SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování

Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !

Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování

#1 18-08-2011 12:39:28

ulitej
Člen

Hořák pro mag- jáká udržba bogdenu

Prosím o radu jak se postarat o hořák neboli spíše o bohden kterým se přivádí drát . Pokud ukončím práci ( doma ) tak si vyčistím průvlak , hubici a co je volně přístupný a stříknu sprejem ,  vidím že něco se tvoří na spirále co je hořáku (jakobi rez) .
Tak uvažuji co se stane pokud když odložím hořák do sklepa a nebudu delší dobu svařovat. (bude ten bohden rezavět)

Omlouvá se za neodborné termíny , koukal jsem na fóru a snad jsem nepřehlíd případný podobný příspěvek. Dík

Pegas 160 Mig/Mag SYN

#2 18-08-2011 20:34:51

varok
Člen
Místo: Havířov

Re: Hořák pro mag- jáká udržba bogdenu

Údržba je jen taková, že podle podmínek v jakých se svařuje se jednou za čas profoukne bovden stlačeným vzduchem. Hlavně nemazat, bude to potom dělat neplechu při svařování. Pokud bude hořák delší dobu odložený ve sklepě, kde je chlad a vlhko, korozi se nejspíše neubráníte, leda že by byl ve svářečce plastový bovden.

Omicron GAMA 1900L HF, Omicron GAMASTAR 176L, kukla BOHLER Guardian 62

#3 18-08-2011 21:12:58

ulitej
Člen

Tak plastový bych řekl mení . dík zs radu "nemazat" prostě jsem nevěděl nebo spíše stále nevím jestli z CO2 lahve se může dostat nejaká vlhkost - proto ta otázka na možnou korozi - sklep pám docela suchý .

Dnes jsem "vařil" jestli se tomu dá říc už druhou stranu autíčka a mohu říc že C0čko se nedá s autogenem srovnat ( v dobrém) , abych spíše upřesnil byl to O2 s Propabutanem kdysi dávno.

Teď ještě scháním tlakovku na 5l O2 - prostě někdy to nahřejvání plamenem přeci jen je dobré.

Pegas 160 Mig/Mag SYN

#4 08-09-2011 19:53:16

kolečko
Člen

ulitej napsal(a):

Prosím o radu jak se postarat o hořák neboli spíše o bohden kterým se přivádí drát . Pokud ukončím práci ( doma ) tak si vyčistím průvlak , hubici a co je volně přístupný a stříknu sprejem ,  vidím že něco se tvoří na spirále co je hořáku (jakobi rez) .
Tak uvažuji co se stane pokud když odložím hořák do sklepa a nebudu delší dobu svařovat. (bude ten bohden rezavět)

Omlouvá se za neodborné termíny , koukal jsem na fóru a snad jsem nepřehlíd případný podobný příspěvek. Dík

Pokud máte odnímatelný hořák s bohdnem, euro hořák, tak bych doporučil na delší dobu zabalit do igelitového pytle a do pytle kápnout trochu čpavkové vody, vyručí se korozivost.

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla