SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování

Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !

Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování

#1 02-10-2012 14:45:20

Th.s
Člen

rozdíl CO 2 svářeček

zdravím, pročítal jsem tak toto forum a hodně se tu chválí OMI205. Slyšel jsem na ni tedy i nechválu. Ale nikde jsem  nenašel nic např. k Alfa in. Přemýšlím mezi OMI205 nebo ALF 155, či spíše ALF 180. Zajímalo by mne jak silnej materiál se dá asi tak provařit těmito stroji a jak je to se spolehlivostí a výdrží (u amatérského svářeče ;-)

#2 02-10-2012 16:35:58

m.evil
Člen

Re: rozdíl CO 2 svářeček

Zvárač amatér  ledva prehreje hobby stroj ( pár sekúnd zvárania a niekoľko minút obrusovania zvarov ) .
U nás v práci by nevydržal ani jeden s tých to strojov ....

Editoval m.evil (02-10-2012 16:41:42)

#3 02-10-2012 17:24:02

Th.s
Člen

chápu že v nějakým provozu by to nevydrželo, já to mám na doma max. nějaký vyváření aut a podobně... no jeden známý mi říkal,že materský svářeč muže co2 pěkně zkur...t, když neudrží oblouk apod..

#4 02-10-2012 18:08:39

varok
Člen
Místo: Havířov

Tam už potom jde spíše o údržbu. Jak nechcete u COčka udržet oblouk? Možná vám bude kolísat, podle toho jak budete mít hořák daleko od sv. materiálu, ale zhasne vám možná jen když se vám přilepí drát do průvlaku. Když to špatně nastavíte, tak to poznáte. Buď to bude různě prskat, kopat o materiál, nebo to bude jen tak šumět a nebude to pořádně svařovat. Maximálně vyměníte průvlak, který stojí pár korun a jedete dále.

Omicron GAMA 1900L HF, Omicron GAMASTAR 176L, kukla BOHLER Guardian 62

#5 02-10-2012 18:30:43

Th.s
Člen

já nevím, to mi říkal známej. vzhledem k tomu že já jsem s tím jenom bodoval, tak se mi to nestalo, ikdyž teda jsem měl weldmig 150, tam se moc o sváření mluvit nedalo, to bylo spíš takový lepítko... :-D

#6 02-10-2012 20:41:03

alll
Člen
Místo: ...

u  všech svařeček je to když používam taky musim udělat nejakou udržbu aby mi fungovala jak ma když neco  se pokazí tak opravit a nahradit novym dilem třeba na hořaku hubice, pruvlak bovden a pod.. auto taky bez nutne udržby fungovat večně nebude..

Parkside Pmsg 200 A1/ kukla ESAB origotech.

#7 04-10-2012 22:28:16

killer
Zablokovaný

Alfa, Omicron, Kühtreiber. Všechno je původně jedna firma Delta Třebíč, pak se rozkmotřili a šli každý svojí cestou. Každý výrobce má něco. Záleží, co vyhovuje Vám. Dnes je to už spíše o maličkostech a hlavně o ceně, design, výbava (hořák kukla redukční ventil). My máme už hodně let v sortimentu tři firmy: Alfa in, Formica SK, Fronius. Alfa má super akce a ALF 180 jsou bezvadné stroje s neporuchovou elektronikou, takže sám za sebe doporučuji.

Servis, revize, MIG/MMA/TIG/PLASMA/SPOTTERY - svářeč amatér.
Hlášky z praxe: "Včera bylo pozdě!" "Neexistuje nejde" "Nemožné na počkání, zázraky do tří dnů" "Já jsem tak dobrej, kdybych byl ještě lepší, tak mě zakážou!"

#8 06-10-2012 07:23:33

zdeště
Zablokovaný

"KOHO CHLEBA JÍŠ, ........"

Dobrý den killer,

killer napsal(a):

............ My máme už hodně let v sortimentu tři firmy: Alfa in, Formica SK, Fronius. Alfa má super akce a ALF 180 jsou bezvadné stroje s neporuchovou elektronikou, takže sám za sebe doporučuji.

gratuluji, lépe to napsat nešlo

S pozdravem Zdeště

servis,oprava, svářečky,bodovky,plasmy
...dobrý servis, přítel vašich svářeček...

#9 06-10-2012 07:43:52

JARDA V
Člen
Místo: Velké Meziříčí

zdeště napsal(a):

Dobrý den killer,

killer napsal(a):

............ My máme už hodně let v sortimentu tři firmy: Alfa in, Formica SK, Fronius. Alfa má super akce a ALF 180 jsou bezvadné stroje s neporuchovou elektronikou, takže sám za sebe doporučuji.

