SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Vyhazuje mi to jistič,jak to?
všechno jsem mněl povypinané a jen zapojenou svářečku.
chtěl jsem nahodit oblouk a pak jistič vypadl
Editoval juras13 (19-04-2012 17:15:23)
koľko prúdu si nastavil ? a naozaj ideš cez 16 A istič ?
nie je náhodou napojená aj napriklad mraznička ?
pavolpi napsal(a):
koľko prúdu si nastavil ? a naozaj ideš cez 16 A istič ?
nie je náhodou napojená aj napriklad mraznička ?
Palko
Nastavil jsem 70A a podařilo se mi nahodit na 4sekundy oblouk, pak jsem chtěl znovu nahodit oblouk a vypadl mi jistič.
Všechno jsem mněl povypinané aji jističe a nechal jsem jeden jistič zaplej a byla v eletrice zapojena jenom svářečka.
Ano jedu na jistič 16A
Editoval juras13 (19-04-2012 17:30:28)
ostatné ističe si nemal vypínať.
ešte jedna vec, ako hrubá je tá predlžovačka, cez ktorú napájaš invertor? mala by byť aspoň 3 x 2,5mm2, ale dá sa aj cez 3 x 1,5mm2.
na kábly by to malo byť napísané.
pavolpi napsal(a):
ešte jedna vec, ako hrubá je tá predlžovačka, cez ktorú napájaš invertor? mala by byť aspoň 3 x 2,5mm2, ale dá sa aj cez 3 x 1,5mm2.
na kábly by to malo byť napísané.
Je to 1,55mm2 a 25metru dlouhá
juras13 napsal(a):
pavolpi napsal(a):
na kábly by to malo byť napísané.Je to 1,5mm2 a 25metru dlouhá
dobre, a teraz ju vyskúšaj zapojiť na rôzne zásuvky v dome, nech ide aj cez iné ističe. uvidíme, čo to spraví.
pavolpi napsal(a):
dobre, a teraz ju vyskúšaj zapojiť na rôzne zásuvky v dome, nech ide aj cez iné ističe. uvidíme, čo to spraví.
Palko?
Skušal jsom inší místnost a oblůk jsom chytnul a jistič nevypadnul. Tak že prozatím dobré a mněl jsem nastaveno 80A
to je dobré.
dobré by bolo vyskúšať aj kratšiu predlžovačku, alebo pipájať sa na najbližšiu zásuvku od rozvodovej skrine.
skús ešte vyvariť pár tých elektród hneď zaradom, a uvidíme ako sa budú tie ističe (alebo zásuvky) chovať.
Udělám to až zítra,zasuvka která mi jede v obyvaku tak se mamina divá na TV.
Tak až zítra vyskouším znova,prozatím Palko jedeto!! Jsi šikovný že dobře radíš.
Teď jsem zatím spokojen!!
ešte jedna vec ma napadla. Ak používaš predlžovačku, ktorá je namotaná na bubne, vždy ju odmotaj celú, aj napriek tomu, že potrebuješ len napríklad 10m z 25 metrovej. Namotaný kábel na bubne sa môže oveľa viac zahrievať ako rozvinutý a aj to môže byť príčinou vyhodenia ističa.
pavolpi napsal(a):
ešte jedna vec ma napadla. Ak používaš predlžovačku, ktorá je namotaná na bubne, vždy ju odmotaj celú, aj napriek tomu, že potrebuješ len napríklad 10m z 25 metrovej. Namotaný kábel na bubne sa môže oveľa viac zahrievať ako rozvinutý a aj to môže byť príčinou vyhodenia ističa.
Na bubně jsem mněl rozdělanou celou prodlužovačku to víím.
Chtěl jsem se tě zeptat,proč mi to vyhazovalo jistič v iné místnosti a v další místnosti mi to prozatím jelo dobře?
vyzerá to tak, akoby boli do inej miestnosti naťahané káble, ktoré sú menšej hrúbky. A teda čím tenší kabel v elektroinštalácii, tým sa skór prehreje. Istič zistí, že sú káble horúce a vypne prívod prúdu a tým ťa ochráni, aby ti nezhorel dom. Dobre by bolo mať nejakého kamaráta elektrikára a porozprávať sa s ním.
pavolpi napsal(a):
vyzerá to tak, akoby boli do inej miestnosti naťahané káble, ktoré sú menšej hrúbky. A teda čím tenší kabel v elektroinštalácii, tým sa skór prehreje. Istič zistí, že sú káble horúce a vypne prívod prúdu a tým ťa ochráni, aby ti nezhorel dom. Dobre by bolo mať nejakého kamaráta elektrikára a porozprávať sa s ním.
