SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Tak jsem byl na Slovensku a zjistil jsem, že se k té brusce vyráběl jen přípravek na broušení vrtáků.
David Holas - veru by si mohol poslat foto svojej dielne kde mas na cestnom mieste ten zazrak bez plynu, lebo sa mi akosi nechce verit ze ten stroj naozaj vlastnis...
No, to je spam, reklama na obchod,stejný jako tu byla dříve každý týden na zázraky.Ještě že to přejmenovali, s tímhle umí svářet jen opravdový MISTR, pro nás obyčejný amatéry to opravdu není.....hi
Tak som zistil ze ma sv18 velku volu na vretene 0.12mm ma mat 0.02mm bolo to citit hlavne pri upichovani, tak som sa do toho pustil
Vreteno von a sup na obrusenie do Trencina bolo troska zjazdene
Obruseny bol aj vnutorny kuzel
Predtym tam bol hrb
Rozhodol som sa to vybrat a vymenit aj vsetky loziska
Konecne zacinam skladat
Dufam ze uz nebudes tiect !!
Najviac casu zabera cistenie kybel s naftou zubna kefka a ocelovy kartac tu by sa zisiel umyvaci stol bolo by to o par hodin rychlejsie
Tu mame hotovo
Bez lisu by to neslo
obcas sa podari aj nieco zohnat
Tak Go vretenika povazujem za takmer vybavenu treba ho zabehnut a potom este doladit volu na loziskach ( az bude pytat ), troska som to vyskusal a hned nato som rozobral nortonku koli tomu ze tiekla a nesli 2 rychlosti po rozobrati som zistil ze bola zle nahodena pruzina a chybal jeden cervik na hriadelke ale uz ked som to rozobral a mal som doma loziska do celeho sustruhu tak nevymen to.
Do tohto bodu pohodicka ale vyberat tieto tri hriadele je katastrofa jedna narazy do druhej zavadzaju si treba stahovat loziska priamo v masine a to v tej liatinke je o drzku
ufff ! konecne
cistota je pol zivota ci ako sa to hovori ?
Stahovak na spominane stahovanie loziska priamo v masine
a tu som sa zasekol cakam na axialne loziska z ciech budu asi az za tyzden aj pol
Johansonky jsem ještě u nikoho doma neviděl.
ty brdo tak to ti nezavidim...asistoval som pri par opravach a mal som dost,18ky su olejnicky to ze im tecie olej je "normalne" loziska si daval aku znacku ? naposledy co kamarat rozoberal "rumuna" pre lozisko za 8 eur tak nadaval ako pohan bo za 2tyzdne sa to lozisko rozpadlo a mohol to rozoberat znova
Editoval pavol.sk (21-10-2018 18:14:01)
Hlavne klzne loziska vretena som nemenil tam som obrusil podlozky a zaskrabal ich na tu volu 0.02mm
Loziska su ZKL ZVL KINEX presne take ako tam maju byt ( niektore su zo zvysenou presnostou P6) tie mi poslali vsetky este cssr aj na remenicu vretena tie dve velke prisli cssr
Ostatok je novovyroba uvidim co to bude ale nebojim sa toho je to pomalo bezne
V motorke sa mi rozsypalo NKS lozisko po roku made in poland sak sem na sk ti nedovezu nic poriadne
Davor kupoval som ich na jednorazovu akciu ale urcite ich este bude treba
tak pokial su loziska este čssr tak tam by som sa toho nebal ale prave tie nove uz stoja za ho...co mam osvedcenu kvalitu tak KOYO napriklad odtialto https://eshop.loziskatdh.sk/ tak prajem nech sustruh frci ako ma,obdivujem ludi co sa do takehoto dacoho chytia a dotiahnu to do zdarneho konca,ja sa tomu vyhybam ako cert svetenej vode nastastie mam na take veci kamaratov
Taggerxxx , ty si taký šikovný...
par videii
https://www.youtube.com/watch?v=KzQO6cy4C_o
Pred
https://www.youtube.com/watch?v=0ynK1860Rhk
Velke loziska remenice vretena hucali dal som nove a dufal som ze bude tichsia aj masina - nieje zrejme je este nieco hlucnejsie ako to lozisko v nej
https://www.youtube.com/watch?v=iedoTYqFmCQ
Po repase upichovanie radekom v drziaku zadrnci ci nezadrnci ?
Hahahahah dakujem nieje to ale len moja robota vela som sa pytal vela som cital ludi co si tym uz presli sak Robi vie aka to bola klukata cesta.
Nieje to tak katastrofalne problem je ze to je v liatine a musis jednat v rukavickach. Vretenik vyhazdes rychlo takmer kazda hriadelka ma na konci zavit do toho srob srob podlozis a hriadelka ide von
podarilo sa mi zohnat lunetu
Nortonka je konecne zlozena podarilo sa az na druhy krat prvy krat mi nesedela schema rychlosti
Mazeme
Dalsi plan je aby to uz zacalo kolko tolko na seba zarabat a rozhadzem konika dam prebrusit kuzel lebo vidiet ze to nieje rovnomerne a snad na rok dam dokopy suporty.
