SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím odborníky,začal jsem se svařováním hliníku,ale pořád to není ono. Svařuji jekly o tlouštce stěny 2mm z materíálů AlMgSi (6063) a přidávám drát AlSi5 (4043). elektroda zelená 2mm a hubice č.8.
Mám stroj Alfa in pegas 200 AC/DC pulse a svařuji s HF zapalováním na 4 takt.
Pořád se mi nedaří udělat čistou housenku. Vždycky jak chci začít svařovat a zmáčknu ovladač,nechce mi naskočit plamen, přebíhají mi jiskry z elektrody na materiál ( kostru mám přímo na materiálu) a až to zopakuji na podruhé , tak to začne svařovat ale hned při zapálení mi to plivne na materíál kuličky a dookola mi to zčerná a pak to okolo svaru je škaredě zčernalé.ale jen na začátku svaru, jak se to rozjede tak už to je dobré.
Nevím jestli to není špatným nastavením mašiny,pořád to šteluji a nemůžu se doštelovat. Mohl by mi prosím někdo poradit jak na to?? kolik nastavit předfuk,náběhový proud,svařovací proud,dofuk a průtok arg.?? a v neposlední řadě frekvenci a balance. Balance mi jde potenciometrem nastavovat v rozmezí 15 až 50. Děkuji moc za každou radu.
Ivko77 a do manualu si sa pozrel? Tam mas na vacsinu z otazok zhruba odpovede... http://www.alfain.eu/static/_dokumenty/ … vod-CZ.pdf strana 14
to ze mas cierne sadze pri zaciatku zvarania hliniku znamena malo argonu...
Děkuji,manual mam,ale nic mi nepomáhá,a ať dám argonu málo nebo přidám třeba na 15l/min tak se nic nezměnilo.
ivko77 napsal(a):
Děkuji,manual mam,ale nic mi nepomáhá,a ať dám argonu málo nebo přidám třeba na 15l/min tak se nic nezměnilo.
A máš to v tom případě čistý argon? Originální flaška nebo něco upraveného (hasičák) a napuštěného? Pokud je to ta druhá možnost, tak je možné, že plyn není dostatečně čistý. Taky mi to dělalo něco podobného u nerezu, když jsem měl flašku (hasičák) napuštěnou poprvé... Tak jsem ji částečně vyvařil (musel jsem) a zbytek vypustil a naplnil znovu - pak už sváry nečernaly...
Souhlas, taky mi to dělal v začátcích špatný plyn v nové flašce. Je to na prd, protože člověk furt hledá chybu v nastavení a nebo technice a přitom za to může plyn.
Ahoj, flašku měním normálně u prodejce lpg a je to org.,a čistý argon. No právě že člověk furt hledá tu chybu a nemůžu ji najít. Už jsem si koupil i nový hořák(jinak mašina je stará asi půl roku,a byl k ní i hořák),nakoupil nové kleštiny,těsnění a furt nic.
Ahoj,děkuji za radu,jenže ja svařuju okolo stolu a furt chodím tak pedál mít nemúžu,ale přemýšlel jsem jestli by mi nepomohl hořák s regulací.
Ta tvoje mašina by měla umět pacovat s UP-DOWN. Tak bych šel do toho. Možná by šlo tvůj hořák jen dovybavit.