SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Při demontáži desky s řídící elektronikou, svářečky "eurotec mig 200" sem si chtěl uhnout přepínač na regulaci svářecího proudu, abych se k ní lépe dostal, ale co čert nechtěl, povolil jsem špatné šroubky a celý přepínač se mi rosypal na jednotlivé dílky do svářečky.
Pokud se bude někdo snažit o něco podobného, tak přepínač je k tělu svářečky připevněn dvěma malými šroubky schovanými z venku pod ciferníkem, nokoliv mosaznými maticemi v prostoru svářečky, ty drží celý přepínač pohromadě!!!!!!!!
Přepínaš je stavebnicový, zaaretován na 9 přípustných poloh (viz ciferník),jeho vnitřkem vede "vačková hřídelka" spínající jednotlivé kontakty podle natočení. Složit ho do mpůvodního tvaru není problém, ovšem protože je mnoho možností jak jej složit, je téměř nemožné ho složit správně nastavený.
Prosím tedy někoho se stejnou nebo alespoň podobnou svářečkopu, jestli by mi neopsal v jakém stavu jsou kontakty(sepnuté/rozepnuté) v jednotlivých nastaveních svářecího proudu. Poznat to jde i od oka průhledným okénkem, bez měření. Pokud se ten někdo nachází v okolí Hradce Králové, rád si je dojedu opsat sám.
Z cehoz plyne nevrtej se v nicem co funguje.Ale k veci svarecka je klasicke odbockove trafo na strane primaru a tim prepinacem se postupne prepinaji postupne vinuti aby na sekundarni strane narustalo napeti.Staci na sekundarni vinuti napojit voltmetr na stridave napeti. A pak treba napajenim trafem 24V napajet primarni vinuti a zjistit posloupnost prepinani vinuti. A nasledne dle toho je zapojit na prepinac.Mrknete se na schema zapojeni trafa treba omi 165 . Predpokladam ze je to jednofazova svarecka protoze u trifazove je to uz slozitejsi. Jinak behem svareni by melo dle polohy prepinace od cca od 17-27 V (orientacne)
Editoval Honza007 (24-07-2012 15:46:46)
kupte přepinač omi 165 pak zapojite a svařečka bude fungovat..
Dobrý deň. Ako ste dopadli s toto zvaračkou? Podarilo sa opravyt? Vymenili ste prepínač?
ALL: Nejsem si jistý, ale Omicron OMI 165 má 9 poloh na přepínači sv. stupňů, tedy napětí? Mě se zdá, že má jen 6 nebo 7. Možná se ale pletu. Párkrát jsem s ní svařoval a určitě neměla 9 poloh.
Stránky: 1