SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Držím vám palce, i já takto kdysi experimentoval s menšími či většími úspěchy, ale to už je dávno. Středový sloupek není tak důležitý, větší roli hraje průřez sekundárního vinutí, dá se nějak změřit? Z něj se dá odvodit zpětně i průřez primáru, výrobci většinou volí stejnou proudovou hustotu pro obě vinutí. A celková ochlazovací plocha trafa - z fotky se to nedá určit. Stačí jeden rozměr, třeba výška cívek, zbytek se už dá odečíst z fotky - zkusím to přes víkend aspoň orientačně spočítat, jestli to má alespoň nějaký výhled.
Schéma nemám, musel bych jej taky někde hledat, ale zcela jistě je tady má spousta členů - je to v podstatě běžné zapojení standardního řízeného svařovacího usměrňovače, některé obvody pro vás nezajímavé se dají vypustit.
Dobrý den,
1. apríl už byl, nevím proč jej znovu slavíme.
Kolega JanoL si tu buďto dělá legraci a nebo zjevně neví do čeho jde.
Zdenek11 kolega BOBOBO je tady za zdejší perlu, žel příspěvkové perly netrousí. Přitrubuje a provokuje / v laborce, kde sedí, je totiž nuda/. Jakmile se objeví příspěvek a on má POTŘEBU, ihned přispěvovatele "osloví" ve snaze dotyčného otrávit. Je dobře, že jej ignorujete.
S pozdravem Zdeště
Editoval zdeště (21-09-2013 05:41:03)
Pan ZDEŠTĚ:
Editoval varok (21-09-2013 19:34:03)
Na regulátor som zohnal schému z BEZ ZU 130.11 Už som sa pustil do stavby takže budem Vás priebežne informovať
Už mi prišli tyristory aj s chladičmi
Zo stavbou pokračujem, ale chcem sa spýtať na čo je v tejto schéme download/file.php?id=54211&mode=view 25W 100Ohm rezistor. Tyristorom sa nepáči chod na prázdno ? A ešte sa chcem spýtať akú mám dať hodnotu potenciometra na reguláciu prúdu.
JanoL napsal(a):
Zo stavbou pokračujem, ale chcem sa spýtať na čo je v tejto schéme download/file.php?id=54211&mode=view 25W 100Ohm rezistor. Tyristorom sa nepáči chod na prázdno ? A ešte sa chcem spýtať akú mám dať hodnotu potenciometra na reguláciu prúdu.
Podľa mňa odpor je tam na to aby bol zachovaný prídržný prúd tyristora.
jano ty mas neaku mylnu predstavu o choperovi , to je uplne nieco ine ako riadenie tyristormi ... no ale nezabudaj pri tom tvojom trafe 26V , ze ake velke straty ma tyristor pri fazovom riadeni , ale to len drobnost ... a tlmivka musi byt najmenej polky trafa ... a ta vaha na koleckach :-))
atishajn napsal(a):
jano ty mas neaku mylnu predstavu o choperovi , to je uplne nieco ine ako riadenie tyristormi ... no ale nezabudaj pri tom tvojom trafe 26V , ze ake velke straty ma tyristor pri fazovom riadeni , ale to len drobnost ... a tlmivka musi byt najmenej polky trafa ... a ta vaha na koleckach :-))
Viem, zle som pomenoval tému, neviem či sa to dá premenovať, malo by sa to volať kombinovaná zváračka. Viem že tam sú straty. Tlmivku môžem odfotiť, je dosť veľká.
Zdravím, chcel by som sa spýtať či neviete akú hodnotu má mať potenciometer na ZU130.11