SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Dobry den
Rád bych si koupil tuto svářečku, potrebuji bodovat plechy na aute.
Chtel bych znat vas nazor,jestli se s tim dá dobre svaret.
Za vase nazory a rady ohledne koupe budu rad.
Děkuji
zbytečne vykona mašina na auto plechy, leda zebyjste svařel kolejnice.
tak silnější mašina není na závadu...
pro doma se sice dá při troše zručnosti celkem v pohodě vyžít s nějakou 150A svářdečkou, ale pokud bude mít silněší stroj, tak se to neztratí.
spíš bych čekal, že zájemci někdo sdělí, jak je schopná regulace jít do malých výkonů a co podavač na dráty 0,6 a 0,8mm...
Já s wtu zkušenosti nemám, jen mám zkušenost s velmi silnou svářečkou röwac, která zcela bez problémů zvládá svařování malými výkony, byť je to jednoduchý odbočkový stroj.
Taky bych řešil váhu a rozměry svářečky .. ono přetlačovat po dílně pořád 150kg svářečku metr širokou nebude asi uplně pohodlný...
Výkonná a těžká? Já vyvařoval nejedno auto touto bezmála půltunovou mašinou... http://img4.hyperinzerce.cz/x-cz/inz/54 … 15-p-3.jpg
Na karosařinu se moc nehodí.Svařuje sice dobře, problém bude kladka na drát 0,8 mm. Vše se dá řešit, ale závisí to taky na ceně. Pro karosáře je vhodná třeba OMI 204, ALF 180 a podobné mašinky.
Z hlediska mobility samotneho zdroje bych to tak zpatne nevidel nakonec ma odelitelny podavac a pokud jde regulovat od malych napeti na draty 0.6 a 0.8 tak neni problem (ale predpokladam ze u zdroje wtu by to problem byt nemel ) kladky vyrobi z nastrojovky stabilky kazdy sikovny soustruznik.Pokud mate dost mista a odpovidajici jisteni nevidim zadny problem (lepsi svaret strojem s prebytkem vykonu nez lepit s hoby smrkadlem).
to: Rellik WLSP 315 ma drtek pres 300kg 500kg by mohla mit WSP 600
Editoval Honza007 (02-04-2013 20:14:20)
Honza007: jo je to možné. Je to už víc než 10 let. Já ji půjčoval od jednoho známého a tlačili jsme ji přes půlku dědiny ve 3 lidech (po asfaltové silnici). Někde bych možná našel video z toho vyvařování... Zkusím pohledat a zjistím co to bylo za mašinu...
Zdravím vespolek. Chci ji teď kupovat s MIG30. Je možno k ní připojit i TIG30?
Díky.
http://stroje.bazos.cz/inzerat/24201536 … -MIG30.php tady je ta stejná. Já jsem o podavači mig 30 přemýšlel taky, jenže tam osobně vidím problém že spíná stykač který přivádí elekrtiku do trafa, a tím by mě pokaždý vyrazil jistič. Tak jsem nechal WTU schovaný, podavač si budu muset vyřešit jinak, za použití triaků, aby trafo zůstalo trvale zaplé.
Co se týká kladek, tak ty jsem si vyráběl tak, že jsem rozebral pár ložisek s vnitřním průměrem cca 30mm, tu vnitřní část na povrchu na brusce soustružník srovna do roviny a vysoustružil do nich V drážky. na 0.8 a na 1.2 drát.
WTU je za ty peníze dobrej stroj, rozhodně vyjde líp, než pořizovat cokoliv novějšího na 400A
Tdy ty krávy nigdy moc dobře nejely. Dost špatná zkušenost.
franišek napsal(a):
No vývoj je za 20 let jinde a určitě to nebude svářecí špička. Ale když se to vezme domů do dílny na občasný vaření velkejch věcí, (nakladač, bagr, náklaďák, zemědělský věci) tak je to za cenu 4-5 tis, pořád bezkonkurenční zdroj, jak na MMA, tak po přidání podavače, a je jedno jestli seriovýho z dnešní doby, nebo něčeho dělanýho, tak to bude pořád silný CO.
I na tom bazaru jsou takhle silný mašiny jetý okolo 20ti tis a víc. A to jsou jen CO. Tohle je univerzálnější. Pokud bych se živil svařováním, sáhnu po něčem lepším, ale to si na sebe vydělává.
Mašinu nijak neobhajuju, ale její poměr cena/výkon stojí za zvážení.
Editoval DwPetr (05-06-2013 14:54:56)
WTU 315.34
Dobrý den
franišek napsal(a):
Myslím že problém není v "krávě", ale někde jinde.
Ten, kdo vlastní a používá WTU 315.34 ví o čem je řeč. Mnozí si k ní pořídili SOFTSTART
http://www.svarecky.com/o-svareckach-co … u315-34mig
a sváří s ní i v garáži.
TIG 30 není problém připojit, vše je řešitelné, jen se tomu musí rozumnět. A o tom to je.
S pozdravem Zdeště
Editoval zdeště (06-06-2013 05:47:59)
Jak píše zdešťe k WTU řady 315.3... není problém připojit cokoli. WTU je univerzální stroj,
ale málo se o tom ví. Výsledná cena je potom bez konkurence.