SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
jankop napsal(a):
Pokud máš pocit, že kukla neraguje jak má, tak si vyzkoušej regulaci citlivosti na žárovce
To jsem zkoušel, píšu to hned v prvním příspěvku.
- především zkontroluj baterie. Jestli jsou v pořádku a jestli mají kontakt. Odhaduji, že problematické baterie se mohou projevovat právě tak, jak popisuješ.
U tohoto typu jsou obě baterky zabudované, takže se na ně bez nějakého kuchání asi nedostanu.
A ve všech názorech majitelů této přilby se dočteš, že za šera zatmívání začne zlobit a nablikáš si do očí. Tak to asi není vada ale "vlastnost".
V dílně mám zářivku s trubicemi 3x30W, a zkoušku na žárovce jsem dělal na 100W žárovce, tak si myslím, že šero tam roli nehrálo, ale díky za náměty.
O tom černým hadru už delší dobu uvažuju také. Ty odlesky opravdu velice vadí. Jen přemýšlím, že by to chtělo černej hadr nějak impregnovat, aby to hned nechytlo jak seno. Zatím to vyřešeno nemám, ale určitě na to přijdu :-)
Baterie u ASK 400 by měli být výměnné:
http://www.svarecky-obchod.cz/prislusen … htm#tabs-3
Editoval jankop (16-02-2014 15:55:07)
Juggernault napsal(a):
čínskou mám a stačí +- horší je to při TIGu a malejch proudech kdy se přestane zatmavovat i při částečném zastínení rukou/svařencem atd... a už dosluhuje i po výměně baterek :-/ vz Speedglass ma čína i horši průhlednost a pozorovací uhel což je asi stejný jako LCD monitor od Eiza a Aceru
A Pokud se nezatmaví ihned tak je to kničemu at je odkudkoliv
Právě na TIG jsem si ji kupoval a mám pocit, že ta tvá poslední věta platí.
Famater napsal(a):
Já mám ASK300. Co se týká ztmavování, tak je citlivá rychlá (můj kus, jíná může být jiná) Nedělá problémy ani při TIGu na malých proudech. Zkusil jsem, abych nemusel vypínat světlo nad stolem, snížit citlivost, pak začela někdy při DC prosvětlovat. Větší vada je, že do ní hodně svítí zespodu a zezadu. řešil to černý hadr. Jinak s ní není problém.
Přesně stejně jsem uvažoval taky, přilepit tam nějaký černý hadr, když jsem se motal po dílně, ale při tom mém prskání jsem stál v jiným úhlu, takže mi tam nesvítilo a pak, když jsem dostal plnou dávku od oblouku, na tuhle drobnost jsem zapomněl
mimo jiné jankop napsal(a):
Baterie u ASK 400 by měli být výměnné:
http://www.svarecky-obchod.cz/prislusen … htm#tabs-3
Cituju z návodu: Kukla je napájená solární baterií a má dvě vestavěné 3V lithiové baterie, které jsou záložní. Není proto nutná žádná výměna baterií. Při běžných svářecích podmínkách můžeme očekávat životnost baterií více než šest let.
EDIT:
Teď jsem si přečetl ten tvůj odkaz a nevím co si myslet. Když kouknu do kukly, tak tam jsou opravdu po stranách takový pouzdra, ze kterých lezou kablíky, ale netroufám si je otevřít, když to zřejmě budu vracet. Dokonce jeden kablík vypadá, že má narušenou izolaci, hmm, to by mohlo být ono ...
Editoval Jeden-Svar (16-02-2014 16:17:49)
No a díval ses, jestli je na kazetě odsunutelný kryt?
Nebudu komplikovat život sobě ani prodejci a nebudu se v tom rejpat, v pondělí to holt pošlu na reklamačku a budu doufat, že je seriózní a uzná to. Podle to, co si myslím a celkem i tady se píše, tak to chodí blbě, tak mi držte palce
ZDENÁL napsal(a):
Nejlepší kukla která se vejde do vaší finanční představy je OPTREL e 680 . Má výměnné baterie, tmavost od 5 do 13, funkci broušení,citlivost na metodu TIG od 5 amper a i možnost rozšíření zorného pole. U dobrých prodejců se dostane i za 6500 kč bez DPH. Firmy jako Esab , Fronius , Kempi, Migatronic, atd žádné kukly nevyrábí , pouze ohlupují zákazníky , a vetšinou prodávají levnější čínské kukly / ovšem pořádně draze/ , které sice nejsou špatné , ale na kuklu OPTREL nemají. Pokud si ovšem vyberete nějaký levnější model od OPTRELU dostanete se zpět na úroven / a v mnoha případech i pod úroven/ kvality čínských kukel a pouze zaplatíte dvojnásobnou cenu.
Zdravím,
jenom bych rád uvedl na pravou míru informaci od Zdenála. Fronius rozhodně žádné čínské kukly nenabízí - oči máme jenom jedny a je potřeba je chránit.
Co nabízí Fronius jsou kukly Optrel, jenom přebarvené do našich barev a přejmenované na Vizor. Toť jenom na vysvětlenou.