By mě zajímalo jak ten jistič měří teplotu káblů... Zjistí maximálně to, že tam jde víc ampér než je dovoleno...
pavolpi napsal(a):
Jističe jsou majetkem Čezu a kdybych chtěl vymněnit jističe tak mně to bude stát 4000Kč
Tak jsem aspoň rád že zatím mi to funguje (prozatím)
nazačatku tohoto tredu nekdo gamu 160 odsuzoval, ale opak je pravdou omicron to teto svařečky dava chladiče i z gamy 165 ma univerzalní chladiče tak je tam dava bavil jsem se otom z jednim servisakem ktery celou problematiku zna poradil mi že když budu chtit zvyšit zatezovatel u te gamy stačí nainstalovat jestě jeden ventilator do přední časti inventoru a hodne pomuže vytahovat vzduch z inventoru ven jen jsem nezjistil zda je v game misto v přední časti aby se tam ventilator vlez tim by se zvedl prutok vzduchu přes chladiče gamy a tak by vydrzela dele svařet na nejvyší ampery bez nejvetších problemu..
alll napsal(a):
nazačatku tohoto tredu nekdo gamu 160 odsuzoval, ale opak je pravdou omicron to teto svařečky dava chladiče i z gamy 165 ma univerzalní chladiče tak je tam dava bavil jsem se otom z jednim servisakem ktery celou problematiku zna poradil mi že když budu chtit zvyšit zatezovatel u te gamy stačí nainstalovat jestě jeden ventilator do přední časti inventoru a hodne pomuže vytahovat vzduch z inventoru ven jen jsem nezjistil zda je v game misto v přední časti aby se tam ventilator vlez tim by se zvedl prutok vzduchu přes chladiče gamy a tak by vydrzela dele svařet na nejvyší ampery bez nejvetších problemu..
ALL
Mám ji odedneška a řeknu ti je fakt hezká a malá! Na domací práce je fakt šikovná!!
V manuálu jsem se dočetl že to je Profesionál svářečka, ale hobby to není to by to tam napsaly.
Jinač prozatím jsem sní spokojeny a krástně se sní drží oblouk!!!
Prostě moc vám chci poděkovat že jste mi doporučily ZNAČKOVOU Svářečku.
Rellik napsal(a):
pavolpi napsal(a):
By mě zajímalo jak ten jistič měří teplotu káblů... Zjistí maximálně to, že tam jde víc ampér než je dovoleno...
tak, potom neviem ako to je.
istice majetkom nie su CEZ , len hodiny su majetkom a za hodinamy uz tvoj majetok ... a co za istice mas ? stare cierne alebo nove biele ?
atishajn napsal(a):
istice majetkom nie su CEZ , len hodiny su majetkom a za hodinamy uz tvoj majetok ... a co za istice mas ? stare cierne alebo nove biele ?
Fotky mojich jističů jsou tady v teto sekci vyfoceny.
diky , ale videl tam stary cierny , a to je hlavny ?
Ty bile jističe co jsou vyfoceny jsou 3krát 16A a dva krát 10A a hlavní jistič vypadá stejně a hlavní jistič má 25A
Tady je odkaz na mé jističe: http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic … 14&p=3
Hlavní jistič vypadá stejně akorád tam je napsano 25A
I nový jistič může spadávat dřív, než kolik má vydržet, také záleží na charakteristice jističe, délka prodlužováku nemá na vypadávání vliv, spíš čím delší, tím později jistič spadne, dávej pozor, ať něco nezapálíš, jestli sváříš na jednom jističi s televizorem, tak pozor, aby vydržel kolísání napětí. Jinak držím palce, ať vše dobře dopadne.
jirkalesik napsal(a):
I nový jistič může spadávat dřív, než kolik má vydržet, také záleží na charakteristice jističe, délka prodlužováku nemá na vypadávání vliv, spíš čím delší, tím později jistič spadne, dávej pozor, ať něco nezapálíš, jestli sváříš na jednom jističi s televizorem, tak pozor, aby vydržel kolísání napětí. Jinak držím palce, ať vše dobře dopadne.
Jedu na jednom jističi v obyváku kde je televize, televize a další věci jsem povytahoval s elektriky a napojil jsem jenom prodlužovák a svářečku.Zatím mi to nevypadlo a jelo to. Snad to vydrží.
Jen nechápu proč mi to vyhazovalo jistič v kuchyně a to jsem mněl taky všechno povytahované s elektriky a jen zapojenou svářečku na prodlužovák.