SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdarec,tak dneska jsem dodělal mojí novou pásovku.Brousí super je to hukot.
Parametry:motor 2,2kW 400V 2800 ot/min,pás 50x1500, rychlosti pásu 11,22,35 m/s
ještě jsem udělal menší úpravy,jiná páka a aretace lépe se potom mění pás.A ještě kryt proti jiskrám.
mám rád tvůrčí lidi který nekecaj a něco dělaj - takže pochvala
už nic nestavím, dřív jsem stavěl, vypínač Tahem zapni Stiskem vypni jsem dával do výšky kolena - abych moh mašinu rychle vypnout kolenem - když mám obě ruce plné.
pekne !
ako dlho na tom vydrzi pas ? ked chces od toho naozaj vela ?
když vidím ,jak jde broušení od ruky, tak výdrž pásu pro mě není podstatná.
Moc pekna masinka mas spousty veci pekne udelanych a vymyslenych. Kde jsi bral inspiraci? knife.cz
Taky ji mam v planu dokonce i kladky mam jen ten cas chybí .
Jen male upozorneni ,ty staveci srouby ti casem budou vymackavat jackly.
Zdar díky,tak inspirace byla na YouTube.Jinak k těm šroubům,tak špičky mám zesílené a ty stavěcí se uvidí ,když tak se to také podvaří.
a teraz prepac troska offtopic vsimol som si tam aj vrtacku co presne je to zac ? ako si spokojny ?
tiez nejaku pozeram na bazosi teraz nieje premna nic suce cakam posledne dva tyzdne az sa nic neukaze tak som sa rozhodol pre einhell
Osobne vlastním stojanovú vŕtačku gude , do 16 mm priemeru vrtáku.
Kúpil som ju čisto novú z obchodu.
Asi rok ležala zabalená v krabici , nakoľko som ešte nemal elektrickú prípojku v garáži .
Po roku som ju poskladal a zistil som , že skľučovadlo veľmi hádže.
Tak tiež som zistil , že vrchný kryt remenice je prehnutý a je na ňom až otlačená remenica.
Stĺp vŕtačky tvorí osústružená tenkostenná trubka.
Na podstavci tiež šetrili a je dosť tenký.
Pri vŕtaní z nej lezú vibrácie , ktoré až dokážu rozvibrovať veci na poličke .
Možno som len trafil zlý kus a možno sú všetky tieto výroky robene bodaj bolo .
Čítal som aj o hobby sústruhoch , že majú krivé lože od výroby , v prevodovke piesok atď...
sorry ale nerozjíždějte téma vrtačka.
TaggerxXx napsal(a):
a teraz prepac troska offtopic vsimol som si tam aj vrtacku co presne je to zac ? ako si spokojny ?
tiez nejaku pozeram na bazosi teraz nieje premna nic suce cakam posledne dva tyzdne az sa nic neukaze tak som sa rozhodol pre einhell
Mám od Güde taky stojanovou vrtačku a stejný problém. Dodávaná hlavička je v pořádku, tam je problém špatně vybroušený kužel ve vřetenu. Sloup je opravdu slabý, uvažuji že nechám soustružit nový že silnostěnné trubky aspoň se stěnou 8 mm. Jinak po roce prasklo celý vřeteno v místě kam se strká vyřazení klín. Uznali reklamaci. Dal budu reklamovat střední napínací kladku která se v ložisku vysypala. Jinak v mé dílně jede skoro pořád. Průměry 12-20mm takže jsem celkem spokojen.
m.evil napsal(a):
Osobne vlastním stojanovú vŕtačku gude , do 16 mm priemeru vrtáku.
Kúpil som ju čisto novú z obchodu.
Asi rok ležala zabalená v krabici , nakoľko som ešte nemal elektrickú prípojku v garáži .
Po roku som ju poskladal a zistil som , že skľučovadlo veľmi hádže.
Tak tiež som zistil , že vrchný kryt remenice je prehnutý a je na ňom až otlačená remenica.
Stĺp vŕtačky tvorí osústružená tenkostenná trubka.
Na podstavci tiež šetrili a je dosť tenký.
Pri vŕtaní z nej lezú vibrácie , ktoré až dokážu rozvibrovať veci na poličke .
Možno som len trafil zlý kus a možno sú všetky tieto výroky robene bodaj bolo .
Čítal som aj o hobby sústruhoch , že majú krivé lože od výroby , v prevodovke piesok atď...
teda nechcem sa hádať alebo niečo.... ale sa mi nezdá žeby ten motor mal 2.2kW.....
Vzdyt to neni na praci!
driger napsal(a):
sa mi nezdá žeby ten motor mal 2.2kW.....
myslíš ten na Drtikolovo pásovce? (už je to tu zasraté vrtačkami ) také se mi zdá malý - doufám že to Drtikol vyjasní
Juggernault to jako k pásovce? že není na práci? Já to nemám na práci se tím neživím je to moje hoby a k mé potřebě to fachá. Výrobní cena nula nula prd a rychlost pásu stejná jako u brusek za 35k.
jenom chcete popichovat bo co? :-)
Motor je ze staré vodárny a má 2.2kW co víc dodat.
Né vrtačka Güde .Na pásovce je víc železa než na 3 vrtačkách
Ten motor mi tam nesedí - podľa mňa je to motor z práčky cca 350-550W (ROMO)- sorry nechcem rýpať...2.2kW/2780ot./min motor Mez Mohelnice mám pod nohami a to je iný "macek"...idem stavať tiež pásovku a pátram po vhodnom pohone - potrebujem reálne odhady potrebného výkonu(príkonu) motora...Týmto nechcem v žiadnom prípade "vŕtať"...a práca na tej pásovke je ozaj pekná...
Editoval napisy (12-03-2017 18:21:52)