SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Na pracoviště nám přišly tyto invertory a přes mou počáteční nedůvěru se ukázaly jako velice dobré stroje.Udivilo mě množství nastavení, které lze na tomto invertoru nastavit a doladit.Síla oblouku, horký start a další parametry jdou nastavit a uložit do paměti.Invertor se hodí i pro svařování celuosovou elektrodou.Tento týden jsem tuto mašinu vyzkoušel na WPQR, které jsem dostal za úkol zavařit.Potrubi průměr 89mm, síla stěny 10mm, poloha PH(postaru PF).Během svařování jsem nezaznamenal žádný problém, elektrody krásně zapalovaly a oblouk hořel klidně.Bohužel cena invertoru je vysoká(přes 30 000Kč), takže tyto stroje ocení spíše profesionálové
Kořen svaru potrubí
Trubka v poloze PH
Detail krycí vrstvy
Plech 12 mm poloha PC
Kořen svaru v poloze PC
Použité elektrody ESAB OK 48.00 2,5 a 3,2mm
Taky se mi ta značka líbí.Minulý týden jsem byl v České Třebové na zkouškách a naproti v boxech byla dvě Selca.Jedna vypadala na klasický odbočkový zdroj, ale jedna byla už vyšší třída, nejspíš pulzní.Ted se bude u nás možná pořizovat nový stroj MIG/MAG, tak by se mi líbil Genesis 4000.
Editoval ŽOS (01-03-2013 16:51:48)