SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den v práci vyřazujou tuto svářečku http://www.maschinensucher.de/ma2/bilde … glish.html jen typ 451 panel ovládací je stejný. Ovšem nemají manuál nastavení. Na ESS stránkách výrobce není je to model z roku 95. Celou jsem ji vyčistil a zatím jede teda svítí jede vodní chlazení na zem asi netěsní s hořáku taky vytekla. Ještě nevim jestli svařuje, byla několik roků ve skladu. Je tam ještě jedna typ 351 ta ale nefunguje. No problém je v tom manuálu nastavení, jestli někdo víte kde ho najít budu Vám vděčný, děkuji Vita
Svářečka se rozjela tekla z ní voda to jsem opravil, ale je 10x prasklá hadička na vodu tak to opravim a dovezu dom, budu se to učit pokus omil
Hadica je nová a našel jsem svářeča který s ní svařoval a příští týden to testnem a vše ě vysvětlí a má aj navod. Tak vše se v dobré obrátilo, jo chcou za nu 500peněz. No nekup to.
Včera jsem ji dovezl dom, ještě jsem musel opravit magnet. ventil na vodu má skleněný váleček jako vodoznak a to sklo bylo křuplé, naštěstí ta co nefunguje měla funkční ventil, je to spíš šoupátko. Zatím jede a budu se vše učit a asi Vás budu otravovat s nastavením něco vim něco pochopim ale něco nevim.
mám nový hořák s vodním chlazením, malou flaštičku na argon a elektrody, koupil jsem šedou 2,4. Pokoušel jsem vytvořit housenku ale z drátu nechce natavený koneček upadnout na plech. Zkoušel jsem to v práci s firemní a zdá se mi že ta víc pálila úplně jak hořák na autogenu. A krásně to fungovalo. Doma se mi to nechce tak udělat z hořáku jakoby nešel takový "žár" který by byl potřeba. Nastavení ampérů bylo stejné, tak nevim, ale hned po pokusu jsem sundal rukavice a sáhl na konec hořáku byl skoro studený, dofuk jsem dal asi 4vteřiny abych to neochladil moc a nešlo to vyzkoušet. Víte někdo co s tím.
Netaví se drát, nýbrž se nataví svařovaný materiál, vytvoří se na něm takové lesklé okénko a do něj se teprve drát přidá.
Na jakém materiálu jste zkoušel a jaký proud jste měl nastaven?
materiál je 11523 proud od 100-250A, vytvoří se hodně malý kráterek na plechu ale nenatavý se. Dnes jsem se zas pokoušel to uděla ale nejde to a přenastavil jsem jinak proudy a časy podle netu, ale nic.
a měl sem dc -
vita 8: Pokud se jednalo o plech, tak by při 250A v něm byla díra. Asi skutečný proud neodpovídá nastavenému.
jo to jsem zjistil že nehřála v ruce elektroda, po dofuku na ní udržím ruku. Dnes jsem zjistil že u nás bydlí pán co svařuje v barumu tigem tak za ním zajdu ať to vykoumá.
ještě mě napadla jedna věc na starém hořáku byl silový kabel s vodním chlazením na jednom šroubu, na novém hořáku mám ale chlazení na stejném šroubu ale silový kabel je samotný je to ten bajonet na kabel k MMA, tak se podívu dovnitř jak je to tam zapojené.
Pokud svářečka zjistí, že není průtok chladící kapaliny, omezí proud, alespoň tak to bývá. Hledal bych jestli to chlazení skutečně funguje.
Ještě: Na MMA to funguje?
to nevim nemám tak velkou zásuvku na kleště, podívu se na hladinu kapaliny, je možné že ubyla ve vedrech které teda ani nebyly, ale podívu se
vody je po víčko, ale něco se změnilo. Mám ji na trošku šikmé podlaze a vyrovnal jsem ji a začalo to hřát a na 400A se propálila skrz 2mm dírka a elektroda už svítila a sem tam sem přidal drát a dělala se housenka sice divná ale už se dělá. Tak se uvidí co bude dál. Jen nevim jestli jde naštelovat HF start na víc nebo mín výkonu když se přiblížím tak přeskakuje jistkra ale nechce se zapálit oblouk a musím se dotknout, ale hned se pustím a žhaví to.