SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
to Warlockvw: nemáš jen slabé baterie? i když nesvítí kontorlka tak už jsou špatné.. pokud samozřejmě nemáš solární...
Ale aj mne to obcas prebliklo,... Je to len casom asi nie? Respektive vies mi poradit ako to mam mat nastavene na CO2 cca 55A prud,.. ? Sense, Delay a tmavost,... Schvalne ci som to mal ok,... Respektive strucnu radu ako to mam stavat,.. Dik
jámám na 9002V nastavenou tmavost 13, sensitivitu mám 2 ale když jsem v těžko přístupných místech tak dám 4( ta reaguje už i na teplotu folie) a delay mám na mínus.
delay je rychlost rozsvícení po svařování, když někdo boduje apod, aby nemusel čekat než kazeta se rozsvítí.
na co2 55A jsem snad ještě nikdy nesvařoval, naše alfa umí minimálně 64A :-D ale nastavení tvoji kukly bych dal tak 12, sensitivitu 3.
já pracuji v práci s pulsem, má úplně jinou viditelnost záření, myslím tím že více svítí takže při svařování nad 300A je i ta 13 tmavost málo...
Hm no skúsim to teda tak. No ja som zváral výfuk, na 50A to nebolo ono a na 60A mi to už sem tam na slabších miestach urobilo dieru. Čiže to bol kompromis.
No skúsim dať tu dvojku, jak budem zvárať a uvidíme, čiže čím väčšie číslo tým citlivejšie áno?
svařování nad 300A je i ta 13 tmavost málo... moje řeč ja svařuji i 450A v atmosfeře korgon a svareci drat používame 1.6 pekne to kope do ruk , když je nastaven rychlejší posuv..
po vymene baterii ziadna zmena,dokonca uz ani nezotmie kazeta,stara dobra klasika na hlave a je to :-)Speedglas hanbi sa mam tu kuklu jeden rok a kaputt,stala 400 eur:(
to Warlockvw: já mám 4,5 roku 9002V a bezproblémů... asi jsi chytil špatný kus
vím že má 9002X větší průzor, taky by se mi to občas líbili, ale v práci jsem dostal 9002V a kazetu si sám kupovat nebudu.
No to len pevne verim ze aj mne nieco vydrzi, lebo obcas mi preblikne ale este som sa nehral so senzitivitou mozno som to mal nanic nastavene,...
jj sensitivita je důležitá, ono to probliknutí není zrovna příjemné...
no sak to,... neviem niesom si isty ale mal som okolo 3 alebo 4 ,.. len ono to prebliklo najcastejsie ked som sa ako by som to napisa, skryl sa hore nad plamen kolmo neviem ako by som to opisal tak vtedy to zviklo prebliknut aj pocas zvarania,... inak pohoda,...
mě se to stane i když mám sensitivitu 4, ale to musím omylem schovat ty čidla na kazetě... nevím jak to má dělané 9100.
co se mi velmi líbí na 9100 je ten hlavový kříž...
nefunguje nic,jednoducho kazeta sama od seba prepina tmaveho a svetleho stavu,kolega ma Optrelku e 680 a možem povedat,že ta kukla sa mi dost paci,ma aj rezim na brusenie-grinding,dobra kukla
kamarád který dodává svářecí materiál, kukly, svářečky a jiné pomůcky pro svařování říkal, jedna firma která měla speedglas 9002V tak nabrali orptelky a po týdnu chtěli speedglas z5... kukla se chová úplně jinak, já když chci brousit u 9002V tak dám sensitivitu 1 a úplně v pohodě.
jelikož v tom nebrousím takže to nějak nepotřebuji, jelikož jsem "šikovný" :-D tak nejprve svarek kompletně svařím a pak najednou obrousím, protože pak už kuklu nepotřebuji :-) to warlockvw: zůstal bych u speedglas.. ale jak chceš zkusit změnu můžeš a pak nám povíš... mě u speedglasu vyhovuje jak je celkem úzká a dost se s ní dostanu, celkově jsem s ní spokojen, ale to tím že jsme nezkusil jinou... toto můj názor a postřeh..
tibi1702 napsal(a):
no sak to,... neviem niesom si isty ale mal som okolo 3 alebo 4 ,.. len ono to prebliklo najcastejsie ked som sa ako by som to napisa, skryl sa hore nad plamen kolmo neviem ako by som to opisal tak vtedy to zviklo prebliknut aj pocas zvarania,... inak pohoda,...
Podle toho popisu bych soudil, ze si zakryvas cidlo na kukle. Jakmile cidlo zastinis, kukla usoudi ze uz nevarujes.
podle fotek na internetu koukám že 9100 má 3 čidla.. kdežto 9002 má jen 2..
aha, no je to mozne lebo ja sa nehadam vrvaim ze mne preblikla vzdy ked som sa tak nesikovne skryl za CO2 horak,... predsi sa len ucim este ale skusim tu sensitivitu a skusim aj sa neskryvat a poviem ako to je potom
v práci svařuji toto. musím se dostat úplně po celém až dozádu, kde je vybarveno, svárem o velikosti 8x8, když okolní teplota je kolem 150 stupnů.
mám sensitivitu na 4 a ani jednou mi neproblikne... takže když zapneš 4 neměla by ti problikávat, nevím jak u 9100 ale u 9002 je to opravdu velmi citlivé...
Editoval Unihero (28-11-2012 14:56:08)
moment moment este raz cize senzitivita 1 je najmenej citliva a sensitivita 5 je najcitlivejsia uz len na teplo? ci ako to je? som z toho teraz troska jelen
no to ze je speedglaska uzka a da sa s nou dostat vsade to potrebujem jak sol,ta optrelka je taka nabublana co by ste doporucili?mam to dat opravit ?kdo by to vedel?ked to donesiem nejakemu elektrikarovi,tak bude na mna cumet jak tela na nove vrata:D
najlepsia je klasika,len treba pevnu ruku:D,ale keby zvaram denno denne tak samostmievacku nejaku lepsiu
joziZbazi napsal(a):
najlepsia je klasika,len treba pevnu ruku:D,ale keby zvaram denno denne tak samostmievacku nejaku lepsiu
přesně tak, obyčejná papirová kukla za 300 do teho obyčejny černy sklo a nemuže se stat že neco problikne
Kramlik napsal(a):
joziZbazi napsal(a):
přesně tak, obyčejná papirová kukla za 300 do teho obyčejny černy sklo a nemuže se stat že neco problikne
ale tak na doma
já bych dnes bez stmívačky v práci ani omylem...
jsou někdy špatně přístupná místa a je pak problém když tam člověk nevidí.
Unihero: naprostý souhlas! Bez samostmívačky ani ránu! V létě vše ok, ale přes zimu je lepší venku klasika.........