SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobrý den,rád bych se zeptal zde přítomných na tomto fóru,zda má někdo zkušenosti s objednáváním svářečky přímo z Číny.Jestli někdo nějakou má,v jakém stavu došla a za jak dlouho,průběh platby,webové stránky atd.Zvažuji koupi Tig AC/DC.Taky jestli kvalita je srovnatelná s totožnými výrobky,které jsou určeny pro evropský trh.Možná se ptám,jak blb,ale moc o tomto způsobu objednávání nevím.Děkuji za reakce.S pozdravem Momák..
Svářečku jsem z číny nekupoval, ale běžně nakupuji ND na hořák TIG (sady plynových čoček, plyn-voda rychlospojky), nářadí (elektrické i ruční), telefony a tablety (už v desítkách) a nikdy nebyl problém. Jednou reklamace telefonu v hodnotě 6tis. (tady stál 12500kč) a do měsíce dorazil úplně nový kus a dokonce proplatili i 480kč co jsem platil české poště. Takže u mě chování čínských obchodníků pouze velmi kladné hodnocení a naši vyčůraní obchodníci (neříkám, že všichni) se mají od nich hodně co učit.
Je jedno či přes ebay nebo stránky čínských obchodníků.
Jedině, kde jsem se spálil byl nákup v USA a naše podělaná pošta mi balík vykradla a zbyla jen holá krabice, kterou jsem neviděl a tot mi natvrdo řekla pošťačka.
Tak trochu platí...připlať si a nenech si to posílat free shippingem. To se můžeš se zbožím i rozloučit.
Toť můj názor.
Na kupování na Ebay používam českou firmu CZ ebay ma českou i americkou pobočku už jsem nekolikrát nakupoval z USA, Anglie,ČÍNY přímo přes ně byl sem spokojen a oni sami z prodejci řeší i případné reklamace tím je zaručeno a ošetřeno snad vše.. http://www.cz-ebay.cz/
Ebay.com bez problemu pokud to prodejce posíla celosvětove jen je dražší poštovné,kontrolují asi více zásilky a chtějí doklady .A když napíšu prodejci aby deklaroval hodnotu 10USD stejne napíše 2x tolik než to stálo a hadám se z celníkama .Z Německa/anglie je to ok a bez celníků.Řešit problémy s prodejcem/zbožím/odesláním pokud se prodejce cuká nebo jsou jiné problémy je čím dál tím obtížnějíší.
Z Číny obědnávám přes Aliexpress.com kde portál drží peníze dokud se nepotvrdí přijem zboží v pořádku nebo nevyprší lhůta dodaní atd.. a při reklamaci pokud se nedohodnete s prodávajícím to rozhodne dle předložených dokladů a ihned převede peníze nebo část podle výsledku atd.
Na vše je tam daná lhůta takže nejdéle trvá asi doručení přes běžnou poštu až 60 dní Někdy to příjde do 14ti dnů někdy je třeba prodloužit lhůtu na víc než 60dní :-/
Poštovné z5 při reklamaci hradí zákazník.
Problém z Čínským zbožím je že na fotkách vypadá zboží jak má a pošlou buh ví co.Také né všichni a ne vždy ale riziko roste s cenou produktu .Také se jsem dostal nabídku při změně z negativním hodnocení na kladné navrácení všech peněz i když jen 15USD .Takže sledovat i hodnocení a množství prodaného zboží. Je rozdíl když nějaký prodejce prodá 20ks za měsíc a jiný 5000ks
Svářečka je dost těžká tak bude dražší i poštovné + možnost poškození , doporučují DHL .
+ se bude platit Clo a DPH .
Taková normální tam vychází na cca 20tis takže to vychází líp z Německa .
Na ebay kupuji běžně maličkosti . Jsem spokojen . Žádný problém to není . Stačí založit si u své banky PAY účet . Za 20 min hotovo . Těžké věci vyjdou draho . Jsou i dražby a ty vyjdou levněji , ale musí se u toho sedět . Např. tento Ital kšeftuje stále http://www.ebay.com/itm/MULTIPROCESS-IN … 547wt_1138 nenechte se unést vyvolávací cenou .
Zdravím chlapi!Děkuji za reakce a za zkušenosti.Stále to zvažuju a trochu se bojím,v jakém stavu by svářečka dorazila,když objede půlku planety.Chtěl jsem jen vědět co to obnáší.Děkuju všem!Zdarec
Taky objednávám z Číny, nebo dokonce i z Japonska, sice zatím jen do hodnoty cca 2000,- Ale zatím maximální spokojenost. Clo jsem zatím neplatil ani v jednom případě. Jinak i když něco objednáš z Anglie s dopravou přes DHL, tak to přejde přes celou Evropu. Nedávno jsem něco objednával a šlo to z Anglie přes: Amsterodam, Brusel, Mnichov, Barcelona, Vídeň, Bratislavu, Brno a pak teprv ke mě (a to jsem určitě něco vynechal)... A to prosím byla doprava zdarma... A to objednávám zboží, které lze rozbít (sklo). Taková svářečka by měla i s nešetrnějším zacházením v pohodě přežít... Chce o jen sledovat "kvalitu" prodejce uvedenou v procentech prodaného zboží, případně skouknout pár posledních negativních komentářů z posledních obchodů... Nejlépe pak hledat na www.ebay.co.uk kde jsou i čínské obchody provozující činnost v tzz, šengenském prostoru nepodléhajícím clu...
I já občas objednávám z Číny.Vždy vše dorazilo v pořádku a podle popisu prodávajícího.Svářečku bych se nebál objednat.Mnohem horší je to objednávat z Aukra.Tam je to samej darebák.
Určite jednoduchsie bude objednávať takéto veci z polska. Jednak príde to rýchlejšie, prípadnú reklamáciu viete celkom rychlo vyriešiť a ceny sa dajú nájsť niekde aj skoro rovnáké ako v číne. osobne uprednostnujem allegro.pl.
Jj,už jsem pokukoval i po Allegru....rozhodně větší výběr,než an Aukru.
momák napsal(a):
Jj,už jsem pokukoval i po Allegru....rozhodně větší výběr,než an Aukru.
samozřejmě ten vyběr je velký taky jeto dost velká zěmě a da se nakupovat i tam jen člověk musí mit učet na aukru třeba joko kupující do polskěho Allegra stačí vepsat přihlašovací udaje co mate na aukru... toliko mé skušenosti...
A jak probíhá komunikace s prodávajícími?Myslím tím kdyz jim budu chtít třeba napsat...účet na Aukru mám,tak by to snad šlo...
Máš ta na to přímý odkaz - zpráva prodejci , otevře se ti okno a tam píšeš , adresu ti zadá aukro samo , i naschvál , aby jsi neznal přímou adresu prodejce .
Ppřihlšení do allegro.pl pišete prodejci normalně jako na aukru dotaz, ale pište v přeložené polštině z jiné řeči on vam to gůgl přeloží a vy text jen označíte a vložíte přeložený a prodejce vam odpoví na email normalně jako na aukru..
Jj,už jsem to dneska zkusil,jak mi radí All a je to v poho...Dík
Stránky: 1