SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zajimave to byt muze, ale bez profi diagnostiky asi tezko clovek doma vyhodnoti co mu materialu ta rozlozena voda udela..
pokud vaříš elektrodou - i bez profi diagnostiky uvidíš rozdíl housenky
- mokrá / suchá elektroda. Jde o tvar housenky - kvalitu jsem nezkoumal, vzhledově je kvalita v obou případech stejná.
Takže oni nám celou dobu s tím sušením lhali
Carcharot napsal(a):
Takže oni nám celou dobu s tím sušením lhali
Presne a s chemickymi procesy kysliku a vodiku take, treba zacne novy trend, vareni pod vodou
Asi to bude vhodné pro lehké konstrukce- "lehčenými" napěněnými sváry
myslíš jako takhle:
https://www.youtube.com/watch?v=aE4Dtl2IBJo
Editoval Kramlik (09-05-2019 11:47:23)
Hoši, s tím vylehčováním už začal náš génius, J. Cimrman, ale on teda vylehčoval pouze dřevěné konstrukce.. Ale kdyby žil, jistě by se nebojácně pustil i do vylehčování konstrukcí ocelových :-)
je tu kromě mistra Kramlíka ještě někdo kdo umí vařit obalenou elektrodou?
třeba nad hlavou, nebo na zemi ale jen v trenýrkách a pantoflích?
(jen krátký sváry - samozřejmě)
někde je tu ten opravář z vagonky ale jak od se jmenuje?.. to je PAN! mistr svářeč, někde tu měl obrázky svárů a to byla radost se koukat, to bylo jak z automatu, kde se na něj hrabu, tomu si nečuchnu ani ke špinavým botám
s těma pantoflama kamarád ten svařuje přesně jak pišeš v trenclích a měl vždycky takové ty vojenské hnědé pantofle, takový ty jen dvě koženkové pásky a podrážka, on v tom chodil celý život, v létě na boso v zimě si naasadil ponožky, ale mělo to výhodu když mu hopla kulička na nohu tak jen zatřásl nohou a bylo a já než rozsukuju špagáty na škrpálích tak mám v noze díru, jednou si pamatuju ten kamarád něco jezdil s traktůrkem a najednou jel a za ním cosi kapalo no šlápl na hřebík a krev za ním crčela s těch pantoflí, prej honem dom, musím si dát náplast na haxnu, ani nevím jestli něco vyrábí nebo ne, on býval tady soused teď je jinde oni měli triodynu co si pamatuju když něco svařit tak k němu, jeho otec dělal spousstu let v agrostroji svářeče a naučil to i toho syna on nikdy na žádném kurzu nebyl a v celku mu to šlo, jo a elektrody sušil v zimě na kamnech v dílně a v létě bud vůbec nebo na sluníčku, ale přes léto se moc nesvařovalo byla jiná práce, to v zimě když nic nebylo venku tak se vyrábělo v dílně
Editoval Kramlik (11-05-2019 00:38:33)
Kramlik napsal(a):
myslíš jako takhle:
https://www.youtube.com/watch?v=aE4Dtl2IBJo
Vyšší Level stojící za vymyšlení by byl TIG pod vodou,místo sušení elektrod aplikovat jejich máčení apod
Oni byli 2,jeden tuším paradoxně "Mag welder" a toho druhého musím vylovit někde v paměti.
Editoval Ládes (11-05-2019 15:45:41)
Bourači jakou jsi použil na pokus elektrodu ? Spezial OERLIKON?
jj, jinejma už dlouho nevařím.
Možná že by vážený pan JardaK mohl pro nás amatéry napsat pár řádek o obalech elektrod. Složení, vlastnosti atd.
Je docela možný že elektroda jiného typu nebo výrobce se tak zajímavě (přínosně) chovat mokrá nebude.
To je rutil bazická já používám jen čistou bazickou Böhler FOX 7018 a tam je to docela znát jestli je sušená nebo ne hlavně v zapalování
Nějaký rutilky mám taky ale ty jen na bodování Až bude čas zkusím pokus s namočenou a suchou teď jsou trochu jiné starosti
Kdyz je o tom rec znamej mi dal nejaky modry elektrody a prej jsou uplne atomovy tak je zkusim a uvidim dam report
Nejsou to náhodou WELCO 1601 rutilo-celulózová Pokud ano tak jsou opravdu bombový pro začátečníky s nimi udělá svár snad každý ale cena je taky docela bomba
Cena zdarma tady to mas a vyzkousej.....😀😀😀 asi to bude ono a rikal ze to nechyta vlhkost je to ohebny a obal neupadne no vychvalil to vic nez verim. Mam jeste par bazickych kdyby pravdu nemel.
No modrý jsou i některý Chem weldy a Castoliny,Dokonce jsem takhle od známého dostal pár(doslova) nějakých ruských přechodovek(označení azbukou a 307).Taky zářily jak "králíček Azurit na Okeně"(možná ještě v okujích pod bucharem najdu vajgla,ale nic už z něj nevyčtu zůstal tak cenťák od kleští.....Adamw140(nemá ten známej náhodou iniciály JŠ?)
Adamw140 napsal(a):
... znamej mi dal nejaky modry elektrody ...
Označení ani výrobce neznám, ale měl jsem v kleštích taky nějakou s modrým obalem.
Byla ohebná, opatrně na ní šel udělat uzel, aniž by popraskal obal a svářeli jsme s ní v kbelíku pod vodou!
Tak podle toho co na tom je napsany je to tohle: https://eshop.chemweld.cz/Univerzalni-k … g-d248.htm
Prime srovnani s eb 121 je propastny rozdil v zapaleni oblouku. Mam ale pocit ze je trochu problem v navlhlych bazickych protoze varili dobre do doby nez nejak vic prselo a ja to mam i se svareckou v aute do kteryho tece. Nicmene modre elektrody mi prijde ze daleko hur zalevaji diry ktere se mi podarilo nadelat protoze 2mm jekl 15 let venku uz asi bude tenci.
Jeste k elektrodam: mam ve sklepe eb 123 uz tak 2 roky a asi budou navlhly. Protoze mam 2 deti tak do trouby ty jedy davat nebudu. Je dobry se s tim nejak zabyvat kdyz jich je skoro cela krabka nebo je mam zahodit v ramci setreni mych nervu pri spatnem svareni.
sušení elektrod je jedovaté? tak to sem teda nevěděl, ale já myslím že víc jedovatý je vzduch který je plný bordelu z aut a jiných smradičů a který dýcháme než železný drát opiplaný maltou z vápence
no nicméně jestli používat nebo vyhodit či přípaně prodat je věcí samostatného rozhodnutí to ti nikdo přikazovat nesmí dokonce už ani komunisti ne
k tomu sušení v troubě, nechápu co je na tom špatného že to ženská nedovolí už ji slyším: "zasereš mi troubůů, seš debil mi to tam dávat" a kdesi cosi pindy, vždyť z těch mokrých elektrod jde jen vodní pára tak čím to zaseru, to je jako když se v té troubě peče buchta, myslím že daleko jedovatější jsou zplodiny z připálené kačeny kterou tam ta koza blbá zapoměla a co teď páchne v celým baráku
jo něco jiného je smrad ze svařování kdy v oblouku se ten obal pálí a je z toho jedovatý smrad a o to horší ty jedovatiny jsou když se svařuje mokrými elektrodami, zejmena bazickými, ale o tom tady řeč nebyla..
Editoval Kramlik (15-05-2019 20:25:07)
Adamw140 napsal(a):
....... Nicmene modre elektrody mi prijde ze daleko hur zalevaji diry........
To je preci normalni rozdil mezi basickymi a rutilkami, ze basicke pridavaji do der material. Mozna tou obracenou polaritou, to nevim.
Aha obracenou jo? Tak to bude asi ten problem ze vzhledem k tomu ze varim bazickyma a ty modry jsem vubec netusil co jsou zac tak jsem neotocil. No ale varilo to dobre az na to propadani jeste navic ve svisle poloze. Kdyz ja s mma varim spis z nadseni mam migmag invertor s malou bombou a do nedavna delal jen tim po par osklivych scenkach s elektrodama.
Co se suseni tyka tak jsem to pred par lety delal a humus smradem mi smrdel celej byt. Proto tam radeji budu pect babovku. Moje pani je zvykla na tyhle veci kdyz je to nutny neda se nic delat ale mastit elektrody za litr kterejch je tam tak pulka s dost nejistym vysledkem protoze to neumim.... napadlo me az bude vedro pohazet na slunce nebo je to k nicemu?
Na sluníčko na parapet okna sice nemají takovou teplotu, ale znát to je pokud jsou mokrý. Aspoň u čistý bazický sem amatér ne profik ale chytání oblouku mi šlo líp
Jinak co mi poradil kamarád usušit a zabalit do frešky folie . Já je suším na krbovkách a pak zabalím fo frešky balíčky po 20 kusech
Možno ste sa k tomu ešte nepreklikali tak to sem pridám: http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php?cisloclank
No akosi to nezobrazuje spravne
tak predsa len: svar info -svarovani MMA-jednoducha susicka elektrod. Mozno niekoho inspiruje