SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý deň. Chcem sa opýtať či je možne zváranie Tig na inverotre GAMMA 1550. Ak áno či sa oplatí investovať do horáka a atď. pri tomto type invertoru. Prosím vás objasnili by sme mi v skratke ako funguje Tig pri týchto invertoroch?
Ďakujem pekne.
Koupíš si tig hořák s ventilkem a připojíš na mínus. Zapaluješ škrtnutím. Investice minimální, vyplatí se to pokud máš co vařit.
a k tomu treba ešte aj nejaký plyn alebo dá sa zvarat aj bez plynu? Dá sa touto metódou zvárať napríklad výfuk na aute, alebo nejaké tenké profili, plechy porpípade hliník?
Samozřejmě že potřebuješ lahev argonu , na hliník potřebuješ AC/DC mašinu. Vejfuk s tím zavaříš, nesmí být ale rezavej. Takže je lepší na výfuk COčko i z ekonomického pohledu. Materiál musí bejt čistej!!!!
Jinak je stejnosměrný TIG super na nerez, titan. Pokud máš AC/DC tak i na hliník.
Editoval karl von stahl (06-04-2014 22:35:55)
Čiže oplatí sa zainvestovať do horaku a argonu k tej Gamma 1550 mašine? Inač koľko stojí argon? A ako dlho vydrží?
vyplatí se pokud máš co vařit. já kupuji náplň za 1480,- do malé lahve. kolik kilo to je nevím cca 10 nebo 15kg
flašku sem koupil za 5000,- a vydrží ti podle toho kolik vaříš ( blbá otázka)
Pýtam si či taký liter argonu sa spotrebuej hneď alebo nemá to veľku spotrebu. Kde sa najčastejšie využíva Tig? Ma to využiteľnosť doma?
pročti si forum , sekce TIG. tam to najdeš.
jedengusto napsal(a):
Pýtam si či taký liter argonu sa spotrebuej hneď alebo nemá to veľku spotrebu. Kde sa najčastejšie využíva Tig? Ma to využiteľnosť doma?
No jelikož máš u TIG průtok plynu cca 5l/min tak ten litr ti vystačí tak na 15 sekund To se tak nedá napsat. Mě třeba vydržel 6kg hasičák naplněný na 2/3 (cca 130BAR) Na celodenní svařování 12h (s mezipřípravami, s obědem, pauzou na kafe...) A ještě mi necelá 1/3 náplně zbyla. Svařoval jsem nerezovou skluzavku na hřiště
Jinak flašku argonu (velikost hasičák) koupíš třeba i na aukru za nějakých cca 2500,-, s tím, že si ji pak můžeš nechat doplnit za nějakých 350,-. Pokud budeš svařovat jen sem tam něco, vydrží ti ta náplň v hasičáku, klidně celý rok...
Ďakujem pekne. Ešte jedna otázočka naplnili by mi velku flašu od propan butánu agonom? Okolo 15 litrov má objem nádoba od propan-butanu
Ne a radil bych všem flašky od PB neplnit ničím jiným než pb.
Rozumiem a prazdny hasičak je fajn?
jedengusto napsal(a):
Hasičák už je fajn, jelikož je dělán na velké tlaky narozdíl od PB lahví... U té PB flašky by ti to mohlo udělat něco podobného http://www.tlakinfo.cz/t.py?t=2&i=1877 ... Jak upravit hasičák najdeš v článcích. Záleží ovšem kdo ti ho pak naplní...
Rellik napsal(a):
jedengusto napsal(a):
Hasičák už je fajn, jelikož je dělán na velké tlaky narozdíl od PB lahví... U té PB flašky by ti to mohlo udělat něco podobného http://www.tlakinfo.cz/t.py?t=2&i=1877 ... Jak upravit hasičák najdeš v článcích. Záleží ovšem kdo ti ho pak naplní...
Ale ne jakýkoliv hasičák, pouze ten původně určený na CO2, ten je plnohodnotná(??) tlaková lahev.
http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … 2008042101
Editoval JARDA V (08-04-2014 00:22:10)
franišek napsal(a):
Ne a radil bych všem flašky od PB neplnit ničím jiným než pb.
Dovedl bych si ještě představit použití 10 či 33kg PB lahve jako nádobu na stlačený vzduch na kutilské použití k domácímu kompresoru.
Když už se zmínily ty flašky na plyn. Dnes jsem v práci "tuningoval" jeden hasičák, který bude používán pro svařování... http://rellik.rajce.idnes.cz/Predelavka … _CO2_Argon Pro použití na Argon, je nutné dát nový ventil s patřičným výstupním závitem, nebo si sehnat redukci.
EDIT: přidal jsem další fotky z výroby redukce na ventil...
Editoval Rellik (09-04-2014 16:17:58)