SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den.
Při zapnutí spínače (pakeťáku) v mém CO-čku, došlo k jeho poškození. Spínač má 12 kontaktů a na kontaktech
5-6 a 7-8 došlo k rozlomení vnitřního plastového ovladače. Pakeťák jsem sháněl všude možně. Bohužel jsem
nikde nepochodil (jednalo se o správné sestavení na kontaktech 5-6 a 7-8).Povedlo se mi aspoň sehnat originální
kompletní vnitřek udávaných kontaktů. Jedná se mi o to jak mám sestavit(naštelovat) ten vnitřek,aby správně
spínal a rozpínal kontakty 5-6 7-8. Pakeťák má polohy 0 1 2 test plynu 3 4. Na kontaktech 1-2 3-4 a 9-10 11-12 je v pořádku. Mám k dispozici i elektrické schéma CO-čka. Prosím o radu jak spínač sestavit.
Předem děkuji.
Dobrý den, v první řadě jste mohl alespoň uvést, o jakou svářečku jde, myslím značku. Za druhé, zkuste raději sehnat přepínač celý, buď na stránkách gamasvar, nebo na alfin trading.
Dobry den.
Jedná se o neznačkové COčko pod názvem T.I.P Technik+Kompetenz Industrie MIG 150. Je to německé výroby a mám ho již 10 let. Na tu mojí karosařinu je dostačující. ten pakeťák jsem sháněl i v obchodě se
svářecí technikou. Bohužel jsem nepochodil.
Po celodením prohlížení těchto stránek jsem zjistil, že mé COčko je shodné s tipem ISKRAVAR 150. I vnitřek
(zapojení) je úplně totožné. Tak jenom zjistit kde na to prodávají ND.
u nás v Jablonci jeden prodejce ISKRAVAR a jeho odkaz asi na dodavatele www.svareciagregaty.cz třeba to pomůže
Radit by se snad dalo s uveřejněním schema , věštecké koule mají dovolenou .
http://imageshack.us/photo/my-images/219/49106803.jpg/
elektrické schéma co2.
Editoval FIJA (13-07-2011 15:48:44)
Tento popis je obecný , pro všechna podobná trafa . Důležitý "zvrácený" bod teorie . U trafa CO je z důvodu jednoduchosti zhotovení a přepínání výkonu trafa , zvoleno přepínání odboček na primáru trafa . Zde je logika postavena tak , že čím méně je zapojeno závitů na primáru , tím větší výkon trafo odevzdá . Takže vycházíme z tohoto zapojení :
Naschvál jsem použil pro jednotlivé sekce primáru i odpovídající poměr obloučků vinutí pro obraznost .
Takže nejmenší výkon dodá trafo při spojení na svorky 1-4 . Větší při spojení 2-4 , ještě větší 1-3 a největší při připojení na svorky 2-3 .
Z toho vyplývá pro reálné zapojení , že napájení elektroniky je stálé kromě vyp .