SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý večer, chtěl bych se prosím zeptat, jestli někdo nezná svářečku MIG 180. Přesnější typ nevím. Je to podobná bedna jako třeba OMI 165, ale má klasický plechový přední panel, né plastový jako OMI. Je černá s nějakými zelenými ornamenty a zboku má napsáno bílým písmem MIG 180. U nás jsem ji viděl u jedněch automechaniků. A je to dobrá svářečka?
Dobrý den,
černá s tmavě zelenými nápisy - může být od firmy MIGATRONIC - Dánsko. Používají takové barvy.
Pokud je to ono, potom mohu doporučit zařízení je na úrovni.
S pozdravem Zdeště
Dobrý den pane Zdeště, aha, v práci dvě Migatronic svářečky máme, ale jsou spíše celé zelené, jen přední a zadní panel mají černý. Tahle svářečka je celá černá. Ale zkusím se podívat na netu, jestli tam taový Migatronic nebude. Děkuji
Dobrý den,
čená byla nebo i je, Rally 166 /230V/, ale i Rally 202 /3x400/ je docela možné, nijak jsem to neprověřoval, že i 180 byla.
Jinak řada AUTOMIG je velmi zdařilá konstrukce, ocení každý i mechanické provedení zařízení.
Konec konců se podívejte na výrobní štítek, tam výrobce patrně bude uveden.
S pozdravem Zdeště
Dobrý den, tak dnes jsem tam zase pro něco byl a máte pravdu, je tam napsané na předním panelu Rally 160, na boku MIG 180, tak teď nechápu, ale možná tam mají na bočnici jinou samolepku.
A jsou tedy ty Rally Mig svářečky dobré? Kdo to vyrábí?
Co jsem se díval, tak jsem o Migatronicu kdysy taky uvažoval, ale ty ceny a většinou jen na 3x400V což v garáži nemám, jen 230V.
Aha, už jsem našel, vyrábí to asi taky Migatronic. Mají tam asi tuhle svářečku: https://www.google.cz/search?q=Rally+Mi … B250%3B250
Díval jsem se přes google a podobnou jako je ta verze Rally 202 o které jste psal máme i v práci, ale zelenou. Označení přesně nevím, ale myslím Automig 273, nebo tak nějak.
Editoval varok (14-11-2013 14:56:53)
varok , neni to nahodov MIGO 165 ? pozri si ponuku u jk-weld ...http://www.svarinzert.cz/svarakce/migo_all.pdf
Editoval atishajn (14-11-2013 16:19:40)
Nee, je to ten Rally Mig jak psal pan Zdeště. Ten Migo 165 je vlastně OMI 165, co tady někdo psal, ne? A je taky zelená, psal jsem, že ta co jsem se ptal je celá černá a má jen pár zelených pruhů, nebo co.
Právě že mě se takové jednoduché tvary svářeček líbí, tak jsem se ptal, jestli je to dobrá svářečka.
Editoval varok (14-11-2013 17:34:54)
tady mate současne produkty migatronic:http://www.migatronic.com/cs-cz/product%20finder/machines/process/mig-mag
Ty nové Migatroniky se mi už moc nelíbí. Ta co máme v práci, Automig 273 je docela pěkná. I ta co psal pan Zdeště RallyMig 166 je pěkná. Ta se mi líbí, je na 230V, klidně bych ji bral. Ale ta cena. A chtěl bych poprosit pana Zdeště, jestli o této svářečce neví něco více. Vypadá fakt pěkně.
Dobrý den,
dánská firma Migatronic vyrábí opravdu dobře konstruované zdroje. Jejich svářecí vlastnosti jsou na úrovni. Opravitelnost je bez velkých problémů. Spolupráce je na dobré úrovni. Zatím / na českém trhu jsou od roku 1993/ mohu říci že po servisní stránce nebyl žádný problém.
Rally 166 je standardní provedení svářecího zdroje. Mohu jen doporučit.
S pozdravem Zdeště
Zdravím,
ak je bledozelená, bude to pravdepodobne billik, vyrába sa u nás v Nitre rovnako ako formica. Sú to dobré stroje, ale medzi billikom a formicou by som zvolil radšej formicu, plazmové rezačky máme po celom svete.
