SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Ahoj, dostal jsem doporučení od jednoho kamaráda se zeptat zde pro vyřešení mého problému... Jsem tu nový
Už nějaký ty roky svařuji s CO2 technologie MIG/MAG, využití: převážně autoklempířské práce a někdy občas i drobné zámečnické práce. Zatím tu svařuji nějaký ty roky se svářečkou Einhell SGA 145 Turbo jednofázová, pak tu mám i malého Mini Mig do sváření do max 90A taky jednofázová ... bohužel za tu dobu 10 let už jsou ty svářečky opotřebované, vadné hořáky a nefunkční posuvy atd atd nehodlám už řešit opravy!
Co jsem hledal po internetu zalíbila se mi svářečka značky kühtreiber, přijde mi za ty peníze dost precizní, ale teď jakou zvolit ?
- Moje požadavky jsou sváření 0,6 až 0,8 mm drát
- S plechem pracuji s 0,6 0,8 1mm pak občas vařit páskovinu o síle max 5mm, pak vaření trubek
- 4 kladkovej posuv výhodou
- podmínka 3x400V
- Cena kolem 20 000kč
- Více kanálový volič na nastavení svářecího proudu
...
Co jsem prohlídl co kde nabízí tak bych si vybral typ:
Kühtreiber KIT 205 STANDARD
Svářečka 1 a nebo
Kühtreiber MIG/MAG KIT 2200
Svářečka 2 jen nevím jaká by byla nejvhodnější, respektive kterou by jste doporučily ?
Děkuji za pomoc
Blažena napsal(a):
koukal jsi taky co nabízí omicron, alfa-in a další...?
ano koukal, ale pro mě přišlo ten kühtreiber lepší.. Jakou by jsi zvolil třeba ty ?
Ani jednou chybu neudelate je to jen o ochote investovat penize 2200 jsem svarel fajn strojek;)
Honza007 napsal(a):
Ani jednou chybu neudelate je to jen o ochote investovat penize 2200 jsem svarel fajn strojek;)
Takže když koupím ten nový z modernější typ KIT 2200 tak to nebude špatný pracant že ? je něco co by se té svářečce vytklo ?
asi nic, mam doma jiny typ 3F kitu pod jmenem tiger 205..
206 taky neni špatna testoval jsem ji.. nakonec jsem postavil tiger 205..
Zdravím, som skoro rok majiteľom Kit 2200 a som s ňou úplne spokojný. Nemám ju moc vyskúšanú na klampiarske práce, robím väčšinou zámočníctvo. Pôvodné kladky sú na 0,6 - 0,8 mm drôt, ja ich mám vymenené za 1,0 - 1,2 mm. Jediné, čo sa mi na nej "prekáža", je spracovanie zadných kolečiek - dosť presahujú šírku zváračky. Ale to len tak na okraj, na funkciu to nemá žiadny vplyv. Ja ju môžem len odporučiť, nezlakne sa ani hrubších materiálov nad 10 mm.
Stránky: 1