SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
chci si koupit pásovou pilu na řezání železa, ale nevím která je lepší a od kterého výrobce (průměr trubky 100-200mm). díky za radu!
mislim že pilous nekdo si ho dříve pochvaloval..http://www.nejlepsiceny.cz/pily/pilous-arg-105-mobil.html
Pilous je v najlacnejších pilách asi najlepší (rezaný rozmer vs cena), druhý kandidát na rozmer 160mm je jednoznačne Bomar, v tej cene neponúka žiaden výrobca podobný rozmer za slušnä cenu, ale na 200mm + to už ide do vyšších cenových kategorií, tam už je to jedno
Editoval ivko (30-04-2012 07:44:52)
.
Editoval Michal01 (31-10-2024 14:25:53)
nooo pila za 100 litrov by mala byt v kazdej dielni
Asi tak. Pilous je možná dekorace, ale pořád je lepší než čína za stejný peníze. Spíš by měl krystofk upřesnit co přesně, v jakým objemu a jak často chce řezat. Třeba mě doma by bohatě stačila i dělaná pila. Ve firmě jsmě měli velkýho Boomara, ale už něco pamatoval.. řezal, fungoval. Kamarád má Pilouse tušim že 245?? a je spokojen.
.
Editoval Michal01 (31-10-2024 14:26:28)
Si myslim že ji uřízne. http://pilous.cz/pasove-pily-na-kov/pas … arg-250-h/ když se na ni nebude nijak extra spěchat, tak bude řez dobrej. Ale pokud potřebuje frčet 10hodin denně 200mm kola z tyče do obrobny, tak pak jo. Ale to by se tady spíš neptal..
error
Editoval Michal01 (31-10-2024 14:27:37)
O tý rámovce jsem kdysi přemýšlel, dá se sehnat levně. Ale je pravda, je pomalá. Ve fabrice (TOS) ji maj má i podavač a celej den si sama šudlá kotouče z kulatiny pro obrobnu. Je teda velká, do dílny domů... Po tom co jsem ale dělal na tom boomaru bych šel jinou cestou, a to domů buď bych si ji postavil, nebo bych si ji sehnal na bazaru. třeba něco podobnýho http://stroje.bazos.cz/inzerat/15696755 … -BOMAR.php
Nová je drahá.
error
Editoval Michal01 (31-10-2024 14:28:29)
u té pasové pily je velká výhoda že jí vezmu pod paži a donesu si jí kam potřebuji ale je jen asi do 150 . ale nic držet nemusíš taky jí zapnu a dělám si jinou práci
Pokud někdo zlomí pás u pásové pily asi by na ní imho neměl pracovat.Tisíce za pás?Leda snad s napájenými plátky z karbidu nebo s diamantem.Bimetalový pás typu M42 nebo M51 vyjde bratru do litru.Lenox se zubem z materiálu M71(výborné na superaustenity) se v tomhle rozměru prodává tuším mezi 14-18 stovkama.Na trubky bude ta Pilousovic pilka v pohodě.Být to v plnomateriálu,sáhl bych spíš po té 300 řadě.Pásy jsou spotřební materiál a jejich výhoda oproti plátkům rámovky spočívá v jejich délce-jeden pás =cca 5,6 plátků.
Co si myslite o pas. pilach gude, myslim tie do 300 € , mylsim porovnat kvalitu a znacku
Pro své potřeby mám na dílně Promu PPK 115U-důvode pořízení bylo že její konstrukce jako jedné z mála na trhu umožňuje jak klasické řezání pomocí padaícího ramene tak vertikální řezání na pracovním stolku při zvednutém rameni.Na takovou tu běžnou drobnou zámečničinu je to dostačující ale kolikrát,zejména při potřebě odříznout kus z bloku k dalšímu zpracování bych potřeboval i pilu větší.Gude neznám,ale předpokládám obdobnou kvalitu jako u té Promy
Ládes napsal(a):
Pro své potřeby mám na dílně Promu PPK 115U-důvode pořízení bylo že její konstrukce jako jedné z mála na trhu umožňuje jak klasické řezání pomocí padaícího ramene tak vertikální řezání na pracovním stolku při zvednutém rameni.Na takovou tu běžnou drobnou zámečničinu je to dostačující ale kolikrát,zejména při potřebě odříznout kus z bloku k dalšímu zpracování bych potřeboval i pilu větší.Gude neznám,ale předpokládám obdobnou kvalitu jako u té Promy
Mozes poslat link na tu pilu?
error
Editoval Michal01 (31-10-2024 14:29:46)
díky moc všem za odpovědi a odkazy! asi zvítězí ten pilous a nejspíš jejich arg 220 plus: http://pilous.cz/pasove-pily-na-kov/pas … -220-plus/ protože pod úhlem potřebuju řezat jen trubku do 150mm...
Michal01:Proma samozřejmě je lowend pila,nicméně rámovkou "nastojáka " neuřežu ani přímku,natož nějaký členitý tvar.Jen se divím že jste nedoporučil rovnou portálovku od Kasta co dá průměry přes metr.Přijde mi to, neuražte se, jako řešit problém lokálního charakteru pomocí vodíkové pumyTa Proma je včil na Aukru v aukci za velice slušnej peníz: http://aukro.cz/pasova-pila-proma-ppk-1 … 89491.html
Doufám že to nebude vadit-nemám s touto aukcí vůbec nic společného.
Editoval Ládes (02-05-2012 20:30:11)
error
Editoval Michal01 (31-10-2024 14:30:21)
Pamatuji ze jsme kdysi na dilnu vybreceli cca 8 let denne pouzivanou docela ojetou pasovku z udrzby a reknu vam byl to rozdil oproti ramovce jako nebe a dudy samozreme do seriove vyroby kde na sebe pila videla za par mesicu je to o necem jinem.Ale na bezne rezani s obcasnym narazovym rezanim bude Pilous jiste dostatecny je jeste dobre vedet ze pokud se rezou vetsi serie je dobre vybrat vhodny pas na silu a druh materiali a samozrejme spravnou reznou rychlost.
Editoval Honza007 (02-05-2012 20:58:49)
tu promu mám není to nejhorší ale když doslouží koupím raději pilouse . je kvaitněji udělanej . jinak ta proma u mě jede 6h deně a pořád slouží nejlevnější pás stojí 150kč
Já mám pásovku Quantum S121G, švagr má PPK-115UH Proma, spokojenost velká, jen se nám teď nedaří sehnat pásy, které by vydrželi. Poslední pás, co mi praskl, měl trhliny snad po dvou cm.
Pak byl nejspíš moc napnutej a při ohýbání na vodících kolech se vlivem toho napnelismu polámal.Osobně můžu doporučit pásy od Pilouse,Pilany a Bahca(sandvik)Měl jsem i pár Wickusů,ale byly celkem drahý.Až Proma doslouží Půjdu taky do Pilouse a malé stolní od Metaba.