Děkuji pane Zdeště za informace. V práci máme dvě, jak už jsem psal. Jedna velká, typ nevím, ale je to nějaká s oddělitelným podavačem drátu, ale ta nic moc. Sice svařuje pěkně, ale spíše na hodně velké proudy. Při drobnějších pracech nejde moc seštelovat. Potom tam mají ještě Migatronic Automig 273 a ta vypadá i svařuje moc pěkně. Je to spíše na drobnější práce, což by bylo pro mě ideální. Je ale na 3x400V a to v garáži nemám. Ale ta Rally Mig 166 vypadá taky pěkně a jestli píšete že je dobrá, uvažuji o ni. Nemohu se rozhodnout, jestli se pustit do vlastní výroby, nebo sáhnout po hotové, něco jako je právě ta 166, ale starší, na novou bych neměl dost financí. Ta moje malá Bimax je dobrá, ale není to úplně super. Ještě jednou děkuji
Pozor, z jednofázovej prípojky nevytiahneš zo zváračky viac, ako 125A pri 16A ističi a 150A pri 20A ističi (dlhodobo). Ja keby som mal možnosť zameniť svoju BEZ PP 124.21 za trojfázku, neváhal by som ani sekundu.
No nevím, ale asi záleží hodně na tom, kolik má svářečka sekundární napětí při maximálním sv. proudu, ne? Mě bylo řečeno, že při přípojce 16A na 230V je max. proud kolem 150A.
Ja som na to myslel a spravil som si 3F prípojku do radovej garáže .
Na MIG/MAG sa používa niečo okolo 14V. Každopádne mám jedofázovú BEZku do 150A a primárny prúd je až 20A.
No ale když není ta možnost připojit 3x400V, tak se svět nezboří. Samozřejmě třífázové svářečky jsou mnohem lepší a ve výsledku i méně papají, ale co už.
drakous , to pri 14v len prska ... to chce strasne vecsie napetie , a zavisi od konstrukcie zvaracky ...
No o hodně ne. Co se dívám v práci, tak některé automaty jdou i jemně pod 20V. Tedy nevím, jestli to na displeji píše přímo napětí, ale někdy tam je třeba i 18,5V.
Jaká napětí odpovídají různým svařovacím proudům zjistíte snadno pohledem do statické charakteristiky jednotlivých zdrojů. Ale při velkém zjednodušení se dá říci, že svařovací napětí pro zkratový přenos je od cca 16 do cca 22 V. Těm 16V obvykle odpovídají proudy těsně pod 80 A.
atishajn napsal(a):
drakous , to pri 14v len prska ... to chce strasne vecsie napetie , a zavisi od konstrukcie zvaracky ...
Prd prská, prosím ťa. Sa tu nebavíme o 600A priemyselných zváračkách, tam ide napätie aj na 160V, bežne na zváranie doma sa využíva nejakých 16-24V jednosmerných, čo zodpovedá približne 14-16V efektívnym AC.
Ono totiž MIG/MAG nie je len taká obyčajná metóda, má viac režimov prenosu kovov, nazývame ich oblasti a triedia sa podľa napätia a prúdu.
VAROK: vysvetli mi pojem "menej papkajú". Nechápem.
Aha, to bylo myšleno tak, že při třífázovém provedení ve výsledku svářečky odebírají menší proud než ty jednofázové.
Jáj prúdovo. Áno, súhlasím, tam sa vlastne príkon delí tromi, čili ak jednofázka cucala povedzme 15A, pri trojfázke to bude 5A/fáza, ale príkon sa nemení.
(neberte to potom ako zabrdnutie, nie vždy pochopím a občas treba aj polopatisticky )
Zase elektrikáři a zase píší kraviny . Sakra nemotejte se ale už vůbec do výpočtů , nemáte o tom ani tuchy . Ještě tomu někdo uvěří , když tady píšete tak natvrdo tyto bludy . Vy ani nevíte , jak vypadá knížka o elektrice , kdyžtak ji otevřete a opište co tam je a neblijte sem ty vaše nesmysly .