SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den.
Může mi někdo poradit ohledně horkovzdušné svářečky na plasty.
Jedná se mi o svařování stavebních radonových folií a pak svařování pomocí drátu tedy PVC desky a podobné (svařování pVC jímek atd.).
Má někdo zkušenosti s nějakou Horkovzdušnou svářečkou co vydrží?
Já našel LEISTER TRIAC S ale děsí mě ta cena.
Díky za jakou koliv radu a pomoc. Klon
Zdravím
Já jsem sehnal Steinel 2310LCD cena okolo 3000kč. Dal jsem na dobré rady uživatelů tohoto webu a jsem velice spokojen.
Naučit se svařovat plasty - to chce čas a učit se.... dnes už mi to jde
Zdravím,
oživím trochu zašlé vlákno
Chěl bych se zeptat. Uvažuji o koupi nějaké svářečky na plasty a na aukru jsem našel tyhle:
http://aukro.cz/svarecka-plastu-10-nast … 44069.html
http://aukro.cz/svarecka-plastu-10-nast … 44077.html
http://aukro.cz/svarecka-plastu-wep-885 … 46198.html
A vás se ptám jestli někdo takovéhlé svářečky používáte. Neuvažuji o profesionální kariéře svářeče ale občas potřebuji něco skápnout k sobě.
Děkuji za názory.
Na tu poslední se nějak vnitřně chystám . Je to nový polák s čínou na trhu . Ceny dobré , ale jaká bude prax ...
ted zvazuji koupi svarecky plastu heled a resil nekdo svarecku jako je na bazeny ? je to vse v 1 neni k tomu zadna stanice trafo.... nebo je vihodnejsi tyto stanice? diky za rady
V této sekci je jen pár příspěvků , takže si je přečti , je tam jeden dlouhý , kde se přímo ke svářečkám , jejich cenám s porovnaným výkonem vyjadřují .
Zdravím,poradí mi někdo jakou svářečku na plasty koupit?
Ja som osobne zainvestoval: Leister Triac AT, vraj jedna z najlepších na trhu.... A som s ňou veľmi spokojný. Digitálne nastavovanie po 5-tich stupňoch, nastavovanie prietoku vzduchu, automatické vypnutie pri upchatí trysky resp.pri prehrievaní, pri vypínaní automatické ochladzovanie a na konci ochladzovacieho procesu vypne. Servis viacmenej nepotrebný ale v prípade potreby bezproblémov po celej EU. Možno jediná nevýhoda je že je robustnejšia a trochu nemotornejšia ale je to o zvyku.
Zdarvím, jsem amater,a při stavbě pasivního baráku jsem si vařil hydroizolace (Penefol).
Koupil jsem si Steinel, u digitálku. Špica, nechci se vytahovat, ale za odpoledne sváry které nezávislýmy pozorovately byly lepší jak firma
Další level vzduchotechnika v plastu...vařil jsem jednotlivé kusy, tvarovky s bodkou a přídavkem drátu (nastřáhaný základní materuál nůžkami na plech)
První svár nic moc, potrubí ve vzdzchu, bez podpory podložky. Pakjsem zvolil metodu šoku, teplotu 420 °C a jeloto tak, že sem si sedl na sranda.
Sváry skořenem a kresbou že jsem mělpocit že to bylo zjevení.
Příště nafotím abych jen neplácal,už to mám nainstalovaný.
Hlavní je se toho nebát i když jedna trubka padne na pokusy nic na tom není.
Laďa
Chtěl jsem se optat klasický PE a PPR plastové trubky jdou svařit. Našel jsem, že jsou ještě i jiné plastové trubky hlavně PTFE, jsou lisováné, jestli není za potřebí silnější svářečky.
PTFE svařovat ani horkým vzduchem ani polyfúzně nelze.