SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý večer,koupil jsem novou OMI 204 a při posuvu drátu do hubice,těsně za kladkou se mi velmi často zašmodrchá.Drát mám 0,6mm,nějaká Čína...děkuji
Tak já už jsem "chytrej" o minulým víkendu jsem spustil svého Pegase 160 SYN a stejný problém s 0,6 drátem na radu jsem "povolil" přítlak na kladce tak ,že pokud drát narazí na svařovací předmět tak se "protočí" kladka a né že mi to schrne drát před vstupem do "EURA"
To moje zkušenosti a maká to
Díky,to by mohlo být ono,ještě jsem si myslel že je 0,6ka moc tenká a že tam raději dám0,8ku,ale vyzkouším tvojí radu...
Abych se přiznal tak jsem taky zapoměl vyměnit průvlak ( měl jsem tam 1,0 na plněnej drát ) takže vlastně tím pádem DVĚ chyby současně
jaky mas pruvlak a drazku na kladce?
Na trubičkovej drát by měla být U kladka s vroubky(slouží li mi paměť).Trubička je tuším 0,9mm
Ládes napsal(a):
Na trubičkovej drát by měla být U kladka s vroubky(slouží li mi paměť).Trubička je tuším 0,9mm
V návodě pre PEGAS 160 SYN - pouze 1 kladka a to dvoudrážková ( přettočit dle drátu) , je bez vroubkování , taky jsem se to tady dočetl (pro plněný drát lepší vroubkovaná) , jinak průvlak na 0,9 jsem nesehnal -nasadil 1,0 - teď asi už nedudu potřebovat (průvlak 0,9)- doplnil jsem svoji výbavu o zatím CO2
Editoval ulitej (14-05-2011 04:44:30)
pawka napsal(a):
jaky mas pruvlak a drazku na kladce?
nevím jestli to bylo na mne,mám 0,6 oboje
Kladky povolit je dobrá rada.
Ovšem v Eurocentrále by měla být tzv. kapilára, což je třeba bronzová trubička, která je zkosená, aby se vešla těsně za kladky a omezovala právě šmodrchání drátu.
na horním obrázku v levo kouká z centrály za matkama
Dvoudrážkové kladky jsou běžné,na běžný ocelový drát to není až taková položka,ale kolik stojí na trubičku nebo "hlínu" si netroufám odhadovat.