H. Motloch (Fronius)
dobry večer chci se zeptat budu si delat statni zkoušky jak velke svary v delkach se delaji? dela se tam i napojeni? a jde po pak pod rendgen?nebo na lamani?
palo227 napsal(a):
čau chci se zeptat jak dlouho trva udelani statnic u co2 diky
jirkati napsal(a):
palo227 - státnice už 20 let neexistují. Svářeči jsou buď školeni na Základní kurz svařování podle ČSN 050705, nebo mají Certifikát podle ČSN EN 287-1. Na délku kurzu se ptejte v příslušné Svářečské škole.
palo227 napsal(a):
dobry večer chci se zeptat budu si delat statni zkoušky jak velke svary v delkach se delaji? dela se tam i napojeni? a jde po pak pod rendgen?nebo na lamani?
??? ??? ???
Editoval JARDA V (19-02-2014 08:16:06)
Dobry den chci se zeptat u klasickeho svarovani co2 je uv je i infracervene zareni?
Svařák napsal(a):
palo227 napsal(a):
Dobry den chci se zeptat u klasickeho svarovani co2 je uv je i infracervene zareni?
To je to veškeré záření které je pod vl. délku červeného světla, čili vnímané jako tepelné,
ač se nezdá, taky dost poškozuje zdraví svářeče.
Svařování je těžká práce...
Svařovaní s filtraci je zábava
Já s Canisem mám zase ty nejhorší zkušenosti. Montérky, pracovní obuv, rukavice apod. Hodně nízká životnost a kvalita.
varok napsal(a):
Já s Canisem mám zase ty nejhorší zkušenosti. Montérky, pracovní obuv, rukavice apod. Hodně nízká životnost a kvalita.
Jasně, protože vy v tom pracujete, kdežto z názvu shopu je jasné, že je to vhodné pro lidi s rukama dozadu a těm to vydrží věky
varok napsal(a):
jees napsal(a):
varok napsal(a):
Jasně, protože vy v tom pracujete, kdežto z názvu shopu je jasné, že je to vhodné pro lidi s rukama dozadu a těm to vydrží věky
...takto to vyzerá, keď sa v diskusii cituje celá bezprostredne predchádzajúca odpoveď - a vlákno nám "bobtná"...
Editoval FF (01-09-2015 19:11:33)
jees napsal(a):
varok napsal(a):
Tohle mi nedělejte,teď musím dostat kafe z monitoru a klávesnice......
...ešteže sa nevolajú: rucedozadku.cz :-D
...ináč - kvalitné montérky sú tie, ktoré majú zosilnený zadok...
Editoval FF (01-09-2015 20:57:16)
Souhlasím s kolegou HL.staríkem-záleží,co svařuješ,pokud jsi koupil tu Optrelku,určitě si neprohloupil ,má dobré recenze/obecně/,ikdyž pokud se nemýlím folie je docela nářez (:,a není tak rozšířwná jako speedglas.
Ikdyž u speddglas,/mám již druhou 9002x/se folie celkem rychle zadymí kouřem,a pokud to chceš setřít,tak tam vznikne otěr,který už ti brání v lepším výhledu...ale to není pouze problém speedglas-taky asi jediná výtka k této kukle,z mé strany./musíš proto často měnit,pokud chceš kvalitní pohled,zvláště,pokud vaříš třeba na UZ...
Co jsem se koukal,na folie Optrel,zdá se že jsou z tvrdšího,materiálu,a myslím,že tento problém tam bude menší,ale nevím,nevařil jsem s ní.rád bych,kdyby někdo dokázal porovnat.
Hodně kluků,používá sklo,s filtrační jednotkou,na větší sváry,sklo je prostě sklo (:,nad 300 A,rozhodně doporučuji ....
Takže nyní vařím sklem.
Něco jiného je pokud hledáš univerzální kuklu,na všechno-tam jsou speedglas,či Optrel,dobrá volba/menší sváry,bodování,tig,elektroda,sem tam větší svár/
Stará speedglas mi i po 10 letech furd jede bez problému...
Jasně obchod ruce do řiti a trapnej pokus o reklamu,ale na to už jsme dost starý skákat na tak trapnej pokus
Speedglas z ebay.de a neni co resit
nechcem zakladat nove vlakno tak to hodim tu,dnes mi kamarat doniesol no-name kuklu s tym ze mu tam nieco svieti,svietila kontrolka baterii,po ich vymene za nove som ostal dost prekvapeny,ked tam boli povodne bolo cez nu pekne vidno na zvar teraz je to strasne tmave ??? stare mali uz len 0,56v a druha len 0,05v...
Juj, tak to jsem si při odpovědi neuvědomil, že dal odkaz na firmu Rucedozadu. Dělal jsem ve firmě v Petřvaldě, kde měl Canis sklad hned vedle naší firmy a kousek dál obchod. Proto skoro všechno nakupovali právě v tom Canisu a kvalita hodně bídná. Montérky jsme fasovali jednou za rok, přitom ty z Canisu vydrží tak půl roku, rukavice asi týden, při více namáhavé práci i méně. I u nás ve městě je obchod Canis. Kvalitu u jejich kukel nevím, ale stejně přeprodávají jen kukly jiných značek.
Zdravím vás kluci mám na prodej jsou uplne nový
Prodám nové svářečské kukly samostmívací nerozbalené komplet v krabicích
2x Speedglass 9100 komplet v krabicích takže jedna je za 6773 CZ
1x Speedglass 9100X AIR komplet s příslušenstvím také nová zabalená nova MOJE CENA 12200CZ při seriózním jednání možná sleva nebo při odběru všettkých kusů kontaktujte mě telefonicky nebo mailem dakujem
Ládes napsal(a):
2příspěvky se 2 odkazy na ten samej e-kšeft? TADY NĚCO SMRDÍ
jestli myslíš mne tak sorry jenom je potrebuji prodat surne