S pozdravem Zdeště

Snad to není ironie ??? smile smile smile

#10 06-10-2012 20:06:12

Joe66
Člen
Místo: Vranov nad Toplou-Presov
Web

Ale aspon nuka dobre znacky.Alfa je v pohode,Formica je super osvedcena masina a Fronius to ina liga-parada-hoci aj s lacnou cinou sa da pekne pozvarat

Kutil s.r.o.

#11 07-10-2012 10:16:14

Th.s
Člen

tak jsem objednal Alfa in 155. Včera jsem byl u kamaráda v práci ( vývoj Škoda auto a.s.) a když jsem viděl, že z 5 svářeček CO tam maj jsou 3x Alfa in, tak si myslím, že to nebude tak hrozný.  ;-)

#12 07-10-2012 21:19:17

killer
Zablokovaný

JARDA V napsal(a):

zdeště napsal(a):

Dobrý den killer,

killer napsal(a):

S pozdravem Zdeště

Snad to není ironie ??? smile smile smile

big_smile Možná jsem něčím pana Štěpánka namíchnul, třeba nám to někdy poví.

Hlášky z praxe: "Včera bylo pozdě!" "Neexistuje nejde" "Nemožné na počkání, zázraky do tří dnů" "Já jsem tak dobrej, kdybych byl ještě lepší, tak mě zakážou!"

#13 07-10-2012 21:22:56

killer
Zablokovaný

Th.s napsal(a):

tak jsem objednal Alfa in 155. Včera jsem byl u kamaráda v práci ( vývoj Škoda auto a.s.) a když jsem viděl, že z 5 svářeček CO tam maj jsou 3x Alfa in, tak si myslím, že to nebude tak hrozný.  ;-)

Škoda, že jste se nerozhodnul pro Alf 180, přecejen mají tři fáze lepší vlastnosti na výstupu než jedna. Ale každému po chuti, zase člověk snadno zapojí.

#14 08-10-2012 05:52:05

zdeště
Zablokovaný

KOHO CHLEBA JÍŠ ..........

Dobrý den killer,
ne, vy jste mne rozhodně nenamíchnul, to se Vám zřejmě nepovede, ale je dobře, že se brouzdáte na mých stránkách, a když už nic jiného, tak alespoň jste si přečetl moje přijímení. 
K tématu:

opakuji ještě jednou : Gratuluji.

Killer Vy tu brojíte proti reklamně a horlíte za pravidla, tedy alespoň v mém případě ........
Sám tu PROPAGUJETE sortiment Vaší firmy s chválou na kvalitu. A to ve chvíli kdy se tady někdo rozhoduje co si koupí za značku.
Tak jsem si dovolil malou poznámku. Tolik pro Vaši informaci.
S pozdravem Zdeště

P.S. ještě byste mi mohl objasnit lepší vlastnosti tří fází na výstupu ..... ať si doplním vědomosti. Děkuji

#15 08-10-2012 16:50:35

Th.s
Člen

killer napsal(a):

Th.s napsal(a):

Škoda, že jste se nerozhodnul pro Alf 180, přecejen mají tři fáze lepší vlastnosti na výstupu než jedna. Ale každému po chuti, zase člověk snadno zapojí.

vím, přemýšlel jsem to tom dost, ale vzhledem k financím a domácímu použití a konzultaci s technikem jsem tedy zvolil tuto variantu...doufám že to bude stačit..

#16 08-10-2012 17:00:34

killer
Zablokovaný

Pane Štěpánku doporučím i cokoliv jiného nepotřebujete třeba vysavač, foťák nebo troubu? Ovšem toto je svarforum, takže bych se raději držel daného tématu. Rozdíl je v tom, že já nepropaguji sebe, mé kšefty a ani webovky, na to mám dost rozumu a respektuji pravidla. Vedení to určitě nezakládalo proto aby to tu sloužilo jako zviditelňování se.
Co se týče Vašich "webových stránek", tak máte pravdu, že jsem zavítal, ale nebudu je komentovat. Jen mě to doslova praštilo do očí :-)
Ale na výstupu přece nejsou tři fáze, je tam ještě trafo a usměrňovač + tlumivka, to byste měl vědět. Myslím, že problematika usměrněné jedné fáze a třech fází je Vám známá, jestli nevíte jak se to na výstupu projeví, tak k tomu není co dodat.

#17 08-10-2012 18:59:50

zdeště
Zablokovaný

KOHO CHLEBA JÍŠ,..........

Dobrý den killer,

děkuji za poučení,
jen mi stále uchází, jak je to s tou kvalitou třech a jedné fáze na výstupu.
Za osvětu děkuji.

S pozdravem Zdeště

P.S.rád bych totiž posílil úroveň svých stránek

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla