SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím chlapi,
Jsem tady nový, ale pár let už svářím co2, trafem i autogenem.
Neporadil by mi někdo, zda by šla zavařit drobná prasklina na frézovacím stole, která zasahuje do kluzné plochy,resp. zda by se stůl nezkroutil, vím že zavařit by to mělo jít, pouze je nasycená olejem.
Dostávají se tam špony a vydírají kl.plochu stolu.
Dále pak zda někdo nevyvařoval na těchto stolech díry od vrtanců a podob. (nebo je lépe to zalít nějakým tmelem, lepidlem), v rámci takové malé go.
Stůl bych pak samozřejmě přefrézoval.
Jedná se o výrobek TOS FNK25, r.1970 vel: 1250x250x90, cca 200kg
Všem děkuji
David
Editoval Horal (01-04-2011 13:57:12)
Nejlépe je stůl pouze vylepit,je poměrně velký a opravdu by se mohl dost zkroutit,běžně se vylepují např.drobné bubliny na litinových odlitcích (belzona a podobné plnící materiály).Na druhou stranu je nutno vše posoudit (nevidím,nemám představu zda vylepení postačí),foto by vše vyjasnilo.
Horal napsal(a):
zda by se stůl nezkroutil,David
pokud se jedná jen o "drobnou prasklinu" zkroucení stolu bych se neobával, spíš bych řekl že je důležité kudy a kam prasklina vede (třeba prochází rybinou? nebo upínací drážkou?) dle dotazu soudím že nejsi žádný začátečník, takže jen připomínám nutnost např. najít konec praskliny a v tomto místě vyvrtat díru, asi budou potíže s tím olejem - litina je dost porézní...
Fotka by pověděla víc,takhle je návrh opravy pouhým odhadem s výčtem možností.Pokud to není nějaké pevnostní omezení bude zalepení(vytmelení) nejvhodnějším způsobem.k opravám "vyvrtaných" svěráků elegantní řešení je odebrání(odfrézování) materiálu a aplikace vložky vhodných rozměrů třeba na zapuštěné šrouby.Menší opravy lze provést i prostým vyvařením díry s upnutím svěráku proti zkroucení
Díky kluci, omlouvám se, dlouho jsem tu nebyl.
Zatím to pořád ještě nemám, i když už se čeká defakto jen na ten stůl, jinak je hotová.
Bohužel je na ni málo času, kort v létě.
Ten stůl se pokusím vyfotit, ale asi to budu řešit vyfrézováním materiálu do roviny a vložením a přišroubováním nejlépe také litinového kusu, ale kde ho vzít, tak asi dural.
Jenže se také čeká, až kamarád s velkou cnc frézkou mi to udělá.
Ještě jednou díky
Editoval Horal (13-06-2012 10:07:19)