SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím dostala se mi do ruky tahle svářečka.. Ale chybí jí větrák chlazení.. Vubec ho nemám tudíž neznám parametry co koupit a tím ho nahradit.. Napadá vás co použít? Nebo alespoň ví někdo co tam seriově je? Popř kde to sehnat? Další věcí je že se mi podařilo urazit čudlik na nastavení posuvu to ale asi vyřeším nějakým šroubem ale stejně by mě zajimalo kdyby stim měl někdo zkušenosti.. Díky moc
http://www.gamasvar.cz/2300-ventilatory … 0a-sunnon/ TENTO TYP MOŽNA NAJDETE NEKDE LEVNĚJI TŘEBA NA AUKRU TENTO TYP JE UŽ OSVETŠENY...
Nevím odkud jste, ale zkuste se kouknout do GMElectronic nebo GES. Tam to koupíte možná levněji. Originál tam bývají jen takové slaboučké asynchronní motorky s plechovou vrtulkou, které moc nefoukají.
Zdravím tak sem větrák zakoupil ale nevím kam ho zapojit.. visí mi tam několik drátů.. Tady na foru sem našel schéma ale nenašel sem v něm zapojení větráku.. Může někdo poradit? Díky
vetrak se zapojuje rovnou na přívod na vypinač trafa ... než jste odpojil starej vetrak tak si musíte pamatovat kde bylyd raty zapojeny, stačí zmeřit fazi vadaskou kam jde faze a nulak a mate hned draty kam zapojit na vetrak...
alll napsal(a):
vetrak se zapojuje rovnou na přívod na vypinač trafa ... než jste odpojil starej vetrak tak si musíte pamatovat kde bylyd raty zapojeny, stačí zmeřit fazi vadaskou kam jde faze a nulak a mate hned draty kam zapojit na vetrak...
KOupil jsem svářečku bez větráku tudíž jsem ho nevyndaval.. Visí mi tam minimálně 3 dráty a já mám na větráku 2.. No uvidíme pokusím se
To je divné, že tam máte tolik volných drátů. Jedině, jestli tam máte 3 volné, tak jsou možná 2 napájecí, tedy fáze a nulák a jeden je přídavné uzemnění, jestli má jeden z nich žlutozelenou barvu. Podívejte se, kam vedou ty volné dráty. Měly by být zapojené do hl. vypínače.