SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Hledal sem tady na forum info ohledně samostmívací kukly, nic sem nenašel. Potřeboval bych ji na občasné svařování. Oplatí se koupit ty levnější modely kolem 2000 nebo ne? Jaké s něma máte zkušenosti. Já vím, že někdo může namítat, že když ji nevyužiju tak to jsou vyhozené peníze, ale já potřebuji druhou ruku volonou proto abych si případné železo přichytil ) Našel jsem na internetu model ASK 300 za cca 2000 kč. Poraďte... nebo doporučte něco jiného.
Našel jsem něco takového http://www.svartop.cz/zbozi/20-ask-300- … vaci-kukla nevím co bude stačit, máte zkušenost?
Na obcasne svarovani? Ja osobne bych si nekupoval kuklu pod 4000,- levne kukly jsou samozrejme osizene na nejdulezitejsi soucasti a to je kazeta, ostatni dily jsou za babku. Nemam k levnym kuklam duveru a oci mas jen jedny, je to ale jen muj nazor.
Jak to myslíš ošizeny ? co konkrétně ? V práci nám odešla Fronius asi po 2 rokách už prostě nestmívá a oprava nákladná . Máme ještě jednu Fronius novější a ještě jednu nepamatuji si značku , ale je profi tak řekli až se pokazí ještě jedna tak pak budou řešit opravu .
U toho modelu ASK 300 o kterém mluvím je napsáno: Výrobce Magg (www.magg.cz) Profesionální svářecí samostmívací kukla, napájeni solární článek, zapnutí plně automatické, stmívací čas 0,003 s !!! vhodná pro profi použití, plně nastavitelná hloubka zatmavení volitelné nastavení - DIN 9-13
zesvětlení stavitelné 0,25-0,8s /short-long/, celková hmotnost 450g , tato svářecí kukla je plně homologovaná a atestovaná pro ČR !!!
Prodávají ji za 2500,- Kč - a píšou že se jedná i o profi použití - tak nevím jestli jenom ta cena 4 000,- je směrodatná pro kvalitu. Ale na to moje občasné svařování by to myslím mohlo stačit - jedná se o příležitostnou práci na stavbě domu - plot, sem tam nějaká konstrukce.
Ono stojí vubec za uvahu jestli pro opravdu občasné svařování je to vhodná volba a není lepší ušetřenej peníz investovat jinde
Mno, svařuju taky jen občas, ale koupil jsem si ADF 13 a nemůžu si stěžovat. Od té doby nevím, co je to si nablikat do očí a volná ruka se při práci taky sejde.
Osizena muze bejt kukla jen na jednom miste a to je kazeta, tzn celej ten stmivaci prvek, ale jestli je to na obcasny svarovani tak budiz ale ja bych vybiral dost precizne, zalezi taky na velikosti pruzoru od toho se taky odviji cena