SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj všem,
před léty jsem zakoupil níže uvedenou samodomo triodynu, která léta sloužila dobře, jen poslední dobou spíše používám invertor. Vždy mě zajímalo z čeho to je vlastně vyrobené - zdá se, že původem to byla nejspíše svářečka, jen je otázka jaká a zajímalo by mě, jestli měla dělanou regulaci stejně jako teď (chodí v relativně malém rozsahu). Dle nápisů to je něco ze Sovětského svazu, podle konce hřídele to vypadalo že tam ještě něco bylo...
Pokud by někdo věděl, díky za info.
free picture hosting
Editoval JohnyR (28-05-2012 21:01:19)
Ahoj.
Vyzerá to ako budič z lokomotív ČKD (myslím točivá časť stroja)...Stroj obsahuje štyri druhy vynutia sériové, paralelné, kompoudné a dekompoudné, v reálnej prevádze je ich tam tolko pre to aby sa čo najúčinnejšie využilo celé výkonnostné spektrum stroja.No v tomto prípade sa asi jedno z vynutí napája a v jednom z ďalších sa indukuje zvárací prúd.No to je len moja hypotéza...Tá vrchná časť("elektronika") mi nič nepripomína.Ak Vás zaujímajú presné parametre môžem pozrieť zajtra v práci...
Budič z lokomotivy... vidíš, to mě nenapadlo. Díky za informaci a pokud je to možné, zkus kouknout na ty parametry. Ta "elektronika" se zdá, že je tam originál, ale kdo ví... Díky.
Ak je to ČKD tak tá svorkovnica určite origo nieje :-).No bez nejakého štítku ťažko povedať.Ďalšie možnosti sú že je to budič z takzvaného"Rumuna"(rumunská mašinka) alebo zo Sergeja...No som si istý že je to budič...
Belzebub? :-D
Já ji říkám little boy. Ta špice položená na víku elektroniky patří dopředu - a pak je ten vzhled jasný. :-)