SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobry den, mám svarecku PROFIMIG 160, spalila se mi cesticka na plosnem spoji ktery je mozek svarecky. Kdyz zapnu svarecku, ventilator fuči ale posun dratu nejede (motorek funkcni-odzkousel jsem) nejde ani el. oblouk. Nevite nekdo kde by mohla byt chyba??? Popř. jestli da nekdo radu jak to uplne ocesat aby to fungovalo bez jakychkoliv zbytecnosti. Potrebuji pouze svarovat v CO.
Editoval jenikmik (01-06-2013 17:32:44)
Nejspíše se z nějakého důvodu upálil spoj, který buď napájí relé spínání hl. trafa, nebo až spoj, který vede proud od kontaktů relé k hl trafu.
Budto reklamovat pokud je jeste v zarucni dobe nebo ridici jednotku opravit (coz bude myslim zbytecne slozita prace s nejistym vysledkem) pak samozrejme sehnat novou a pak je jeste mozne namontovat (po nejakych upravach treba nejakou poradnou ridici jednotku(viz mnoho uprav popsanych zde na foru minimalne desitky staci jen hledat).
honza zas byl rychlejší..
v zaruce uz neni, ridici jednotku jsem uz dal druhou, opet mrknutim oka to same 'plesk'. na ridici jednote se to upali hned za pripojenim kablu od + ktery vede od 4-polohoveho hlavniho vypinace. je mozne ze by on byl v pr....??? kdyz jsem ji kupoval novou tak mi chlapik v obchiode rikal že je to tisteny spoj s rele na posun dratu-nebo tak nejak. jen mi nejde do hlavy proc ani el. oblouk nejde chytit... da se to nejak upravit na primo, tj. aby to fungovalo bez toho??? PS: nejsem elektrikar
no da sa vsetko ale s ohladom na to ze si neni elektrikar a pravdepodobne nemas s takym dacim ziadne skusenosti skus sa poohliadnu v okoli po dakom servise zvaracej techniky i ked hento by ti v pohode opravili aj v klasickom elektroservise
Tak jestli to udělalo i s jinou deskou to samé, tak je chyba někde dále. Máte to připojené na 230V? Není chyba někde dále v elektroinstalaci? Třeba někde v krabici ve zdi?
ve zdi si myslim že nic neni-zapinam tam vrtacky, nabijecku, flexu a pod. tu starou desku jsem zkusil na tvrdo pripajet (ten spoj co se prepalil) a prvni co plesklo byl u spinace jeden spoj. je mozne ze vypinac je KO?
Bohužel to takto dopadá , pokud to nemá v ruce elektrikář . Ony ty cesty spojů občas nahrazují pojistky . Takže kdo má pojistky námi předepsané ...
Pojistky byli prvni co jsem ve svářečce hledal... Ale Slovinci nebo Polaci to asi neznají....
Odneste to elektrikari cesta pokus omyl neni nic levneho a elektrikar nebo servis odhali zavadu zpravidla levneji a rychleji (obvzlast pokud tomu moc nerozumite).Je sice pravdou ze elektroinstalace v klasicke odbockove masine(nemluvim o samotne ridici jednotce) je otazka zakladni znalosti elektroniky ,opravy samozrejme za dodrzeni bezpecnosti.
Raději tady nebudu psát žádné bludy, aby zase pan BOBOBO nenadával, ale trošku šikovný kutil to pochopí i ze schémat, které jsou tady na svarinfu. Jsou tam články o vylepšení Bimaxe 4.195 a výroba ŘJ malého COčka. Tam to je docela pěkně nakreslené i popsané. Takto jsou zapojené skoro všechny levné COčka.