SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Koupil jsem MIG/MAG svářečku.Po instalaci redukčáku a hořáku zkouším svářet.Zlobí mě ale průtok plynu,nastavil jsem na hodinách asi 8l/min.Po chvilce sváření mi o přestávkách mezi sváry pomalu stoupá průtok na hodinách a to stále.Třeba i na 20l/min.Stačí krátce zmačknout hořák a okamžitě klesne na nastavených 8L a zas stoupá.Průtok jsem měřil i měřákem s kuličkou na hrotu hořáku.Podotýkám,regulovat průtok umím.Použil jsem i jiné nové regulační hodiny,půjčené z prodejny-výsledek stejný.Používám plyn CO2. Tl.nádobu jsem dostal.Je to starý hasičák ještě s trubkou uvnitř a byl plný.Redukčák mi nenamrzá,zas tak rychle nesvářím.I když studený tedy je. Už mi dochází fantazie,fakt nevím co dělám špatně.Pokud někdo tušíte,budu vděčný za radu.
Ten hasičak by som skusil otočiť hore dnom.Plyn sa dostava do redukčného ventyla ako kvapalina(kvapalne skupenstvo)kôli tej trubičke.
Mohol by to robiť ten kvapalny plyn v redukčaku,ktory sa v ňom dodatočne vyparuje a tym padom stupa aj tlak.
To je moja teoria.
Jak píše m.evil, musí se ten hasičák se stoupací trubkou otočit. Takhle to saje kapalinu a dělá to binec. A hned jak to dovaříte, tak si tu stoupačku nechte vyndat (nebo vyměnit celou láhev za již upravenou).
A k problému stoupajícího "průtoku": Musíte si uvědomit, že pokud NEpoužíváte redukčák s plováčkovým průtokoměrem, ale MANOMETREM ocejchovaným jako průtokoměr, měříte ve skutečnosti TLAK a nikoliv průtok. Správný průtok vám to ukáže jen pokud tam plyn opravdu protéká (při sepnutém hořáku). Takže seřízení průtoku musíte udělat při puštěném plynu - sepnutém hořáku. Pokud plyn neproudí (hořák je vypnut), manometr ukazuje tlak plynu a tlak tam opravdu JE a po uzavření průtoku stoupne! Takže vámi popisované chování redukčního ventilu tohoto typu je naprosto NORMÁLNÍ.
Aha,láhev tedy otočím.Myslel jsem že stoupací trubka vadí jen při plnění.Nechám upravit.Škoda že jsem se nezeptal dřív,koupil bych redukčák s tím plováčkovým odměřováním.Děkuji za rady,jsem chytřejší.
Stránky: 1