SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Obě mají velmi podobné parametry, alespoň na papíře. Cenově jsou taky téměř nastejno. Prodejce Telwinů mám skoro za rohem, Iskravar se mi zdá být lepší (měď. vinutí, elmag. plynový ventil, odnímatelný hořák), ale znám ho leda z internetu. Uvítám názory na obojí. Vyvaření auta a sem tam i něco hrubšího, traverzy vařit nebudu. Dík.
http://www.alfin-trading.cz/elektricke- … -1-Mig-Mag
http://www.svareciagregaty.cz/index.php?categoryID=81
počítaj s cenou horáku pri iskravare.Ako si zistil ze iskravar je med? Porovnaj si hmotnosti Telwin je tažší o 5kg, ja si nemzslím že iskravar je meď....
Já mám Iskravar MIG 170L a můžu potvrdit že je vinutí měděné. Jako hlavní výhodu oproti Telwinu spatřuji v regulaci posuvu kdy Iskravar je řízený tyristorově a i při hodně pomalém posuvu se drát posouvá plynule a má dostatečnou sílu ... jo a Iskravar se prodává již s Eurohořákem.
Jak píše arno, dá se s úspěchem pochybovat, že ten Iskravar je vinutý mědí. Telmig hojně používá lehké plasty, nemá mosaznou (a těžkou) eurokoncovku a přitom je o celých 5kg těžší než celokovový Iskravar s obdobnými rozměry. Fyzikální zákony prostě platí, takže buď je ten Iskravar hliníkovej, nebo je hodně (ale opravdu hodně) ošizenej někde jinde. A nenechte se mýlit tím, jak to vinutí vypadá na pohled. Někteří výrobci dokážou hliník zamaskovat tak dokonale, že nejen na první pohled, ale ani na druhý pohled nepoznáte co je to za materiál...
Ale jinak ten Iskravar moc neznám, takže nebudu hodnotit. Rozhodně je tam lepší to, že má eurokoncovku. A jak píše Ales-x asi má i lepší regulaci. Ale o té mědi opravdu silně pochybuju.
Jo - proto se ptám. Že má ten Iskravar měděné vinutí píše prodejce na těch stránkách v odkazu. Jestli se tomu dá věřit je věc jiná. Taky může být špatně některý údaj o té hmotnosti. Na netu je o obou celkově dost málo informací (třeba k Einhellu jsem našel i návody, ale ten jsem zamítnul). Ještě bych se zeptal, kdo to má doma jak je to s opravami a náhradními díly. Dík
Editoval Splaš (09-07-2008 12:29:53)
Tiež som sa pohrával s myšlienkou kúpiť Iskravar 210 l http://www.svareciagregaty.cz/index.php?categoryID=85, ale nikde na nete som nenašiel návod v Češtine, preto ma to odradilo a kúpil som OMI 165. Ozaj je vôbec ten návod na Iskravar v češtine ? Našiel to už niekto ?
ešte taká poznámka k tej medi, výrobcovia môžu zavádzať že je to medené vinutie, ale neuvádzajú že kde, môže to byť na primáry....
Za tím že je Iskravar MIG 170L z Mědi si stojím, už jsem ho měl otevřený a jako elektrikář měď poznám od hliníku! Váhově jsem ho nevážil, ale těžký je dost. A CZ návod je součástí balení.
Len škoda, že ten návod sa nedá stiahnúť z netu. Je dobré pred tým ak niečo kupujeme pozrieť si návod k výrobku.
Nebudu se dohadovat, jestli má Iskravar měděný vinutí, podle mýho má, bo je to těžký jako sviňa. Skoro jako moje stará home made svářečka, kterou dělal táta a ta je mědí. Mám Iskravar MIG 170L a auto s tím právě vařím. Max. spokojenost. Nejsilnější jsem vařil asi 5-ku a taky v pohodě i když reálně provaří tak 4mm. Ale nepřehřívá se,podává plynu a skutečně má i sílu. Auto vařím drátem 0.8,proud stupeň 1,posuv drátu 4,plyn Corgon 18.
Nieje lepšie robiť klampiarčinu na aute drátom 0,6 mm ?
Pánové, tohle se netýká témat na této stránce, ale nemáte někdo schéma bodovky KM12c a nebo radu na opravu, něcoje tam vypálené.
Milan_SK napsal(a):
Nieje lepšie robiť klampiarčinu na aute drátom 0,6 mm ?
Asi jo, já používám 0,8 protože ho prostě mám k dispozici a není tak citlivej na připálení spičky.
Mám Iskravar Mig 170 L má samozřejmě měděné vinutí tak jak udává prodejce, výhoda odnímatelný hořák, suprová mašina bezproblémová, cena včetně ventilu a hořáku co dodat, jsem s ní spokojenej, mohu určitě doporučit předtím jsem měl Mig 170 také od Iskravar bohužel mi ho ukradli
Kolko stojí s DPH Mig 170 L ?
11 500 vč.dph, ventilu a hořáku
tak to je celkom dobrá cena
Tak, uzavřeno. Rozhodl jsem se pro Iskravar a už je doma. Dojem ze zpracování stroje mám dobrý, vinutí je skutečně měděné. Nízká (relativně) váha je daná tím, že stroj je poměrně malý, rozhodně menší než ten Telwin (hliník - větší vinutí než měď - větší mašina). Plechy skříně by mohly být bytelnější, ale stačí.
Jak to vaří posuzovat nebudu, nemám srovnání neb je to moje první.