SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování

Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !

Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování

#1 31-07-2011 13:10:32

Michal01
Člen

WLSP 315 Si

Zdravím,měl bych takovou otázku pro někoho kdo pracoval s wlsp.
Před nedávnem jsem měnil ventilátor chlazení a chtěl bych se zeptat na co je na zadním panelu kotektor plus pro svařování dvakrát,jeden je označený+ a ten dhuhý je +R?
A hned vedle je konektor podobný pro připojení dálkového ovladače,také nevím na co je.
Proto žádám zkušenější o radu,předem děkuji.

#2 31-07-2011 21:28:16

zdeště
Zablokovaný

Re: WLSP 315 Si

Dobrý den,
WLSP 315 - je dobré svářecí zařízení.
Spojka na zadní panelu označená +R má předřazený odpor pro úpravu svářecí charakteristiky zdroje, spojka + je bez tohoto odporu. Než tu složitě vysvětlovat, jak to funguje bude pro Vás lepší, když si tyto přípoje vyzkoušíte praktickým svářením. Sám ihned pochopíte jaký mají pro Vás význam.
Konektor vedle je přípojný knektor - ŠR pětikolíkový a slouží pro připojení ohřevu red. ventilu proti zamrzání při používání CO2. Na pájecí napětí se zde střídá z 24V na 42V při sváření.
S pozdravem Zdeště

servis,oprava, svářečky,bodovky,plasmy
...dobrý servis, přítel vašich svářeček...

#3 31-07-2011 22:11:08

Michal01
Člen

Re: WLSP 315 Si

Zdravím zdeště,od té doby co ji mám tak je připojená na +R,a při té výměně ventulátoru jsem si všiml že je tam měděný pásek plechu před ventilátorem.Vyskouším to na ten druhý+.
Ale jinak jsem s ní moc spokojený a nikdy bych neměnil.Chtěl bych jí dát nový kabát,ale nevím kde mám sehnat polepy na ovládací panel.
Jo, a moc Vám děkuji za vysvětlení. :-)

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla