SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Našel jsem článek,jak použit plechy ze statoru elektromotoru,xKW k výrobě svářečky. Zajimálo by mne,jak se do toho upraveného statoru vine drát,zda do původních drážek nebo ,,halabala"
Na takové zoufalosti vycházely návody někdy v době hluboké totality, kdy nebylo možno si obstarat normální svářečku. Stator s odstraněným vinutím se omotal izolačními páskami a provlékalo se jím primární a sekundární vinutí - jako u dnešních toroidů. Nedoporučuji v dnešní době podobné pokusy, přinese to pravděpodobně víc problémů, než radosti, i když výsledek může být nakonec funkční. To jste uvažoval na mma?
Dej sem pro zajímavost odkaz na ten článek , snad i tam by byla zmíňka . Nwm co chceš svářet , ale svářecích traf je v bazarech hafo a s modou invertorů se cena ještě bude snižovat .
Dík.Mám rád zvláštní články a úvahy o experimentech.Nechci to stavět.Byla by to jistě blbost a ta námaha?.Zdravím.Jan.
tohle téma je zde v evropě fakt mimo mísu ale v takové Indii... kdo viděl nějaká videa tamějších řemeslníků se ničemu nediví dva dráty přímo přehozené přes vysoké napětí, kýbl s vodou jako regulace, místo kukly noviny s dírkami pro oči...