SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím mohl by někdo poradit mám možnost koupit tig 250 ac/dc esseti převážně chci vařit hliník a proto mě zajímá jestli je to dobrá volba pán za něj chce 8000kč a chybí u něj hořák. Díky za všechny rady.
no to je otázka jestli to je dobrá volba. Předpokládám, že jde o nějakou čínu a první na co bych se podíval jak se vůbec hořák připojuje. Spousta číňanů má přívod ochraného plynu do hořáku přes kontakt hořáku. Nejdřív je potřeba zjistit jestli takový hořák seženeš co bude pasovat do toho stroje. A hlavně je to dost divný, že někdo nabízí svářečku bez hořáku. Není mi jasné jak bez něj zkusíš, že je funkční.
Nie je to čína. Esseti je talianska značka. (www.solwelding.com) Horák nie je problém napr. od f. trafimet, binzel, tbi. Samozrejme ako bolo spomenuté, treba najprv riadne vyskúšať.
autor mi písal na maila, ja mám v práci slabšiu verziu 200 AC/DC a od číny to má daleko, len pán ktorý mu to predáva zabudol spomenuť že je pokazená...
Omlouvám se měl jsem za to že je to nějaká čina a nějak jsem si nedohledal výrobce. V tom případě asi hořák nebude problém. Problém mi připadá v tom, že to někdo chce prodat bez hořáku. Tudíž bych očekával, že to bude vadné. Určitě než bych to koupil tak bych to vyzkoušel a hlavně vr všech režimech jak DC tak AC.