? Cvak .... big_smile

#6 12-04-2015 20:25:24

RV
Člen

Tak veteráni asi bylo nadneseny. Na naučení par Skodovek, Favoritu apod. Pak svou vlastní Alfu 75. Tu jsem rozbil na závodech a teď me čeká další. Pak takový to svareni rozpraskanejch plechu na kejvacky, skútry a tak. Všechno s lakem.. Takže co si zkurvim to si musím obrousit a kitovat.

#7 12-04-2015 20:39:35

Robi G
Člen

Viacerí autoklampiari v mojom okolí majú Formig 169.Sme od Nitry 15km možno aj preto...

#8 25-04-2015 18:33:14

RV
Člen

Tak to asi vyhraje Kemppi. Naživo proste nejlepsi zpracování se smyslem pro detail. Možnost nastavit nezávisle proud, napětí, posuv,tlumivka.. To JASIC neumí. Teď ma Kemppi akci. Jinak by to byl asi Esab Caddy 200i nebo ten Migatronic.

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla