SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím,
koupil jsem si starší CO2 Compact 250, má přední panel v barvě slonová kost a bude stará tipuji tak 20 let. Bombu mám naplněnou čistým CO2. Nevím si ale moc rady s nastavením svářečky. Může mi někdo vysvětlit, který kolík je na co, jak je mám nastavit pro různé materiály - řekněme třeba síla plechu 3 mm, 5 mm, 10 mm apod. Na redukčním ventilu si mám nastavit průtok 10x větší než síla drátu? (drát mám 1,0 mm) Díky moc.
Obrázek přední desky: http://img3.hyperinzerce.cz/x-cz/inz/67 … -mag-2.jpg
Vem si par kousku plechu ruznych tloustek a zkousej! Nejdrive si prepinacem nastav napeti (svareci vykon).Pust plyn a nastav prutok od 8-12 l/min potenciometrem nastav posuv tak aby se pri svareni drat odtavoval typickym sumenim s minimalnim rozstrikem (v urcitem rozsahu posuvu se bude svaret dobre mimo tento rozsah to nebude svareni ale lepeni a prskani.Stejne tak postupuj na silnejsich materialech,po par metrech svareni to pujde samo .Jde o to sladit rychlost posuvu k nastavenemu vykonu. Vylet dratu dratu dodrzuj cca 12 *prumer dratu.
Ps:vsechny odbockove stroje se nastavuji v podstate stejne,Stahni si na ulozto.cz manual k WLSP 315 tam je vse popsano(je to v podstate ucebnice Mig/Mag svareni). Jinak tvuj dotaz je tu snad 100*zodpovezen staci HLEDAT.
Druhe dva poteciometry (ty s vlnovkou) jsou na nastaveni bodove svareni delku bodu a delku pauzy mezi body.
Editoval Honza007 (26-03-2014 18:24:58)
Děkuji mnohokrát. A jaký výkon na tom přepínači 1-12 mám nastavit a od toho odvíjet posuv?
na prednom čele máš tabuľku nastavíš to podľa nej ( nahrubo ) potom doladíš posuvom aby to zváralo ako píše honza
P.S: inak nemusí byť taká stará ,veď dodnes v takej bedni vyrábajú plazmu,ja mám 18O ku a na usmerňovači som mal dátum 02-2002
Editoval pete805 (26-03-2014 21:48:21)
Tu máš predný panel, zaujíma ťa stredný stlpec, kde si podla navoleného stupna nastavíš posuv drôtu, tie dve zvyšné kolečká môžeš dať na minimum
Čo sa týka veku, tak ak sú popisy po slovensky tak je to zváračka s rv okolo 1992-93, potom prišli s popisom v angličtine. Veku sa neboj, overané poctivá mašina