SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den,
prosím o radu - čím se liší samostmívačka pro TIG od normální samostmívačky (liší-li se)? Hledal jsem tu info ohledně kukly pro "hobby použití a TIG" a z příspěvků se mi zdálo, že tam nějaký rozdíl je(?) Nebo se to týká jen vyššího ochranného faktoru? Rád bych si něco "levnějšího na domu" koupil, ale chci aby to fungovalo i na TIG... díky za rady...
hodne levne kouly vynechte kupne coco kolem 2 000,- a vyše....
Liší se citlivostí senzorů a schopností stmavení při nízkých proudech, základní typy kukel nejsou schopny registrovat zapálení oblouku u nízkých proudů, mám základní model od speedglas a jsem spokojený(vařím MIG/MAG i TIG)
Editoval Szabitch (03-05-2011 10:05:49)
speedglass dělá přímo i na TIG...
Mám 9001 od Speedglasu a Tig s přehledem pobere.Jen jsem musel poladit citlivost.
Na TIG používám výhradně obyčejnou. Mám ještě levnou samostmívačku, ale ta při nižších proudech občas při svařování vynechá v půli svařovaného místa a je problém. Možná je to nastavením jelikož ji používám výhradne pro MIG/MAG a MMA spíš o tom ale pochybuji.
ja vlastním speedglas 9002D a na tig je dobra mne vyhovuje
Najlepsia je obycajna kukla a zrkadlove sklicko a hotovo,inak mam aj Speedglas 9002X a je super
díky všem za info. Rozumím-li dobře tomu co píšete, lze pro TIG použít buď obič. kuklu (nesamostmívací), ale s jiným (zrcadlovým) sklíčkem. Nebo kvalitnější samostmívačka, která je schopná zareagovat i na méně intenzivní oblouk.
Pokud budu stejnou kuklu chtít použít na MMA nebo na MIG/MAG není to problém. Je to tak, chápu to dobře?
Do obyčejné kukly stačí normální sklo s tmavostí co vyhovuje svářeči, nic speciálního , osobně bych šáhnul po samostmívací kukle od kvalitního výrobce(speedglas,servoglas,jackson,optrel a další), jak píše MiraGSX taky jsem měl levnou čínskou samostmívačku a občas vypla v půlce svaru u speedglasu se mi to ještě nestalo(někdy vařím na cca 15 A)
Editoval Szabitch (04-05-2011 11:53:30)
Szabitch: dík, takže třeba speedglas 100V ? ("domácí použití", občasná údržba, hobby, TIG, MIG/MAG, MMA)
Tuhle kuklu mám, jsem spokojený, i když je to nejlevnější model od speedglas oproti dražší kukle jasckson s kterou dělám v práci jsem neobjevil rozdíly takže super , při nákupu té speedglasky pozor na typ, který budeš kupovat - dělají verzi bez možnosti nastavení tmavosti v setmělém stavu(je tam pořád třeba 11)
Szabitch: no tak super :-) dík.... koukal jsem na to a jestli to chápu dobře - "Speedglas 100 V" (V - jako variable) je proměnná a "Speedglas 100 S" je stálá ochrana...
zdravím
mám samostmívací kuklu od Třebíčské firmy OMICRON.Stáří cca 5let.
Doposavad byla cca 1rok ve skříni(ve tmě) a nyní mi při sváření problikává.
Dal sem jí za okno na světlo aby se dobily -obnovili solární články stále problikává .Kazeta žádnou baterii nemá,myslíte že to bude těmi solárními články? uvítám jakoukoliv radu a předem za ní děkuji.
http://vaw.biznisweb.sk/product/kemppi- … aska-6570/
zvaram Tigom a teraz som si objednal toto:http://vaw.biznisweb.sk/product/kemppi-beta-90-zvaracia-kukla-maska-6570/
je to Kemppi a da sa do toho kupit aj samostm. kazeta, + to ma sklicko napr. na brusne prace atd
K tej samostmievacej helme od f. OMICRON. Je to "čína". Batéria je vo vnútri kazety. Životnosť helmy je tých cca 5 rokov a keďže bola rok v tme, tak to má za sebou. Treba kúpiť novú a pravidelne používať, ináč nastane ten istý jav - preblikávanie.
Nebo tuhle prostě opravit (vypreparovat baterku a dát novou). Netřeba hned kupovat novou.