SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
dobrý den mám dostal jsem svářečku tig , nemám svářečský prukaz a chtěl bych se naučit svařovat hliník. prosím jestli by mi někdo pomohl momoct a nastavením todnot pro svařování. zkoušel jsem si jej nastavit sám svár je jakž tak pěkný ale není leskly. vypadá jakoby od strusky nebo od něčeho. děkuju za pomoc
Jaký druh a velikost proudu, jaký ochranný plyn jste použil a kolik litrů za minutu? Nepodobá se svařování bez svářečského průkazu trochu jízdě autem bez řidičáku? Zkuste navštívit nejbližší svářečskou školu a zkuste, jestli by vám neprovedli tzv. zaškolení podle ČSN 05 0705 na příslušnou metodu svařování. Trvá to obvykle tři dny a dokonce vám vystaví průkaz zaškoleného pracovníka. Dozvíte se za pár korun o svařování vše potřebné bez dlouhého hledání způsobem pokus - omyl - dobrá. A navíc máte papír v případě svářečského průšvihu pro pojišťovnu - vyhořelá dílna, rodinný domek, auto, úraz elektrickým proudem a pod.