SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
zdravim odpalil som zvaracku ism 180 AC/DC nema niekto schemu od toho ?
Tomu odborníkovi s optickou vazbou bych i věřil..když už vidí, že se cestička odlepila od DPS a všechno kolem začín hnědnout tak už ho napadne že má tu pracku z čudlíku sundat..
pitbul , odkial si ?
No invertor jsem ještě nespravoval. Taky zastávám zásadu dvakrát měř jednou řež, takže když už něco měním, musím stoprocentně vědět , že to je skutečně důvodné.
Ta optická vazba znamená, že koukám na cín a na kalafunu na smyčce, co dělá a podle toho zapínám a vypínám pájku. Takže pájím vždy s nepřepáleným cínem a nezoxidovanou kalafunou.
Co jsem kdysi "za mlada" spravoval, pistolovou pájkou na kuprextitu vyměním součástku na jednom místě tak aspoň pětkrát , než se na tom místě měď odlepí. Na kuprexkartu ( tvrzený papír, dneska se už nevyskytuje) minimálně dvakrát. Prostě proto, že pozoruju, co tam ten cín a kalafuna dělá a podle toho zapínám a vypínám pájku. Při troše pozornosti je to téměř totéž jako pájení pájkou s regulací teploty - na hrubší součástky.
Ovšem málokdy kromě úplných začátků nebo pokusů na elektronickém šrotu jsem jednu součástku měnil víc než jednou.
z okolia prievidze atishajn preco?