SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
poradí někdo s oživení této desky? schéma jsem našel na netu,ale nastavení už né díky T
Netřeba nic nastavovat ani oživovat!Jen drtek doladit dvěma potenciometry sladění s podavačem. Po pár minutách budete mít jasno.
Honza007 napsal(a):
Netřeba nic nastavovat ani oživovat!Jen drtek doladit dvěma potenciometry sladění s podavačem. Po pár minutách budete mít jasno.
jsou tam 4nastavovací trimry a kde namontovat JR
poradí někdo ohledně té desky? kolik nastavit předfuk dofuk.....
Jo Honza žvaní stále do všeho bez reálné rady . Na EB tomu říkají zasírání vláken .
Boze co tak sloziteho chcete nastavovat raketoplan??Desku jsem zapojil a jela! Predfuk staci 0-0.3 s dofuk 0.2-1 s peipadne vic, dohoreni tak aby se drat nelepil na zakladni material a ani nedohorel az k pruvlaku a priblizovaci rychlost nastavte nizsi nez podavaci rychlost tak aby drat "nekopl" pri zapaleni oblouku o zakladni material.Pokud nevite na co slouzi nebo kam zapojit jazyckove rele pak je to tezkej vandr po par minutach hledani tu najdete vysvetleni jeho funkce!! Jeho funkce takova ze kdyz zacne probihat proud vodicem"v tomto pripade tim ktery vede proud od tlumivky k zemnicim klestim" tak se kolem nej vytvori magneticke pole ktere proudove"jazyckove" rele sepne a to da ridici jednotce pokym na prepnuti z priblizovaci rychlosti na rychlost nastavenou na potenciometru posuvu.Jen se divim ze to bobobo neporadil.
Honza007 napsal(a):
Boze co tak sloziteho chcete nastavovat raketoplan??Desku jsem zapojil a jela! Predfuk staci 0-0.3 s dofuk 0.2-1 s peipadne vic, dohoreni tak aby se drat nelepil na zakladni material a ani nedohorel az k pruvlaku a priblizovaci rychlost nastavte nizsi nez podavaci rychlost tak aby drat "nekopl" pri zapaleni oblouku o zakladni material.Pokud nevite na co slouzi nebo kam zapojit jazyckove rele pak je to tezkej vandr po par minutach hledani tu najdete vysvetleni jeho funkce!! Jeho funkce takova ze kdyz zacne probihat proud vodicem"v tomto pripade tim ktery vede proud od tlumivky k zemnicim klestim" tak se kolem nej vytvori magneticke pole ktere proudove"jazyckove" rele sepne a to da ridici jednotce pokym na prepnuti z priblizovaci rychlosti na rychlost nastavenou na potenciometru posuvu.Jen se divim ze to bobobo neporadil.
díky za radu , já jen chtěl jestli není nějaký fígl v nastavování, a ještě jedna věc k čemu slouží tlačítka TL1 a TL2 plyn a posuv?
Zavedení drátu a test ventilu plynu.
Honza007 napsal(a):
Zavedení drátu a test ventilu plynu.
při zavedením drátu jen posuv na maximální hodnotě?
To ted nevím střílím od boku ale myslím že je na hodnotě jakou nastavíte na potenciometru podávání.
Honza007 napsal(a):
To ted nevím střílím od boku ale myslím že je na hodnotě jakou nastavíte na potenciometru podávání.
na přídavné desce k 024 jsou 4 trimry počítám 2 slouží předfuk -dofuk a co ty další dva?
Ono je více variant téhle desky chtělo by to foto a schema jistě ho máte.Když jsem jí obědnával já tak u ní vše bylo.
Honza007 napsal(a):
Ono je více variant téhle desky chtělo by to foto a schema jistě ho máte.Když jsem jí obědnával já tak u ní vše bylo.
chci si tu desku teprve objednat a tak zjištuji jak ji oživit
zdravím mám dotaz , je vhodné ativovat tuto funkci" dohoření drátu k průvlaku po zakončení svařování "? k čemu to slouží?
funki dohoreni dratu je cas po ktery zustava sepnuty stykac vykonneho transformatoru po vypnuti spinace na horaku.Nastavuje se kvuli tomu ze podavac ma ruznou setrvacnost v zavislosti na nastavene rychlosti podavani.Pri spatnem nastaveni se se drat lepi k pruvlaku(dlouhy cas) nebo se lepi k zakladnimu materialu(kratky cas)
je u této desky i popsané jak se nastavují parametry ,nebo vše musím jen zkusit odhadem zná někdo postup nastavování díky , jinak bych šel jen do KTC112 za radu
vsechno je popsano v manualu ke svařečcce kit/tiger 190-285 nebo tak nejak..
alll napsal(a):
vsechno je popsano v manualu ke svařečcce kit/tiger 190-285 nebo tak nejak..
tam nastavení této desky určitě není spíš jen všeobený manuál
taky jsem nastavoval jak ktc 112 tak aek 024 odhadem zkoušebnimi svary..
Editoval alll (16-12-2012 21:18:04)
alll napsal(a):
taky jsem nastavoval jak ktc 112 tak aek 024 odhadem zkoušebnimi svary..
KTC je jednoduší nastavení - jen posuv , ale AEK před-dofuk plynu potom to dohoření a přiblížení...
približeni a test plynu, zavaděni dratu jsem nezapojoval zbytečnost přefuk a dofuk užitečne, taktež dohořeni a pak 2takt skoro nepoužívam jen při bodovani na svary jsem naučeny na 4 takt tim diponuje ktc 112/aek 115...
Editoval alll (16-12-2012 22:30:10)
alll napsal(a):
približeni a test plynu, zavaděni dratu jsem nezapojoval zbytečnost přefuk a dofuk užitečne, taktež dohořeni a pak 2takt skoro nepoužívam jen při bodovani na svary jsem naučeny na 4 takt tim diponuje ktc 112/aek 115...
já to asi taky nebudu zapojovat. jen to dohoření , před a dofuk 2 - 4 tak asi používat budu
tony69 napsal(a):
alll napsal(a):
já to asi taky nebudu zapojovat. jen to dohoření , před a dofuk 2 - 4 tak asi používat budu
jak nastavit to dohoření? díky za radu
Četl jsi muj příspěvek ohledně vysvětlení funkce dohoření?? Pokud ano je to tam vysvětleno z funkce plyne nastavení!
Někdo řekne že jsem hnusnej ale řeknu to takhle vyprdni se na aek 024 dej tam jednosušší desku(112 115) myslím to uřímně jako dobrou radu.Nezlob se ale tak trošku mi příjde že v tom lítáš a děláš si to zbytečně složitý.Škoda že nějsi z okolí u pivka by se to vysvětlovalo líp
Honza007 napsal(a):
Četl jsi muj příspěvek ohledně vysvětlení funkce dohoření?? Pokud ano je to tam vysvětleno z funkce plyne nastavení!
Někdo řekne že jsem hnusnej ale řeknu to takhle vyprdni se na aek 024 dej tam jednosušší desku(112 115) myslím to uřímně jako dobrou radu.Nezlob se ale tak trošku mi příjde že v tom lítáš a děláš si to zbytečně složitý.Škoda že nějsi z okolí u pivka by se to vysvětlovalo líp
no právě přemýšlím co tam dát, elektrice rozumím a tak jsem jen chtěl radu s nastavením. já jen kolik má být vysunutý drát ...