SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Mohl by mi prosím, někdo doporučit nějakou svářečku Tig, která umí AD/DC, abych mohl vařit slitiny Al? Obchoďák, jedné firmy, nám pořád vnucuje mašiny řádově za 100-120tis. a já myslím že by to mělo jít i levněji. Jde nám hlavně o vařění plechů.
A ještě jeden dotaz, jde, k Tigu, bez AC/DC, dodat nějaký příslušenství, aby umělo AC/DC?
Děkuji.
k druhemu dotazu Ne
Co takhle chvili sednout k internetu a zkusit pohhedat?? tig Ac/dc se da koupit od 15 do 250 tisic zalezi na vasi penezence prioritach predpokladanem zatizeni a dalsich pozadavcich na stroj.Al se da svaret i metodou Mig.
Samozřejmě, dá, ale já se ptám na Tig. Že se dá koupit od 15 do 250, vím taky, taky píšu, že mašiny co mi nabízí obchoďák, kolem 100-120tis. jsou na mě moc drahý. Má to být svářečka do karosárny, na vaření plechů, sem tam nějakej odlitek do 10mm tloušťky. Myslím že výkon do 200A by měl stačit.
Ptám se proto, že svářeček kolem 20-25tis, jsou mraky, ale nikde jsem se nedočetl, jestli se s tím dá vařit, jestli to něco vydrží, jestli má cenu do něčeho takového investovat, nebo si fakt raději koupit Magic Wave, za balík.
no pokud chceš vařit Al 10mm tak ti 200A stačit nebude a u AC/DC a svařeni Al je nutnost vodou chlazený hořák a pokud s tím chceš doopravdy pracovat tak asi budeš muset přitlačit na pilu jinak se na tu svářečku můžeš jen dívat. Je otázka jestli chceš novou nebo se podívej po bazarech
Na 10mmAl rozhodně stačit 200A nebude. Ale na druhé straně není moc hliníkových odlitků takové tloušťky. Podívej se na následující odkaz.
http://www.spaw-serwiscz.pl/product_inf … nr4uv1cloo
Já mám její sestru, trochu jiné provedení, chtěl jsem svářečku třífázovou. Proti mé tato nemá možnost dálkové regulace (pedál). S tou mojí jsem velmi spokojen. Měl jsem sice dvě závady, které byly okamžite v záruce vyřešeny. Poprvé přestal jít ventilátor, ale jinak bylo všechno funkční. Dali ihned novou. Ta zase nešla- při dopravě vypadla nýtovací matka se šroubem na spojovou desku a zkratovala něco. Opravená mi přišla ihned ( v pondělí jsem poslal, v pátek byla zpět opravená). Funguje velmi dobře, přesné nastavení, Job memory a také slušná zatižitelnost atd.
Pro informaci: Měl jsem "barevnou krabici". Dalo se s ní svářet slušně, ale opakovat nastavení proudu byl zážitek. Také byla továrně seřízena tak, že minimální svařovací proud nebyl 5A, ale 23,5A a nejvyšší nebyl 200A, ale jen160A. Tak jsem ji odstavil a snad budu mít v zimě čas abych ji proměřil a správně nastavil.
Nemel by snad vetsi roblem oslovit zastupce ruznych znacek a poptat vyhovujici stroje ,jiste bude i moznost vyzkouseni ,krom toho lze i samostatne pohledat. Rozhodne bych volil nad 150 A vodou chlazeny stroj a pokud se jedna o vyrobni nasazeni pak cena neni tim nejdulezitejsim kriteriem vyberu.
cena neni tim nejdulezitejsim kriteriem vyberu, to ne, ale je důležitým. Nejde o výrobní nasazení, v pravém slova smyslu. Jde o to, že jednou, dvakrát do měsíce, potřebuju něco povařit a musím s tím jezdit, přes půl města, na druhej den znovu, abych to vyzvednul a zaplatil 500,- za hodinu práce. Dělám karoserie na veterány, čím starší, tím horší slitina Al, takže MIG, nepřichází v úvahu. A jak už jsem psal, jde hlavně o plechy 1-3mm, v mimořádných situacích nějakej odlitek.
Co si myslíte třeba o Kühtreiber TIG 200 AC/DC P?
tuhle:http://aukro.cz/svarecka-hlinik-ac-dc-puls-mma-tig-wig-ac-dc-200p-i3551368831.html
Hmm, než tenhle zázrak tak raději něco od Selca nebo českej tetrix od EWM, ten mám odzkoušený....kontaktujte firmy na MSV v Brně, určo sjednáte dobrou cenu..zdravím
U tetrixu jsou taky pěkný rakety http://www.svareci-technika-breclav.cz/ … -07-59-23_
nevim jestli se to vyplatí, když je sváření při renovaci jen okrajová část.
AC/DC 200 má kamarád, a bez problémů. Má "českej" kuthreiber
Než kupovat něco z aukra od překupníků, to radši rovnou z ebaye, sice taky od překupníků, ale nebude v pořadí sedmej, ale třeba jen třetí. Jen pro srovnání http://search.eim.ebay.cz/?en=50&es … C&ect=
Třeba by stačilo tohle http://viewitem.eim.ebay.cz/INVERTER-AC … 80207/item
záruka by byla, do německa to není daleko http://www.youtube.com/watch?feature=pl … JdPZc#t=70
Editoval DwPetr (22-09-2013 00:02:06)
Já jsem po této svářečce( Entrix 315) také pokukoval a zistil jsem, že Welbach je označení snad kvalitnější řady stejného dodavatele jako výrobky STAMOS. Mě na ní zarazily parametry pro AC. Rozsah frekvence AC 20-100Hz, dále možnost nastavení EP do plusových hodnot a málo do minusových. Proto jsem volil, to co mám dole napsáno, i když dost dražší. I pro mě je cena důležitá, protože využití je rozhodně menší než ve výrobě. Souhlasím s tím, že nekupovat od překupníků a u starých strojů, pokud možno se známou historií.
