SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
pekny den
ktoru inv.zvaracku vybrat ?
gama 1550+kable a doprava 228euro,gama166+kable a doprava 200e,kutil 149 resp. zvaracka 150 tiez 200euro+doprava
stahlwerk arc 140+kable 155e,stahlwerk arc 200+kable 225euro
istice 16A/hlavny 24,7A/.16A istic "utiahne" aj gamu 1550?
Tohle tema je tu mockrat probirane co si precist forum a pak se ptat konkretneji?
Podle nbidky si vytipovat prodenu. U lepsich prodejcu je bezne moznost si svarecku vyzkouset.
magor napsal(a):
pekny den
ktoru inv.zvaracku vybrat ?
gama 1550+kable a doprava 228euro,gama166+kable a doprava 200e,kutil 149 resp. zvaracka 150 tiez 200euro+doprava
stahlwerk arc 140+kable 155e,stahlwerk arc 200+kable 225euro
istice 16A/hlavny 24,7A/.16A istic "utiahne" aj gamu 1550?
zdravím, chceš to na domáce kutilské zváranie ?
tá Gama 1550 pri plnom výkone bude asi robiť problémy s tým 16 A ističom.
a tá stahlwerk arc 200 bude pri plnom výkone určite robiť problémy s 16 A ističom.
Editoval pavolpi (25-04-2012 20:18:24)
utiahne ti to istic b16,c16 .. na fore sa o tych isticoch bavili pred par dnami ... len ked uz chces zvarat 3.2 eletrodama konstrukcie tak potom radsej trojfazovy invertor . Utiahne ti to aj jedna faza , ale potom su problemy predlzovakom a vypinanim tepelnej poistky v invertore pri 130-150A .
doporučuji ti Gamu 160 já jsem sní na domací práce zatím spokojeny
Gama 1550 vaří 3,15 elektrody na 16A jističi, akorát jsem měl problém s prodlužovákem, nějaké ztráty jsou totiž už na vedení samotném, vařil jsem ve staré hale, navíc prodlužovák 3x2,5. Nakonec jsem vzal 2,5ky elektrody, padlo jich víc, ale vařilo se líp. Jak píše atishajn, pokud budeš često vařit silné materiály, tak běž do třífáze, na "obyčejné" svařování ale bohatě stačí jednofáz, jen je potřeba mít v pořádku domovní rozvody.
jirkalesik napsal(a):
Gama 1550 vaří 3,15 elektrody na 16A jističi, akorát jsem měl problém s prodlužovákem, nějaké ztráty jsou totiž už na vedení samotném, vařil jsem ve staré hale, navíc prodlužovák 3x2,5. Nakonec jsem vzal 2,5ky elektrody, padlo jich víc, ale vařilo se líp. Jak píše atishajn, pokud budeš često vařit silné materiály, tak běž do třífáze, na "obyčejné" svařování ale bohatě stačí jednofáz, jen je potřeba mít v pořádku domovní rozvody.
Souhlasím stebou!! Jistič 16A vždycky sedět,já mám 3krát 16A jističe a sednul mi zatím druhej jistič 16A tak že zatím zaklepám na dřevo že gama 160 na jističi 16A drží a nevyhazuje jistič (zatím),zatím jsem nejel ani deset minut v celku jen dvě vypalené elektrody ale zatím jistič držel.
zvaracku potrebujem na domace prace okolo domu. mam doma gude 180f a chcel by som kupit-vyskusat invertor. najcastesie pouzivane elektrody su 2,5ky.do elektriky sa nevyznam,ale elektirka by bola zo 16A trojfazovej zasuvky.
mam moznost objednat si aj invertor FLY 165+kable cca za 200euro+doprava na sk z cz.vas nazor na ten invertor?
dakujem
tak aby si sa nekopol a zapojis nahodou dve faze z trojfazovej zasuvky , ked sa do elektriky nevyznas ...
nie nie,do elektriny sa nestaram,max vymena ziaro/i/vky:-).na elektroinstalacne prace mam odbornikov,svagra a bratranca.prechodku z 380 na 220V uz mam spravenu tak 10 rokov.
posledna otazka,
gamy 1550 a 166 su oznacene ako profi invertory,maju kvalitnejsie suciastky-prevedenie ako kutil 149 resp. zvaracka 150?