Dalsi prirastok do dielne stalo sa to tak ze ma nahnevala moja einhell vrtacka tak som sa rozhodol ze do tisicky si kupim poriadnu vrtacku zhodou okolnosti bola v levickom srotovisku radialka TOS vr4 samozrejme ze ma to zaujalo a zacal som hladat na nete a nasiel som polsku WRS25/08 zaujala ma hlavne tym ze netreba kocku ale ma stol co je super ( neskor sa to ukazalo aj ako slabina vrtacky ), ma strojny posuv pinoli velkostou je akuratna. Viac povedia fotky
domov som si ju na dva krat doniesol s mojim autom na voziku rozoberal som ju na mieste
zacalo sa ocistou
a toto je tak troska problem atypicke snekove koliesko na zdvihanie stola je prasknute a troska ohlodane z polotovarou nepasuje k nahradnym dielom sa neviem dostat - dal som vyrobit cely novy prevod 200 eur fuc
aktualny stav stlp je uz na zakladni a cakame pokial bude vyrobeny prevod
Velkou garáž mám přes půl města, tak jsem si doma zbudoval alespoň v kotelně dílničku. Pro potřeby práce na mých hračkách to docela stačí, i když permanentně zápasím s místem.
A tento příští týden dorazí nová hračka, výměnou za starší odbočku Alfain 180A (tu jsem nadělil kamarádovi)
Editoval Výska (21-03-2019 09:18:32)
To ozubene koliesko robili ako navarili a spravili nanovo zuby lebo telo je stare a zuby nove za to 200e?
Nie celý prevod nanovo vyrobený na odvalovke
Veľké ďakujem ide do Kyru k Robimu ktorý mi dohodil kontakt.
200 za cely prevod neni vela...treba ratat s tym ze ten stroj ta urcite prezije ! velka krava ale ked mas miesto neni o com
vyska
kazdy asi tuzi po dielni a sotva niekto moze povedat ze ju ma dost velku,hlavne je ze ju mas a mas chut daco "kutit"
Moje kutění obvykle vypadá na začátku nějak takhle
https://photos.google.com/share/AF1QipP … MzT3hoeGlR
ale sem tam nějaký sloupek kolem domu si taky polepím. Aktuálně se hecuju na novou bránu. Svařovací stroj mám dostatečný, železo se nějaké obstará, tak teď už jen ty ruce a nálada.
Výska napsal(a):
Moje kutění obvykle vypadá na začátku nějak takhle
https://photos.google.com/share/AF1QipP … MzT3hoeGlR
ale sem tam nějaký sloupek kolem domu si taky polepím. Aktuálně se hecuju na novou bránu. Svařovací stroj mám dostatečný, železo se nějaké obstará, tak teď už jen ty ruce a nálada.
Jedno odpoledne😀
Tak ještě jeden přírůstek a měl bych mít pokryté všechny (pro mě) potřebné svařovací úkoly
Starý, nový strojek. Až pořeším Argon tak můžu začít s testováním. Ovšem na poli WIG svařování jsem úplný začátečník a když vidím těch ovládacích prvků...no uvidíme.
po dlhsom case na svar fore co je nove u mna ?
vylet po vyrobeny prevod stola
podarilo sa mi zohnat chalana co mi to vyrobil za 200 eu
hotovo konecne nieco zlozene
poskodena vidlicka na prehadzovanie rychlosti
opravene
skladanie vretenika
material na vyrobu oblozenia variatora
poskodena pruzina na zdvihanie vretena momentalne ma brzdi musim ju dat vyrobit zohnal som vyrobu pruziny z pasu 70 eu kus
komplet album na wrs https://stuntrider.rajce.idnes.cz/WRS25_08
Neviem ci som to pisal ale uz od minuleho decembra mi doma stoji pila Pilous ARG 230plus
zacneme niecim mensim zverakom
rovnanie zavitu pre pohyb zveraka bolo to dost ohnute
zvaranie liatiny
Hotovo
preco padal pas ? ....
Piest nedrzi budem to musiet pozriet
dve skatulky na elektriku som kupil male budem to musiet prerobit aby to nebolo tak natlacene
kupit novy pas
dokoncit dvierka
dokoncit chladenie - kupit vanicku a zapojit ho
nastavit zverak voditka
olej do prevodovky ( modlit sa aby to tesnilo )
pila stala na bazosi ( asi ) 350 eur alebo 400 ? Celu som ju rozobral vycistil vymenil loziska skoro aj celu elektriku este par veci dokupim, velkostou je vyhovujuca uz nech je nakomplet hotova skladal som ju hlavne koli tomu aby som mohol pilit ten pertinax ( hore na foto ) pre vyrobu lamely pre vrtacku wrs
Tag cim to cistis od toho bordelu ? Hadam nie tym co mas odlozene na policke
Inak to vies ze Pertinax a potom rezat kov nieje prave mudry napad ked si to cistil respektive drevo a potom kov.
ono tie piliny sa na tom dost lepia na tie kolesa proste ti to cele zase zaserie.
Hlavne ze drzi pruzina je daleko otravnejsie drzat pilu rukou a tocit matrosom nieje ten piest pustanie rahna dolu ?
takze by mal pomaly pustat az na doraz...
Vobec to nesetril majitel pozri aj na motor ci tam nieje bordel akom stave je zvnutra.
Vyska: hadam by si mohol ist na senior skolenie Evitak ma este starsieho Tritona.
mozno by z toho vzniklo dalsie EWMko
inak to v praci vyradili ja ze ti daju nejaku zlavu a budes mat doma posledny model
Editoval ihlan (26-08-2019 02:06:01)
😀 čistim dimerom naftou alebo petrolejom
Keď budem pilit pertinax vypnem vodu na píle a keď sa bude sustruzit dám pod univerzálu handru nech sa to nelepí kde tade
Piest si regulujes keď ho zavries mal by držať mne v ňom počuť aj vzduch možno som ho zavzdusnil musím kuknúť do manuálu