SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Tak bazická elektroda po prerušení svařování se musí oklepnout, očistit vždy, jinak tonení bazická elektroda :-)
To oloupání rukavicemi jsem se již odnaučil, rukavice nejsou zadarmo, povětšinou opravdu stačí zaklepat na zem pod sebou. Ovšem u kyselých elektrod to nejde, tam je lepší opatrně obrousit.
Riso SK, připomínám, že pořád ještě platí administrátorovo upozornění z počátku roku. Buď se budete na tomto fóru chovat slušně, nebo tu nebudete vůbec. Ať už jste blbcem myslel kohokoliv.
toto nieje hadajsaforum
michal2009 napsal(a):
toto nieje hadajsaforum
Já bych to neřešil.
Zmazal som všetky svoje príspevky ktoré sa netýkali témy . Tak by som poprosil aj ostatných .
Nevím jak ostatním, ale to, že při přerušení svařování přečnívá obal elektrody se mi stává s basickými, kyselými i rutilovými elektrodami. Začínal jsem s rutilovými a na těch jsem se naučil vždy lehce oklepnout o cokoliv tvrdého co je po ruce. Takže mi ani nepřišlo, že to u basických je něco neobvyklého. Jediné, kdy jsem opravdu nemusel oklepávat bylo když jsem zkoušel vařit litinu elektrodami s uhlíkovým obalem - ty bez oklepnutí chytají snad ještě lépe :-)
S rutilkou a trafem se mi to nestávalo, asi proto mě to překvapilo, když jsem koupil invertor a k němu balík basických elektrod. Ale po pár radách (Kromě tý od rýši "ať se naučim zvarať") jsem na to vyzrál. Stačí lehce klepnout dokud je ten přesah rozpálený dočervena. Pak odpadne jen potřebný kousek a neodrolí se zbitečně moc obalu, jak taky někdo popisoval.
ja bazické elektródy obrusujem najčastejšie o betónovu podlahu pred garážou alebo pomocou kúsku brúsneho papiera, ktorý som nalepil na malé drievko.
vyskúšam aj ten starý brúsny kotúč.