Editoval magor (29-04-2012 08:41:02)
magor napsal(a):
zvaracku potrebujem na domace prace okolo domu. mam doma gude 180f a chcel by som kupit-vyskusat invertor. najcastesie pouzivane elektrody su 2,5ky.do elektriky sa nevyznam,ale elektirka by bola zo 16A trojfazovej zasuvky.
mam moznost objednat si aj invertor FLY 165+kable cca za 200euro+doprava na sk z cz.vas nazor na ten invertor?
dakujem
na domáce zváranie sú vhodné všetky z vymenovaných.
ten Fly 165 je asi Gama 165.
tie profi Gamy tam musia mať niečo lepšie ako Kutil 149, keď znesú väčšiu záťaž.
pravdepodobne len vacsie chladice...daky extra rozdiel tam urcite nebude akurat tak v cene
svařečky Fly jsou gama 165 jen vjine barvě jinak to bude stejne nižší modely fly nebo jako gama 160 chladiče stejne, jen chybí nejake koncove tranzistory. chlazeni bude dost vykoné aby ivemtor vydržel více než je udano na štítku rezerva tam vždy nejaka je..
dostal som velmi zaujimavu ponuku na invertory FLY 165.165L a 165D,ale je tu jeden hacik,na slovensku nie je zabezpeceny zarucny servis
gamy 1550 a 166 som pozeral na int.strankach zvaracky-naradie.sk ale neviem ako oni maju tiez zabezpeceny na slovensku zar.servis,je to ostravska firma
Editoval magor (28-04-2012 04:13:30)
servis najmej , to ti opravim aj ...
malo som tu cital aj asi bolo pisane o invertoroch ESAB,teraz som nasiel za prijatelnu cenu BUDDY ARC 180.Vas nazor na ten invertor?
Editoval magor (29-04-2012 11:18:46)
magor , odkial si ? osobna debata by viac pomohla ...
magor napsal(a):
dostal som velmi zaujimavu ponuku na invertory FLY 165.165L a 165D,ale je tu jeden hacik,na slovensku nie je zabezpeceny zarucny servis
gamy 1550 a 166 som pozeral na int.strankach zvaracky-naradie.sk ale neviem ako oni maju tiez zabezpeceny na slovensku zar.servis,je to ostravska firma
čemu byto vadilo stejne ze zakona je na reklamaci 30 dnu a jestli je firma z ostravy nebo až jihlavy je jedno hlavne že mate zabezpečeny zaručni a pozaruční sevis a jsou to stroje česke vyroby jen určene na export.. jinak bych ani nebral, esab bude možna mit sevis taky nekde, ale nebude tak rozšířen jako u omicronu nebo kutherebeitru..
okres velky krtis
No kupovat novou věc bez záručního servisu je dobrý adrenalin , i kdyby se mi nabízalo několik amatérů . Přece v záruce jsou opravy gratis !!
tak ono zalezi aj na tom aka je tam cena...je rozdiel kupit za 1000 alebo za 500 eur,do servisu nam chodili vselijako znicene stroje...a ludia sa cudovali preco je oprava platena ved ma 2 rocnu zaruku !!!
ako som uz napisal rozpocet na invertor aj s kablami je 200 max 230euro s dph
ponuka na fly 165,l,d je od 4700 do 5100 kc plus doprava na slovensko 444kc
esab buddy arc 180 som nasiel za 208euro,ale neviem ci v cene su aj kable,
no tak to niekedy z cieh kupis drahsie , postovne +kurz ... pozri inzeraty prvom rade zo zarukov ...
Magor a ty mas kolko rokov ked nemas na invertor este zarobene ? tak za 200€ kupis BauBau s kablami a kuklov ...
Editoval atishajn (30-04-2012 20:29:28)