SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
profesionalna masina navod na pouzitie:
http://ulozto.cz/xWczVoRH/navod-formig-189-249-pdf
starsie prevedenie:
http://ulozto.cz/x9XZqjK1/navod-formig-160-350-pdf
Editoval client33 (07-10-2014 23:17:04)
Mohol by mi niekto konkretne napisat na co sluzi ten gombik vlavo hore ?- potenciometer vyletu drotu....
V navode na obsluhu je napisane:
POTENCIOMETER VYLETU DROTU-nastavuje sa nim dlzka drotu,ktory je vysunuty po ukonceni zvarania z kontaktnej spicky.Neako som to nepostrehol ze po pridani by to malo dovarat krater.Alebo to nefunguje:o(
Ale inak zvaracka funguje vinikajuco .
Editoval client33 (04-10-2011 20:11:05)
Dobrý den vlastnim taky isty formig a vylet dratu by mal služit aby po ukonceni zvarania sa neprilepil drat o spicku aspon ja som to tak pochopil ,ked som mal maly vylet tak vecsinou sa my lepil drat Jozef
Este som zabudol vylet dratu by mal byt teoreticky podla použiteho zvaracieho dratu Tj:1mm drat vylet 1 cm 0,8 drat 8mm inac masina bez problemou maximalne vymena špičky mam ju už osem rokou.
Nazvy se lisi: vylet dratu, nebo doba dohoreni oblouku.
Vypadá to hodně luxusně asi si taky koupím
stara dobrá Formica z Nitry,momentalne vlastnik firmy je EWM nemecko a to su panecku masiny,takze dve super znacky spojene a na slovensku vyrabane
tiez mam jednu uz 15rokov sice len na domace kutenie ale bez problemu.
no dnes uz clovek ma nieco poriadne problem kupit.... myslim vyroba SK alebo CZ najhorsie je to ze na materialoch sa moc setri v tejto FORMIG je aj pekna kladka (kov) zaroven jak kukam na prevedenie ani neni nejaky problem to opravit
ale problem urcite nieje len netreba pozerat na co najnizsiu cenu.
formica dodnes existuje ale ich ceny su trochu inde ako od sikmacov zelezo nieco stoji .-)
Formica su super masinyt,teda je to vlastne EWM.Teraz sa vyrabaju myslim,v strieborno-červenom prevedeni-farby EWM,už su neni oranžové
Editoval Warlockvw (20-11-2011 21:22:55)
Warlockvw napsal(a):
Formica su super masinyt,teda je to vlastne EWM.Teraz sa vyrabaju myslim,v strieborno-červenom prevedeni-farby EWM,už su neni oranžové
Neviem odkiall máte tieto info ,ale formicu nevlastní EWM, a nikdy nevlastnilo, formica vyrába vlastné zváračky a len distribuje EWM.
tiez mam ten dojem aj klasicke oranzove mig zvaracky som dnes zbadal v obchode...
No mne to hovoril aj jeden predajca zvar.techniky,ak to neni pravda,tak omluva :-)
Warlockvw napsal(a):
No mne to hovoril aj jeden predajca zvar.techniky,ak to neni pravda,tak omluva :-)
No problem, ja to viem len preto, lebo poznám jedného z majiteľov
Tak ho pozdravte a ze dakuje jeden max spokojny zakaznik .-)
Dobrý den,
mám tu čest denně se setkávat s výrobky Formica. Zákazníci jsou spokoleni. K celé té dezinformaci o EWM a Formica přispěla i změna designu výrobků Formica. Tradiční barva oranžová a oblé madlo a originální tvar krytí byl postupně změněn v barvy EWM červená -šedá a tvary tuctové hranaté, což sice na kvalitě nijak neubralo, ale originál tvaru se tak nějak vytratil. Tolik k výrobkům Formica.
S pozdravem Zdeště
Dobrý den chcel by som sa spýtat či niekto neposkytne schému zváracky WTS 500 na E-mail ocododo@azet.sk
za odpovede dakujem
Warlockvw napsal(a):
Profi masiny od Formici su furt oranzove, ale polopropfi resp. trieda econom je v sivo/cervenej kombinacii. Tieto masiny su zamerane na pomer cena/vykon. Maju mensi zatazovatel ako profi (oranzove) a su urcene pre mnenej narocne aplikacie napr. do servisu k nakladnym autam, polnohospodarskym strojom a pod. Cena je asi o 1/3 nizsia ako u rovnakej masiny profi.
A ked sme pritom vedel by niekto z vychodneho slovenska kuknut na moju babicku Formig 389??? Zvara ale uz to zdaleka nieje ono, robi hluposti. Ako polepit sa snou da kadeco, ale poriadne zvarat uz nechce. Zacala strajkovat z nicoho nic. Proste jedneho vecera som ju zapol a uz jej drbalo.
My mame v praci v nemecku vela strojov zn.EWM na TIG,dc na nerez a asi 5 co-čiek s pulzom,su to neskutocne držáky,tie stroje co vydrzia,robime s tym vonku pri -10 mraze ako aj v halach v lete kde je v pohode 40 st.a stroje idu bez poruchy,samozrejme ak neratame posekane horaky a popraskane hadicky.
Pridal som navody navod na obsluhu ForMIG 189 - ForMIG 249 - ForMIG 249D - ForMIG 160 - ForMIG 250 - ForMIG 315 - ForMIG 350
Zdravím mám Formig 250 nemá niekto nejakú dokumentáciu od toho stroja?
odniest do firmy Formica do Nitry..
A čo ty ziskam?