SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Napřed trochu upřesnim topic.
Poprosil bych zde Vás o nějaké zkušenosti s MIG,MAG mult. invertory na 230V, které používáte na montážích
u zákazníka.Co se týká značek, tak mě zajímají stroje stř. třídy ( dá li se to tak říci )
Jasic , Gamaster , Kitin a Pegas .
Poslední značku osobně testuji 3 rokem a doslova mně odchází pod rukama.Cyklus provozu je cca 2 hod.
za týden a vlastně 1. rok se nám válela v dílně ve skříni
Budu kupovat nový stroj, a tak se zajímám i o jiné značky než ALFA.
Co se týká samotné kvality výsledného svařování, tak nemám se svým Pegasem MIG SYN vůbec žádný
problem a co jsem vyčetl zde za info, tak není problem ani u ostatní výše zmíněných značek.
Problem mám jenom a pouze s poruchovostí a je mně jasný, že vše by pravděpodobně vyřešil invertor
v ceně 40 000 a výše od jiných nejmenovaných značek, nemohu si pomoci, ale přeci snad toho nechci
tolik od strojů v kategorii do 20 000 ??? Za ty peníze by to snad mohlo nějakou dobu fungovat ......
Ze všech výše jmenovaných se jako nejspolehlivější jeví Jasic. Je nutné si však uvědomit, že se jedná o stroje nabité elektronikou a to vyžaduje určitý způsob zacházení. Určitě si umíte představit, že když budete tahat po stavbách plazmový televizor, třískat s ním o zem , povalovat ho v bahně a kalužích, brousit do něj kovové piliny, převážet ho na korbě nákladního auta a pak provozovat na nekonečných prodlužkách s patřičným podpětím a provádět mu mnoho dalších podobných věcí, že vám taky bude odcházet pod rukama.Pokud se ale ke stroji budete chovat slušně a s citem poslouží vám dlouhou dobu.
Hmm, my takhle taháme Picomig 180 po montážích a ještě to maká ve škole a musím zaklepat, furt a stále v poho.A to to šéf koupil původně jako doplněk aby bylo vidět co existuje, a teď je to nejpoužívanější mašinka, zrovna včera jsem s tím vyvařovala záplaty na hliníkovým návěsu, pulsem a na plnej knedlík cca 4 hoďky v kuse.......zaplatil se nám za 3 týdny....
ZDENÁL napsal(a):
Ze všech výše jmenovaných se jako nejspolehlivější jeví Jasic. Je nutné si však uvědomit, že se jedná o stroje nabité elektronikou a to vyžaduje určitý způsob zacházení. Určitě si umíte představit, že když budete tahat po stavbách plazmový televizor, třískat s ním o zem , povalovat ho v bahně a kalužích, brousit do něj kovové piliny, převážet ho na korbě nákladního auta a pak provozovat na nekonečných prodlužkách s patřičným podpětím a provádět mu mnoho dalších podobných věcí, že vám taky bude odcházet pod rukama.Pokud se ale ke stroji budete chovat slušně a s citem poslouží vám dlouhou dobu.
Díky za Váš příspěvek .... doopravdy jsem se snažil ho šetřit (Pegase) ale asi neni Číňak, jako Číňák
Počítám s tím, že prostě musím platit opravy, když mi stroj vydělává peníze, ale ty závady byly každá jiná,
takže mně to zavání celkovou impotencí výrobku.
evik :
já vím to je ta o penězích a muzice ??
Bohužel naše zámečnická živnost nemá svařování, jako hlavní zaměření a do dílny je pro mě takový to invertor
luxusní záležitost.
Picomig je trochu jiná liga.Pokud je svařování tím co mě má živit, asi bych na něj našetřil. Pro začátek by však mohla posloužit i některá z výše jmenovaných mašinek.
Dobrý den,
evik napsal(a):
Hmm, my takhle taháme Picomig 180 po montážích a ještě to maká ve škole a musím zaklepat, furt a stále v poho.A to to šéf koupil původně jako doplněk aby bylo vidět co existuje, a teď je to nejpoužívanější mašinka, zrovna včera jsem s tím vyvařovala záplaty na hliníkovým návěsu, pulsem a na plnej knedlík cca 4 hoďky v kuse.......zaplatil se nám za 3 týdny....
Mám dotaz, mohu pochybovat? "......a na plnej knedlík cca 4 hoďky v kuse...."
S pozdravem Zdeště
Zdravím, vím o čem pochybujete, ale v pulsu mě to víc nepustilo, asi to maj vychytaný, no nějaká pauza tam byla než jsem přešla od díry k díře, takže se omlouvám, ale převážně to jelo, dali mi k ruce tři pomocníky takže vyčůrat a na kafe se šlo pak...hi, je to mašinka na montáže a tohle bylo na ní myslím přes čáru, kontrolovala jsem to ale ventilátor nejel furt a ochrana nevypínala.No po telefonu to byla oprava na půl hoďky, vyvařila jsem tři cívky......Půjčte si to a otestujte,zdá se nám to opravdu povedený, zatím jsme nic podobnýho nenašli, kdyby to ještě umělo AC Tig tak to by byla špica........máme jeden z prvních, takže už dost dlouho a někdo by už měl vyrobit konečně lepšejší ne?
evik napsal(a):
Hmm, my takhle taháme Picomig 180 po montážích a
viděl jsem a potvrzuji, nikdo na celé zeměkouli 100% netahá Picomig tím čím evik a její šéf
tomvec: chápu že neznáš firmu kde pracuje evik -jinak bys sem odkaz na takovou popelnici nemohl dát
bourač napsal(a):
tomvec: ...-jinak bys sem odkaz na .....
Jako by mi z duše čet. Tahle slova do kamene tesat
Stránky: 1