Ano, je to tak, taky jsem to zjistil, ikdyž se o těch firmám toho moc nepíše. Právě toho entrixe jsem si vyhlédl taky kvůli tomu německu, že se při nejhorším dá udělat výlet kvůli reklamaci. Lepší jak do číny. Ty stroje vypadaj schopně. Pořád stojej polovinu co profi mašiny. Nicméně mě TIG tolik netlačí, takže jen pozoruju jak se vyvýjí cena. Ale pokud by ho někdo měl, reference bych si přečetl rád. Mohlo by to bejt něco mezi barevnou krabicí a profi mašinou. Na doma akorát.
Pokud je 100tis za kvalitní obloukovou svářečku hodně a na neznačkové zdroje není dobré spoléhat tam, kde je potřeba vydělávat. Poohlédnul bych se po jiné metodě. Např. Pájení hliníku toto vlákno již na svarforu je...
Jen bych k tomu dodal, že jsem se v prodejně Choboly, kde měly vystaveny snad clý sortiment Jasig, jak je to s toučínou? Odpověděl, že kupodivu mají méně reklamací než nyní české výrobky. Nemoho posoudit vytížení těchto strojů, proto tuto informaci udávám jen jako zajímavost.
Důvěřuj, ale prověřuj! Protože, když ptáčka lapají, sladce mu zpívají. Jo kdyby se dnes hrálo na pověst a čest, to by se žilo...
Stavte se u Choboly v Brně , předvedou vám tam specielní zařízení pro svařování hliníkových materiálů až do tlouštky cca 10 mm. Myslím že je určeno právě na svařování aut.
Dobrý den,
snad si tu nemyslíte, že Vám někdo řekne pravdu o poruchovosti prodávaného zboží? EW... jsou taky prý neporuchové, ale když se jen projdete u prodejců a pozorně se podíváte, tak zaručeně zahládnete jak mají nějaké to zařízení pod stolem a čeká na zabalení a potichu se zasílají do servisu. Tak je to s Fron.. Kem.. apod. žádná značka není ušetřena. A zákulisí u fy Cho.... ??? tak to si nepřejte ani znát, ale díky tomu je Jas..... v pověsti na špici.
S pozdravem Zdeště
ja by som tiez rad vedel ci staci na prilezitostne zvaranie barevna krabica alebo http://www.svarecky-obchod.cz/invertory … ektory.htm alebo http://www.svarecky-obchod.cz/invertory … -ac-dc.htm ?
Co vsetko to dokaze alebo do akej hrubky je mozne zvarat hlinnik. Mam v plane zvarat max 2 - 3 krat za mesiac, co by ste doporucili ? samozrejme kupil by som k tomu horak s regulaciou. diky
http://www.svarecky-obchod.cz/invertory … -tig-ac-dc
jednoznacne s tychto zvaraciek ak hlinik. je to lowend ale funguju...
Před nedávnem jsem se rozhodl pro model od fy. GYS GYSMI TIG 207. A to z toho důvodu, že mám hodně let nabíječku s regenerací sulfidovaných elektrod auto baterií. Po elektrické i mechanické stránce působí velmi robustně(obě). Má to velmi jednoduché a příjemné ovládání.
Ta nabíječka, jak jsem psal je dlouhodobě ověřená záležitost. U svářečky jsem dospěl k názoru, že spíš neumím pořádně svařovat TIGem. Není to legrace. Je to hodně náročné na přesnost. Svařování MIGem je proti tomu úplná sranda.
Ještě jsem zapoměl na fakt, že GYSMI TIG 207 má integrováno PFC(Power Factor Corection) , což je poměrně důležité, pokud potřebujete prodlužku, aby to eliminovalo pokles napětí. A to moc TIGů za rozumné peníze nemá.
Editoval Fitipaldi (02-01-2014 11:34:50)
Ahoj, mam prosbu chci svarovat hlinik, nerez a samozrejme fe, nevim jakou svarecku vybrat, mam to na podnikani ale v jinem oboru a tohle je doplnek.Jsem kominik a obcas potrebuji svarit tyto materiály, chci neco kolem 10 000.- a aby to byl Tig. Dekuji moc za radu. A chtel bych masinu od kuhtreiber
za 10000.- ceskych Tiga na hlinik nezozenies... jedine ze by si si ho postavil sam..
za kolik nejmin?? Koukal jsem se na nekolik svarecek ale ani u jedny neni napsano jestli je tig na hlinik. Ani jsem nikde nenasel podle ceho mam hledat?? Mozna to je hloupy dotaz ale uz jsem u toho sedel dost dlouho a nic jsem nenasel, nebo blble hledam.
Pro zoombii - až si budete jako profík ve Svářečské škole dělat kurzy na svařování tenkých nerezových a Al plechů tak se tam dobře rozhlédněte, na čem profesionálové pracují. Pak uvažujte o svářečce, o potřebných kabelech a hořácích, o lahvích s argonem, o přídavných materiálech, o nezbytných bezpečnostních předpisech a všechno ostatní.